Bærekraftig balkongrenovering med Balco

De nye TwinView-lukene fra Balco.
De nye TwinView-lukene fra Balco. Foto: Balco

Holdbare løsninger betyr sjeldnere renoveringsbehov, mens gjenvinnbare materialer også er godt for miljøet. I tillegg gir innglassing energibesparelser både for beboere og miljø.

Når man skal renovere balkonger, kan man velge å restaurere dem tilbake til opprinnelig tilstand, men man kan også utvide og kanskje glasse inn. Også hele fasader kan innglasses.

I tillegg til å utvide sesongen betraktelig, fungerer innglassing isolerende både på temperatur og støy, og kan redusere renovasjons-, vedlikeholds- og isolasjonsbehovene betraktelig.

– Innglassingen fungerer som en isolasjon, det gjør jo at man gjør store besparelser takket være lavere oppvarmingskostnader og at man slipper kostnader med å isolere fasaden, forklarer marketing manager Ann-Sofie Lundbergh hos Balco AS i en pressemelding.

– Holder i 90 år

Det betyr også besparelser for miljøet. Typisk energibesparelse ved innglassing er 15 til 30 prosent, med en nedbetaling av klimagjelden på 30-50 år. Balcos mål for 2021 er å redusere miljøgjelden med ytterligere 5-10 år, først og fremst gjennom forbedring av teknikker og materialvalg.

Alle materialene kan allerede gjenvinnes, men i tillegg har Balco redusert mengden aluminium i profilene og tatt i bruk gjenvinnbart stål. Et eksempel er den nye rammeløse TwinView luken som inneholder 12 prosent mindre aluminium.

– Vil man ha kvalitet som varer i 90 år, så skal man velge Balco. Uavhengige og omfattende tester viser nemlig at balkongene holder i minst 90 år, noe som også kan gi bedre betingelser ved finansiering. Og lengre holdbarhet og sjeldnere renoveringsbehov er også godt for miljøet, sier Lundbergh.