Er det bedre å trene om morgenen?

Illustrasjonsbilde: Innsats er det som avgjør hva slags utbytte man får av treningen, mener to treningseksperter.
Illustrasjonsbilde: Innsats er det som avgjør hva slags utbytte man får av treningen, mener to treningseksperter.  Foto: Thomas Brun / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Å trene om morgenen sies å være bra for forbrenning og energinivå resten av dagen. Er det bedre med morgentrening?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Å gjøre en eller annen form for aktivitet om morgenen er utvilsomt bra. Varighet, intensitet og type trening kan selvsagt variere, men det er lurt å komme seg raskt i aktivitet om morgenen, det kickstarter kroppen etter nattens søvn- og hvilemodus, forteller treningsekspert og forfatter, Yngvar Andersen, til KK.no.

Personlig trener og coach, Julie Rafoss, er uenig.

– Morgentrening er ikke bedre om du ikke er en morgenperson. Søvn er en av grunnpilarene for god helse, så jeg anbefaler alle å legge treningsøkta på en tid på døgnet hvor du har god tid, har mat i magen og er uthvilt. Da vil du yte og forbrenne mer, forteller hun til KK.

Les også: Sliter du med å sove i varmen? Prøv dette

Innsatsen avgjør

Andersen mener at en rolig økt på tom mage sannsynligvis gir høyere fettforbrenning, mens Rafoss mener at det er en myte at morgentrening bidrar til en mer langvarig forbrenning.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Trening generelt øker forbrenningen, men det gjør den uansett hvilken tid du trener på. Innsatsen på treningen er det som avgjør, mener Rafoss, ifølge nettstedet.

Det er også Andersen enig i.

– Dette vil ha med intensiteten å gjøre. Jeg klarer ikke å finne noe som gjør meg sikker på om dette er en myte eller om det stemmer rent fysiologisk, men at morgentrening i sum vil være bra for forbruket av kalorier i løpet av et døgn for en vanlig person, det er jeg sikker på, sier han til KK.

Denne saken ble først publisert hos Hegnar.no.

Les også:

Hvilke matvarer som er utgått på dato kan du spise?

Så mye trening må til for å skjerpe hjernen