Åpen for alle - alltid

Tor-Martin besvimte av vektløft – ble Youtube-kjendis

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skulle sette ny personlig rekord da han deiset i bakken. Over 100.000 har sett videoen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tor-Martin Trongmo Tangen skulle onsdag ha en såkalt «maksdag» på treningssenteret sitt på Ryen i Oslo. Han skulle prøve å sette ny personlig rekord i støt-løft, da han plutselig svimte av.

– Jeg følte jeg hadde god kontroll på løftet mitt, da jeg det neste sekundet plutselig drømte at jeg satt i bilen. Så hørte jeg bare et voldsomt smell, som en bilkrasj. Da jeg våknet, sto det plutselig masse folk rundt meg, sier han til ABC Nyheter.

Se den dramatiske hendelsen i videoen øverst i artikkelen.

Han filmer ofte treningsøktene sine for å kunne sende de til treneren sin i Trondheim og for å legge det ut på treningsbloggen sin.

Hadde flaks

Da han så opptaket av det mislykkede vektløftet på nytt, skjønte han hvor heldig han hadde vært.

– Jeg hadde nok maks hell i uhellet. Hadde hodet truffet bakken først, eller i speilet kunne det gått mye verre. Jeg var helt fin etterpå og kunne gjøre nye løft. Det handler om å komme inn i det igjen med en gang og ikke la skrekken ta deg, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se også: Hun er dødelig allergisk mot trening

Allerede neste dag hadde han en ny maksdag.

Det eneste han kjenner etter hendelsen to dager senere, er en litt sår brystkasse. Han la torsdag ut videoen på YouTube. Fredag formiddag hadde videoen passert 100.000 visninger.

Se også: Værmann besvimer på direkten

– Jeg ante ikke at det var så mye. Jeg ler jo ofte sånne videoer på nettet selv, så jeg skal tåle at andre får seg en latter av meg. Det er bare moro, sier Tangen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke uvanlig

Tangen sier at det ikke er veldig uvanlig at folk besvimer under slike øvelser.

– Jeg var nok litt for treig med å koble inn beina etter vendingen, men dette skjer også under mesterskap i vektløfting. Jeg presset meg litt for hardt. Det er vel en blanding av stahet og dumskap, humrer han.

Se også: Dette er den beste treningsmusikken

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tangen trener fire ganger i uken og innrømmer at det nok er mer enn en hobby. På sikt ønsker han å delta i EM i vektløfting.

– Men jeg stresser ikke, sier han.

Tangen trøste seg med at han er langt fra den eneste som har besvimt foran kamera. Denne barne-tv-verten skulle fortelle om viktigheten av oksigen, da hun plutselig gikk tom for luft selv: