Erling Lorentzens barndomshjem solgt for 38 millioner

Husebyveien 6 i Oslo, oppført i 1918 for skipsreder Øivind Lorentzen, far til Erling Lorentzen. Arkitekt Magnus Poulsson.
Husebyveien 6 i Oslo, oppført i 1918 for skipsreder Øivind Lorentzen, far til Erling Lorentzen. Arkitekt Magnus Poulsson. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen

Etter over 100 år i familiens eie er Lorentzens villa i Husebyveien nå solgt.

Denne artikkelen ble først publisert i Finansavisen.

BOLIG: Barndomshjemmet til skipsreder, industrigründer og prinsesse Ragnhilds enkemann, Erling Lorentzen, er nå solgt for prisantydning på 38 millioner kroner, melder E24.

Eiendommen i Husebyveien 6 har vært i Lorentzen-familiens eie siden den ble bygget i 1918, og har en rik historie. Tyske soldater kastet ut familien Lorentzen i 1940 og gjorde om huset til casino, de kongelige brukte det som et fristed, og viktige beslutninger har blitt tatt rundt middagsbordet.

Kjøper er luksusbilforhandler Olav Medhus, som tidligere var med å starte opp Autostrada og medeier i Autoxo. Han er i dag styreleder i Bymedhus, som tjener gode penger på salg av biler som Ferrari, Lamborghini og Porsche.

– Det er en flott eiendom som nå har skiftet eier. Vedkommende skal benytte villaen som bolig for seg og sin familie, slik som de nærmeste naboene, sier eiendomsmegler i Sem & Johnsen, Camilla Sem, til E24.