Sjekk strømprisen der du bor med ny tjeneste

<p>Illustrasjonsfoto</p>
Illustrasjonsfoto Foto: Colourbox.com

Hvilke klokkeslett er strømmen dyrest og billigst? Hvor mye koster det å lade bilen, ta en dusj eller varme opp panelovnen? Dette og mer finner du svar på i ny, daglig oppdatert tjeneste.

Vi omgir oss med strøm nærmest uansett hvor vi befinner oss, ikke minst i det private hjem. Strømprisene varierer fra dag til dag, og det kan ofte resultere i høye regninger i perioder av året der vi bruker mye strøm.

Samtidig vil prisen variere alt etter hvor i landet du bor. Landet vårt er delt inn i fem ulike prisområder – Sør-Norge, Vestlandet, Østlandet, Midt-Norge og Nord-Norge. Produksjonen og tilgangen på strøm kan være varierende mellom de ulike landsdelene.

I ABC Startsidens nye tjeneste kan du sjekke strømprisen der du bor, på hytta eller andre steder i Norge:

  • Få oversikt over strømprisene i øre per kilowattime for de fem ulike landsdelene fra morgen til natt. Strømprisene for neste dag offentliggjøres daglig mellom klokken 12:00 og klokken 14:00. Nettleie, avgifter, MVA og strømselskapets påslag kommer i tillegg.
  • Planlegg strømforbruket ditt 24 timer frem i tid for å bruke strøm billigst mulig. Hold oversikt over hva det koster å ta en varm dusj, lade elbilen og varme opp huset på et gitt klokkeslett landet rundt. Egne sparetips viser klokkeslett du bør unngå å bruke mye strøm.
  • Du finner pristabeller per time i hver landsdel med tall som oppdateres daglig.
  • Egne, ukesoppdaterte modeller viser fyllingsgrad i Norges vannmagasiner.

Strømpris-tjenesten gir deg avslutningsvis enkel tilgang til daglige, strømrelaterte nyheter fra landets redaksjoner.

Tjenesten er åpen og gratis for alle på Startsiden.no. Klikk her for å komme til den – husk å bokmerke.

Fremtidens strømpriser

  • En egen graf viser historisk systempris i øre i Norden og dagens priser på strøm levert i fremtiden - såkalte futures. Dataene kommer fra Nordpool, Nasdaqomx og Entsoe, og informasjonen fordeles på måned, kvartal og år.
  • Systemprisen er den gjennomsnittlige spotprisen for hele det nordiske strømsystemet ved uendelig overføringskapasitet. Systemprisen er dermed en teoretisk referansepris for markedet.
  • Futures gjør det mulig å sikre en gitt strømpris i fremtiden i dag, og gjenspeiler hva slags strømpriser markedet tror det blir i fremtiden. Jo nærmere vi kommer dagens dato, desto kortere tidshorisont har vanligvis futurekontraktene som omsettes.

Klikk her for å sjekke strømpriser og få tips til når du bør begrense strømforbruket ditt.

Personvernpolicy