Dette skjeggkretipset har mange fått med seg

SKJEGGKRE: Helt ufarlige, men kan være plagsomme og vanskelig å bli kvitt.
SKJEGGKRE: Helt ufarlige, men kan være plagsomme og vanskelig å bli kvitt. Foto: Norsk Hussopp Forsikring

En ny undersøkelse viser at det er ett forebyggende råd spesielt mange nordmenn har fått med seg: Hele 1 av 4 sier at de pakker ut nye ting utenfor boligen og kvitter seg med emballasjen, for å unngå skjeggkre.

Det kommer fram i undersøkelsen Norstat har gjennomført for Norsk Hussopp Forsikring, for å finne ut av hvilke tiltak nordmenn gjør for å hindre skadedyr i boligen.

Skjeggkre er skadeinsektet som oftest bekjempes i Norge, med hele 7434 bekjempelser i fjor, ifølge tall fra Folkehelseinstituttet. Insektet topper også skadestatistikken hos Norsk Hussopp Forsikring. Skadedyret ble først oppdaget i Norge i 2013, og har eksplodert i omfang siden den gang.

– Pakk ut nye ting ute

– Det er oppløftende å se at så mange har fått med seg at et av de viktigste forebyggende tiltaket de kan gjøre er å unngå og ta insektet med seg inn, sier Inger Kringlebotten, som jobber med skadeforebygging i Norsk Hussopp Forsikring, i en pressemelding.

Skjeggkre liker trange skjulesteder og oppholder seg derfor gjerne i pappesker, bygningsmaterialer og lignende.

– Fortsett å pakke ut nye ting ute og kast emballasjen så raskt som mulig, råder hun.