4 tips til bruk av barberskum i hjemmet

Barberskum passer til mer enn fjerning av skjeg og hår på kroppen ellers..
Barberskum passer til mer enn fjerning av skjeg og hår på kroppen ellers..

Barberskum passer perfekt til en del andre formål enn kun barbering. Vi har funnet fire tips hvor bruk av barberskum vil kunne hjelpe deg.

Denne artikkelen ble først publisert av HusGlede.no.

Barberskum brukes primært som en beskyttelse mot huden under barbering, og er noe de aller fleste av oss har stående i skapet på badet. Hvis du bruker barberskum når du barberer deg tar du bedre vare på huden din og du er mindre utsatt for sår og små kutt.

Men visste du at barberskum passer perfekt til en del andre formål også? Vi har funnet fire tips hvor bruk av barberskum vil hjelpe deg.

Husk at barberskum ikke er det samme som såpe. Barberskum på boks inneholder ferdig skum som er løst opp i gasser på en sprayboks så du slipper å skumme opp den gode gammeldagse barberkremen til skum.

1. Dugg på baderomsspeilet

Slipp unna dugg på speilene på badet ved å bruke barberskum.
Slipp unna dugg på speilene på badet ved å bruke barberskum.

Tiden vi har til rådighet på morgningen er ofte litt knapp, og enda dårligere tid får vi når baderomsspeilet er fult av dugg.

Har du litt barberskum på speilet så slipper du det problemet. Først vasker du speilet som du pleier, deretter smører du inn hele speilet med barberskum. Hele speilet skal være dekket.

Tørk av speilet med tørkepapir til alt barberskummet er borte og speilet skinner. Nå slippet du dugg på speilet i lang tid fremover. Gjør dette hver gang du vasker badet, eller når du ser det begynner å komme dugg på speilet igjen.

2. Maling på hendene

Vask hendene med barberskum så fjerner du alt av malingsflekker.
Vask hendene med barberskum så fjerner du alt av malingsflekker.

Vi klarer sjeldent å holde hendene våre helt rene hvis vi har kastet oss over malingsspann og pensler. Ofte holder det ikke med vanlig såpe for å bli ren, og white spirit kan gå hardt utover hendende. Vask deg heller med barberskum. Ha en god «dæsj» med barberskum i hånden, vask og gni til malingsflekkene er borte.

3. Flekker på teppet

Redd teppene dine fra stygge merker ved å bruke barberskum på flekker og søl.
Redd teppene dine fra stygge merker ved å bruke barberskum på flekker og søl.

Det er fort gjort å være uheldig å søle på gulvet, og gjerne også på gulvteppet.

Har du fått flekker med sterk farge på gulvteppet ditt kan du fort gjøre det verre ved å gni på det. Ha på litt barberskum og gni forsiktig med en fuktet svamp og la det tørke.

Når skummet har tørket bruker du støvsugeren til å fjerne de tørkede barberskum-restene. Flekken har på mirakuløst vis blitt borte.

4. Flekker og kalk på kraner og armatur

Få skinnende kraner og armaturer ved å gni på barberskum.
Få skinnende kraner og armaturer ved å gni på barberskum.

Lite er mer tilfredsstillende enn når du har hatt vaskedag og alle kraner og armatuer skinner om kapp med solen. Likevel kan det fortsatt være litt vanskelig å bli kvitt både skitt og kalk på alle kranene. Smør dem inn med barberskum, tørk av og gni med tørkepapir helt til slutt. Da ender du opp med et skinnende resultat.

Det er mye vi allerede har i hus som kan forenkle hverdagen vår, slik som barberskum. Det perfekte med akkurat dette produktet er den såpeaktig konsistensen som gjør det skånsomt for huden når du barberer deg og det hjelper deg med de små irriterende tingene i hverdagen, som duggete speil.

Personvernpolicy