Straffedrama da Lillestrøm reddet poeng

UTLIGNIGNEN: Arild Sundgot bommet på straffe, men Khaled Mouelhi fikk ta den på nytt. Han scoret sikkert, og sikret Lillestrøm ett poeng. Foto: Kyrre Lien/Scanpix

Odd mistet ledelsen, men Fagermo hyller dommeren: – Jeg er kjempefornøyd med at han tar tak i holdingen, så vi får en slutt på det.

Lillestrøm – Odd Grenland 2-2 (1-2):

6025 tilskuere

Mål: 0-1 Peter Kovacs (17), 0-2 Morten Fevang (str. 30), 1-2 Tarik Elyounoussi (43), 2-2 Khaled Mouelhi (str. 60).

Dommer: Brage Sandmoen, Kjelsås.

Gult kort: Emmanuell Nosa Igiebor, Karim Essediri, Arild Sundgot, Lillestrøm, Håvard Storbæk, Arni Gautur Arason, Odd Grenland.

Lillestrøm (4-4-2): Stefán Logi Magnússon – Karim Essediri, Steinar Pedersen, Frode Kippe, Lars Kristian Eriksen – Tarik Elyounoussi, Espen Søgård, Khaled Mouelhi, Emmanuell Nosa Igiebor – Björn Bergmann Sigurdarson, Arild Sundgot.

Odd Grenland (4-3-3): Arni Gautur Arason – Anders Rambekk, Steffen Hagen, Morten Fevang (Fredrik Semb fra 51.), Torjus Hansén – Jone Samuelsen, Magnus Lekven (Tommy Svindal Larsen fra 54.), Simen Brenne – Håvard Storbæk, Peter Kovacs, Chukwuma Akabueze.

(NTB)

(ABC Nyheter): Lillestrøm–Odd 2–2.

Forrige gang Lillestrøm tapte hjemme, var 31. august i fjor.

Da bortesterke Odd tok ledelsen med 2–0 etter en halvtime, hang den sterke statistikken i en tynn tråd.

Men Henning Bergs menn har vist karakterstyrke tidligere i sesongen, som da de snudde 0–2 til seier borte mot Start, og de gjorde det igjen i kveld med en opphenting som reddet både poenget og statistikken.

Khaled Mouelhi satte inn utligningen på en straffe som Lillestrøm fikk ta på nytt.

Det var den andre straffen dommer Brage Sandmoen dømte, én til hvert lag.

Begge skyldtes holding.

– Vi prøver å ta for det vi ser. Det er ganske lik fortolkning blant dommerne i eliteserien. Det er ganske tett inne i feltet, og da må vi ta for det vi ser, sier Sandmoen til TV 2.

Etterpå ble han hyllet av Odd-trener Dag-Eilev Fagermo for å ta tak i en type forseelse som sjelden straffes.

– Jeg er kjempefornøyd med dommeren som tar tak i dette, så vi får en slutt på det, sier Fagermo til TV 2.

Poengdelingen sørger for at det knyter seg sammen i medaljekampen når eliteserien nærmer seg halvspilt.

To Odd-sjanser, to mål

Odd-trener Fagermo satte venstrebente Bentley over på høyrekanten og høyrebente Håvard Storbæk inn på venstre for å demme opp for Lillestrøm, og fikk full uttelling den første halvtimen.

De hadde full kontroll på Lillestrøm. Og de scoret to mål på to sjanser, det første regissert fra høyre.

18 minutter var spilt da Bentley ble spilt fri på kanten, drev fremover, løftet blikket og slo skrått ut til Simen Brenne. Brenne skjøt i en motspiller, men Odd hadde flaks. Ballen falt til Peter Kovacs, som på blankt mål scoret sitt fjerde for sesongen.

Odd-fansens 1–0-feiring tok brått slutt etter ti minutter.

Da feiret de nummer to.

Frode Kippe og Arild Sundgot dro i fellesskap Kovacs overende, og fra elleve meter banket Morten Fevang ballen i mål.

– Jeg er uenig i at det er straffe, jeg synes Kovacs kommer sent inn og oppsøker situasjonen, sier LSK-trener Henning Berg til TV 2, uten å ha ekspertene med seg.

Tarik startet opphentingen

Derfra handlet imidlertid det meste om et Lillestrøm som økte trykket og begynte å produsere sjanser.

Nosa Igiebor fikk to kjappe. Etter 39 minutter ble Björn Bergmann Sigurdsson spilt alene igjennom av Sundgot, men Arni Gautur Arason reddet strålende.

To minutter senere satt reduseringen: En flott avskjedsgave fra Tarik Elyounoussi til alle verdens kanarifugler – i 22-åringens siste hjemmekamp før returen til Heerenveen.

Han plukket opp ballen på hjørnet av sekstenmeteren, dro seg innover og dunket ballen lavt i mål, nede ved stolpen, med venstrebenet.

Fikk ta straffen på nytt

Lillestrøm fortsatte å styre kampen etter pause, fikk et mål tvilsomt annullert etter 20 sekunder, var nær utligningen etter 56 minutter – og fikk den etter en time.

Da var det Odds tur til å bli smake en dommer som fulgte reglene til punkt og prikke. Fredrik Semb dro Kippe overende, og Sandmoen dømte straffe.

– Etterpå turte ikke stopperne mine å holde Kippe, og da er vi der fotballen skal være, skryter Dag-Eilev Fagermo.

Arild Sundgot steppet opp. Arni Arason reddet.

Arason beveget seg imidlertid en meter ut fra streken, og Sandmoen beordret straffen tatt på nytt, til store protester fra Odd-spillerne.

Denne gangen steppet Khaled Mouelhi opp. Og Khaled Mouelhi scoret sikkert. 2–2. Hvilket ble sluttresultatet.

Dermed klatret Lillestrøm opp på fjerdeplass i eliteserien, ett poeng bak Aalesund på bronseplass, fem bak Rosenborg og åtte bak serieleder Tromsø.

Odd er nummer ni, bare fire poeng bak LSK.