Interiørtrender: Farger og mønstre blant Rustas DIY-nyheter

Tapet Classic Dreams fra Rusta
Tapet Classic Dreams fra Rusta

I høst vil de hvite veggene få konkurranse av farger og tapeter i jordnære farger. Rustas gjør-det-selv-avdeling vokser med flere spennende nyheter, hvor tapetkolleksjonen «Together» i samarbeid med designeren, Tess Callervik, skiller seg ut litt ekstra.

Varme jordfarger, grønne og blå nyanser, samt mønstre med tydelig inspirasjon fra dyr og natur er å finne blant Rustas farge- og tapetnyheter som kommer ut i midten av august.

I sortimentet finnes over 100 FSC-sertifiserte tapeter, og flere tilskudd i kategorien fototapeter. Blant nyhetene finnes også laminatgulv med brede planker og strukturert overflate som følger treets struktur.

Tapet Together - Europe fra Rusta
Tapet Together - Europe fra Rusta

Together - ta verden hjem til deg

Together er navnet på Rustas nye tapetkolleksjon – et samarbeid med mønsterdesigneren, Tess Callervik, som henter inspirasjon fra jordens syv kontinenter og deres farger og dyreliv i like mange detaljrike tapeter.
– Kolleksjonen er inspirert av situasjonen generelt i verden akkurat nå. Vi trenger hverandre mer enn noen gang, og jeg ville rett og slett sette jordens ulike deler i en vakker kontekst. Jeg går gjerne tilbake til naturen og dyreriket, og jeg elsker å snike inn små dyr eller symboler der man minst forventer det, sier Tess Callervik i en pressemelding fra Rusta.

Tapet Boutique - Chrysanthemum fra Rusta
Tapet Boutique - Chrysanthemum fra Rusta

Farger i jordnære toner

For de som foretrekker å male veggene finnes det flere nyheter som også passer utmerket å matche med tapet. Rustas eget fargevaremerke, Nyans, får i høst selskap av seks nye farger. Flere av disse kommer i Full matt edition, en veggfarge som gir en fløyelsmatt effekt og en elegant finish.

Fargeskalaen knytter seg til den nordiske naturen, som grønne Estate green og gråe Studio grey. De brente jordfargene, som i høst finnes i nyhetene Sandalwood og Burnt red, er spådd til å bli favoritter for rom med større områder.

For de som ønsker en lysere farge finnes Perfect match og Nude skin som begge trekker mot varmere retning og gir en koselig følelse.

Veggmaling NYANS full matt edition - Burnt Red fra Rusta
Veggmaling NYANS full matt edition - Burnt Red fra Rusta

Monokrome farger - voksende trend

Å male med monokrome farger er en voksende trend som innebærer at møbler, dører og lister males i samme farge som veggene, noe som gir både en helthetlig og stilig effekt. I høst utvides sortimentet med interiørmaling i flere tidløse farger, som er laget for å male lister og møbler.

Alle Rustas veggfarger er miljømerket med Svanemerket og oppfyller Testfaktas høye kvalitetskrav.