Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eff. rente 15,9%, 100.000 o/5 år, kostnad: 40.256, Totalt: 140.256.

Blancolån

Blancolån er det samme som forbrukslån eller lån uten sikkerhet, og er et uttrykk som brukes oftere i Sverige enn i Norge.

 

Et blancolån er et lån som ikke krever sikkerhet i eiendeler som for eksempel bolig eller bil, og er et type lån som passer for deg som behøver et lån med rask behandlingstid.

 

Hva er et blancolån?

Blancolån er et synonym for det norske ordet forbrukslån og omtales om lån uten sikkerhet.

 

Det innebærer at du ikke behøver å sette pant i eiendeler, men med et blancolån har ikke banken heller noen sikkerhet for å få tilbake tapte ressurser i de tilfellene en kunde ikke vil eller har mulighet til å tilbakebetale lånet. For å ta igjen for et eventuelt tap, har forbrukslån ofte en høyere rente enn for eksempel et boliglån eller andre typer lån, der en kunde må stille med sikkerhet.

 

Når du får tilbud om et lån uten sikkerhet får du som oftest tilbud om et annuitetslån med en nedbetalingstid på 5 år.

 

For å kunne innvilge et lån, må den som søker bli vurdert etter hvilken betalingsevne han eller hun kan vitne om. Det er også slik renten blir satt. Det betyr at banken eller långiveren setter inntekt opp mot total gjeld, som ikke bør være mer enn fem ganger brutto årsinntekt, og vurderer eventuelle andre faktorer som kan ha noe å si for hvor betalingsdyktig kunden er.

 

Les mer: Søk lån

forbrukslån

Hvorfor blancolån?

Noen ganger går ikke alt som planlagt, og man kan oppleve at pengene ikke alltid strekker til. Fordelen med et blancolån med en god rente er at du slipper å bekymre deg for at totalsummen av lånet ditt blir mye høyere enn det du forventet, så lenge du følger den avtalte nedbetalingsplanen.

Livet er noen ganger uforutsigbart, og i blant kan det faktisk være smart å låne penger. Dette forutsetter selvfølgelig at du har en nedbetalingsplan som er mulig å følge, og at du vurderer behovet for lån med omhu.

Vi ser at det er vanlig å søke lån i tilfeller som:

  • Samle gamle skylder under ett lån
  • Bryllup eller andre store arrangement
  • Innkjøp som kan gi økt livskvalitet
  • Oppussing
  • Uforutsette utgifter

Husk at blancolån bør være en kortsiktig løsning på en økonomisk utfordring. Du er selv ansvarlig for å betale tilbake lånet, og selv med en lav rente vil et ubetalt lån øke i kostnader over tid.

Axo Finans

Slik finner du den laveste renten

Er du ikke fornøyd med renten du har fått tilbudt på en lånesøknad?

Ved å sammenligne lån fra flere banker, vil bankene konkurrere om deg som kunde. Dermed kan du få en noe lavere rente. Når du å benytter deg av sammenligningstjenester, vil en låneagent sammenligne lånetilbudene for deg. Søker du for eksempel blancolån via vår samarbeidspartner Axo Finans, kan du få lånetilbud fra noen av de beste bankene og långiverne i landet.

Axo Finans tilbyr en helt kostnadsfri og uforpliktende sammenligningstjeneste, hvor man kan sammenligne lånetilbud fra flere banker og långivere. Du trenger kun å fylle ut én elektronisk søknad.

Kredittkort

Vi sammenligner disse 19 bankene for deg