Meny

To år etter nyttårsforsettet er forvandlingen enorm

Danny (29) og Lexi (27) Reed da de satte startskuddet for et nytt, sunnere og lettere liv. Skjermdump: fatgirlfedup/Instagram
– Jeg regnet ikke med at det ville forandre så mye. Jeg ønsket bare å bli sunn, forteller Lexi Reed (27).

Mange av oss har nyttårsforsetter som skal gjøre det nye året bedre enn det gamle, og blant gjengangerne er ønsket om å legge om til en sunnere og mosjonsrik livsstil som får pilen på baderomvekta til å bevege seg i «riktig» retning.

Dette var også tilfellet for det amerikanske ekteparet Lexi (27) og Danny (29) Reed i delstaten Indiana: Da 2015 ringte ut og 2016 sto for døren, inngikk de to en avtale om å leve sunnere, trene og komme ned i vekt. På det tidspunktet veide Danny 127 kilo, mens Lexi tikket inn til 220 kilo.

Men der andre faller tilbake til gamle synder relativt tidlig i det nye året, klarte Danny og Lexi å pushe hverandre til å fortsette vekttapsreisen.

Det som begynte som et ønske om å gå opp i form og ned i vekt, har på tampen av 2017 resultert i et samlet vekttap på solide 179 kilo; Danny veier for tiden 86 kilo, mens Lexi har krympet seg ned til 82 kilo. Men det har ikke vært enkelt.

– Å gjøre dette som et par har hjulpet oss på så mange måter. På dager da vi var umotiverte, presset vi hverandre til å gå til treningsstudioet, forteller Lexi Reed i et intervju med ABC News.

– Vi begynte å forberede måltider hjemme fremfor å spise ute, satte mål, og dag for dag, kilo for kilo, er vi kommet tettere hverandre gjennom reisen vår.

(Saken fortsetter under)

For å gi seg selv ekstra press til å holde stø kurs fremover, og kanskje inspirere andre underveis, opprettet Lexi en brukerkonto på Instagram – fatgirlfedup. Per i dag har kontoen over 504.000 følgere.

– Den vanskeligste delen av reisen vår var å forandre forholdet vårt til mat. Da jeg veide 220 kilo, kokte jeg aldri mat selv. I stedet gikk vi nesten alltid ut og spiste. Hvis vi spiste hjemme, gikk det i frossenpizza eller noe annet usunt, forteller Lexi Reed.

Ved å ikke lene seg mot fastfood, men i stedet tilberede maten selv, klarte paret å holde seg til målene de hadde satt seg, også når de var på jobb.

– Ved å lage våre egne måltider, er vi ansvarlige for det vi spiser. Vi begynte også å bruke treningsstudioet som terapi i stedet for mat. Ved å forandre våre innstillinger, vaner og følelsesmessige utløsere, forandret vi våre liv, forteller en strålende fornøyd Lexi.

Les også: 

Flertallet av voksne nordmenn veier for mye

Faste drøyt halve døgnet kan redusere faren for overvekt

Slik bør du trene når du er 40, 50 eller 60 år

Helse og livsstil
Populært