Spinningguru Steph Nieman: – Spinning vil bli like populært som yoga

Spinning er en god treningsform for folk i alle aldre.
Spinning er en god treningsform for folk i alle aldre. Foto: COLOURBOX

Har du aldri prøvd spinning, bør du ikke sette deg på første rad, mener ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Steph Nieman har trent spinning i syv år. Foto: AFP Relaxnews
Steph Nieman har trent spinning i syv år. Foto: AFP Relaxnews

Steph Nieman har jobbet som spinninginstruktør ved SoulCycle, FlyWheel og Peloton i New York. I 2016 var hun med på å grunnlegge spinningstudioet Let's Ride i Paris.

Nieman ble nylig intervjuet av nyhetsbyrået AFP Relaxnews om alt fra egne treningsrutiner til hva hun tror kommer til å bli de neste populære trendene på treningsfronten.

– Spinning og sykling vil ikke gå av moten. Jeg tror faktisk det kommer til å bli like populært som yoga. Spinning har nettopp begynt å få fotfeste i Frankrike og jeg tror det kommer til å ta av fremover. Jeg tror også stadig flere vil slutte å gå på treningsentere og heller oppsøke spesifikke studioer. En av årsakene til dette, er at det er mer samhold på slike steder, sier Nieman til AFP.

Les også: – Regelmessig sykling kan redusere faren for diabetes

– Ikke sett deg på første rad

– Spinning er en ganske krevende treningsform. Hvilke råd vil du gi de som ikke har prøvd spinning før, som gjør at de kommer til å fortsette?

– Ikke sett deg på første rad første gang du prøver en spinningtime. Setter du deg litt lengre bak, kan du se hva de andre gjør. I tillegg trenger du ikke å bekymre deg for at andre ser på deg. Dermed slipper du å stresse med at du skal få til alt med én gang. Prøv også å kjenne rytmen til musikken i beina dine. Du trenger ikke å bekymre deg så mye for hva overkroppen din gjør til å begynne med, det kommer etter hvert.

Les også: Dobbelt så mange sykler om vinteren

Tre ganger i uken

– Hva kan de som allerede trener spinning gjøre for å unngå å kjede seg og holde motivasjonen oppe, og i tillegg fortsette å se resultater?

– Spinninginstruktører bør variere musikken fra gang til gang. Det er også mange forskjellige øvelser man kan gjøre. Jeg har drevet med dette i syv år, og hittil har jeg ikke kjedet meg én eneste gang.

– Hvor ofte bør man trene spinning for å oppnå resultater?

– Trener du tre ganger i uken, kommer du til å se resultater. Ikke bare fysisk, men også hvordan du føler deg mentalt. Hvis du bare trener en gang i uken, vil det føles ut som du begynner på nytt hver uke. Jeg anbefaler å trene tre ganger i uken.

– Er det treningsformer du anbefaler å supplere med? For å bli mykere, eventuelt for å trene andre muskelgrupper?

– Det er fint å trene yoga ved siden av. Vi pleier å tøye etter hver time, men ikke veldig lenge, så det er fint å supplere med yoga. Jeg trener yoga ved siden av spinning. På samme måte som spinning er yoga en bra måte å meditere på.

En studie fra 2016 viser at sykling er en av de mest effektive treningsformene om du ønsker å få bedre kondisjon og samtidig gå ned i vekt.

Oversatt og tilrettelagt av Kathleen Buer/ ABC Nyheter

Les også:

Menn i «midtlivskrise» sykler fortest

Slik bør du trene når du er 40, 50 eller 60 år

Personvernpolicy