Megler om hva som hever prisen: – Fire parametere som skal stemme med en hytte

– Generelt er det høyere noteringer på Kvitfjell enn på Hafjell, sier Stig Svartor i Privatmegleren Lillehammer. Her foran en hytte på Hafjell.
– Generelt er det høyere noteringer på Kvitfjell enn på Hafjell, sier Stig Svartor i Privatmegleren Lillehammer. Her foran en hytte på Hafjell. Foto: Privatmegleren Lillehammer

Stig Svartor i Privatmegleren solgte den dyreste hytta i Norge i fjor. Her tipser han om hva som hever prisen.

Denne artikkelen ble først publisert hos Finansavisen / Kapital.

Salg: Desember avsluttet veldig bra, med flere gode salg. Vi solgte en hytte for 18,9 millioner kroner, en for 16 millioner, en for 11,3 millioner kroner og en for 11 millioner kroner. Starten på året har vært ganske bra – greit med salg, bra med henvendelser, visningsforespørsler og mange oppdrag inn. Det har vært noe salg til utlendinger, blant annet to til dansker. Det segmentet som er vanskeligst, er det samme som i fjor: hytter til mellom fem og åtte millioner kroner.

Må matche: Det er fire parametere som skal stemme når man priser en hytte: beliggenhet, standard, innhold og pris. Disse må matche – hvis ikke blir de liggende ute lenge. Det er fort gjort å prise feil.

Vi var klar over at vi var banebrytende da vi la den ut for den prisen.

Dyrest: Generelt er det høyere noteringer på Kvitfjell enn på Hafjell. Slik var det ikke tidligere. Argumentet om lenger reisevei til Kvitfjell har falt bort. Før var det en del som syntes det ble for langt og derfor valgte Hafjell. Rekordnoteringen i fjor var på Hafjell. Det var en hytte vi i Privatmegleren solgte for 49 millioner kroner. Opprinnelig lå hytta ute for 65 millioner kroner. Vi var klar over at vi var banebrytende da vi la den ut for den prisen. Det er vanskelig å prise en slik hytte. Den hytta er noe av det drøyeste jeg har sett – med motstrømsbasseng, Dinesen-innredning, Boffi-kjøkken og et marmorspisebord til et par hundre tusen kroner.

Den hytta er noe av det drøyeste jeg har sett – med motstrømsbasseng, Dinesen-innredning, Boffi-kjøkken og et marmorspisebord til et par hundre tusen kroner.
Rekordnoteringen: Denne hytta på Hafjell gikk for 49 millioner kroner. Foto: Husfoto/Torben Wirkestad
Rekordnoteringen: Denne hytta på Hafjell gikk for 49 millioner kroner. Foto: Husfoto/Torben Wirkestad

Inn og ut: Stilen som teller nå, er mørkt panel og tømmer. De hyttene som er lyse og har mer dansk stil – eller sjøstil, om du vil – er vanskeligere å selge. Hvis man har et slikt salg nå, må man prisjustere. Det hender det kan være verdt å pusse opp før en visning, men ofte er det slik at hvis man begynner med én ting, baller det på seg, og da lønner det seg ofte ikke.

Stilen som teller nå, er mørkt panel og tømmer.

Bruk stylist: Jeg anbefaler alltid å bruke en stylist til å pynte. Vi har akkurat hatt et bra samarbeid med en selger av en firmaleilighet på Hafjell. Den var naken og hadde feil farge på mye. Vi malte ikke, men byttet lamper og kjørte full styling. Den ble solgt etter fire dager for 8,5 millioner kroner.

Buzzord: Vi bruker ikke meglerbegreper som Mountain Lodge og Chalet i norske annonser, men når vi annonserer i utlandet, bruker vi Chalet. Det har vi gjort i Danmark, Nederland og Tyskland.

Fetest: På Kvitfjell oppnås de høyeste prisene øverst i Svartskardvegen og på Kvitfjelltoppen. På Hafjell er det Kringelåsvegen, innerst i Lunnstadmyrvegen, Lunnstadlia og Lunnstadbrinken som teller. Det er ulike atmosfærer på Hafjell og Kvitfjell. Kvitfjell har mer alpefølelse, særlig fra toppen hvor man ser Rondane og Jotunheimen. Etter manges mening er det mindre folk og bedre serveringstilbud på Kvitfjell enn på Hafjell. Hafjell har et bedre sommerprodukt.

Etter manges mening er det mindre folk og bedre serveringstilbud på Kvitfjell enn på Hafjell.

Rike onkler: Det er veldig flott det Jørgen Dahl og Bjørn Rune Gjelsten bidrar med gjennom store investeringer på Hafjell. Dette vil berike destinasjonene og gjøre dem enda mer attraktive. Rike onkler trenger man alltid!