5 gode tips: Slik skaper du en utendørs oase

Ta med deg interiøret ut, så får du et vakkert og personlig uterom.
Ta med deg interiøret ut, så får du et vakkert og personlig uterom.

Blir det hjemmesommer, eller er det utlandet som kaller? Uansett hvor du skal feriere, er terrassen eller balkongen hjemme et viktig uterom i sommer.

Dette er et blogginnlegg fra Fargerike.no

HAGELIV: Ønsker du deg en eksotisk oase eller kanskje en New Hampton-stil? Her er fem gode tips.

Uteteppe Portofino InHouse
Uteteppe Portofino InHouse

1. Fyll på med planter og blomster i potter og bed

Uavhengig av om uteplassen er stor eller liten, i byen eller på landet, vil planter og blomster tilføre ekstra hygge og kos. Bruk bed og potter aktivt for å skape en frodig og grønn oase. Tilstedeværelsen av vekster og natur gjør at hygge-faktoren øker og pulsen senker seg.

Uteteppe Marmaris fra InHouse.
Uteteppe Marmaris fra InHouse.

2. Skap stemning med belysning

Selv om sommernettene er usedvanlig lange her i Norge, vil belysning være en god investering, både med og uten solen til stede. God og stemningsfull belysning vil ikke bare gi en vakker og hyggelig uteplass hvor kveldene aldri tar slutt, belysningen vil også forlenge utesesongen. Det trenger ikke å koste så mye, du kommer langt med noen lykter og en lysslynge.

3. Invester i en varmelampe

Syntes du at sommeren er for kort og kald? Du er ikke alene. En varmelampe vil gjøre at du kan nyte uteplassen i en større grad, og du få mer valuta for det du investerer av tid og midler på uterommet.

Uteteppet Saint Tropez fra InHouse.
Uteteppet Saint Tropez fra InHouse.

4. Dekorer med puter og pledd

For å få den gode oase-følelsen, er det viktig med myke og lune tekstiler, både i form av puter og pledd. De gir en rask oppfriskning og skaper en myk og komfortabel sitteplass, mens noen varme pledd luner godt utover sommerkvelden. Uttrykket på tekstilene kan også raskt forvandle stilen på hele uteplassen. Ønsker du en rolig, energisk eller sydlandsk stemning? Velg tekstiler deretter.

Ta med deg interiøret ut, så får du et vakkert og personlig uterom.
Ta med deg interiøret ut, så får du et vakkert og personlig uterom.

5. Sett kronen på verket med tepper

Utetepper gir på få minutter en skikkelig oppdatering av uteplassen. Tepper har mange positive effekter på uteområdet; de skjuler et slitent underlag, forsterker ulike soner og teppedesignet vil hjelpe til å gi en spesiell stemning eller uttrykk. Ikke minst er tepper myke og gode å gå på for barbeinte føtter. Våre utetepper er laget i 100% polypropylen, et materiale som tåler vind, sol og regn. De er lysekte og tåler godt det norske klimaet.