Test av populære mobiltelefoner: Her er toppmodellene for 2020

Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpixa
Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpixa
Artikkelen fortsetter under annonsen

En rimelig smarttelefon er årets testvinner. I denne testen kan du sammenligne de mest populære mobiltelefonene på markedet nå og se hvilken som er best i test.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I denne testen har Test.no valgt å inkludere et utvalg av de mest ettertraktede mobiltelefonene nå. Utvalget er basert på salgstall fra butikker, tilgjengelige toppmodeller og popularitet i søk på blant annet Prisjakt. Grunnen til at ikke alle tilgjengelige mobiltelefoner er inkludert, er rett og slett at det er altfor mange.

Mener du at det er noen modeller de burde ha inkludert? Send Test.no en e-post!

Slik fungerer Test.no

Test.no oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Test.no oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.

Mobiltelefoner som ble introdusert i 2017 eller tidligere finner du her. Grunnen til at vi ikke har inkludert dem i denne testen selv om de fremdeles er til salgs, er at scoren de fikk for noen år tilbake vil være forholdsvis høy sammenlignet med hva de ville fått om de ble lansert i dag.

Hopp rett til resultatlisten, eller fortsett å lese mer

Testvinneren i 2020 er Huawei

Testvinneren er Huawei P30 Pro, som har et kamera som regnes for et av de beste på markedet, og få andre konkurrenter kan hamle opp med nattmodusen. Den har ellers god batteritid, rask prosessor og bra lyd. Det som ser ut til å ha imponert anmelderne mest er prisen, og du får den nå til rett under 5000 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med samme score og i så måte på en delt 1. plass finner vi iPhone 11 Pro/Max, med en startpris som ligger nord for 10.000 kroner, men her mener flere anmeldere at du får valuta for pengene. Kameraet har fått seg en skikkelig oppgradering og er blant de beste på markedet, og batterikapasiteten er svært god. I tillegg har den lynrask prosessor og er vanntett.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

(Saken fortsetter under)

Huawei har satt standarden for hvor gode bilder man kan ta med mobilkameraet i mørket, og de andre produsentene jobber iherdig for å matche kvaliteten. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpixa
Huawei har satt standarden for hvor gode bilder man kan ta med mobilkameraet i mørket, og de andre produsentene jobber iherdig for å matche kvaliteten. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpixa

Derfor har vi valgt å inkludere gamle iPhone-modeller i testen

Det er liten tvil om at Apple fortsatt har et solid grep om det norske mobilmarkedet, og butikkenes salgstall bekrefter at mobiltelefonene iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR fortsatt er svært etterspurte. Når du sammenligner scoren disse har fått i resultatlista, så husk at de fikk poeng ut fra hvordan markedet så ut i 2018, og at en femmer på terningen den gang ikke kan sammenlignes med en femmer i dag om man tar den teknologiske utviklingen i betraktning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samsung Galaxy S20, S20 Plus og S20 Ultra

Blant mobiltelefonene som spås å bli de mest populære i 2020 finner vi de nye S20-modellene fra Samsung. De tre toppmodellene har til forveksling like navn, og foruten størrelse er det også spesifikasjoner og pris som skiller dem. Her er de viktigste forskjellene:

  • Samsung Galaxy S20 Ultra: Batteri 5000 mAh, skjermstørrelse: 6,9 tommer, denne modellen har det beste kameraet.
  • Samsung Galaxy S20 Plus: Batteri 4500 mAh, skjermstørrelse: 6,7 tommer, kameraet her er ikke fullt så bra som på Ultra, men bedre enn det på S20.
  • Samsung Galaxy S20: Batteri 4000 mAh, skjermstørrelse: 6,2 tommer, det «dårligste» kameraet sammenlignet med S20 Ultra og S20 Plus.

Ellers har de tre modellene ulik vekt (følger batteri og størrelse), og prisene varierer med hvilken utgave og lagringsplass man velger og i skrivende stund varierer de fra cirka 9500 kroner til omkring 15.000 kroner. Utover dette er skjermteknologi og maskinvaren lik på de tre modellene, og alle tre støtter 5G.

Bør du kjøpe en mobil fra S20-serien? Tja, før du bestemmer deg bør du i alle fall sjekke ut konkurrentene Huawei og OnePlus som årlig pleier å lansere en toppmodell som prismessig ligger mellom 8.000 og 10.000 kroner med spesifikasjoner som er blant de beste på markedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Savner du en telefon i resultatlisten ? Sjekk mobiltesten fra tidligere år eller ta kontakt og si ifra til Test.no

Artikkelen fortsetter under annonsen

iPhone 11, iPhone 11 Pro eller iPhone 11 Pro Max

iPhone 11-serien ble lansert i 2019 og ble umiddelbart populære i det norske markedet. Her er det viktigste som skiller de tre iPhone 11-modellene:

  • iPhone 11 Pro Max: Batteri Li-Ion 3969 mAh, skjermstørrelse: 6,5 tommer (OLED), 3 kameraer på baksiden, maks. lagringskapasitet: 512 GB, vanntett på 4 meters dyp i opptil 30 minutter.
  • iPhone 11 Pro: Batteri Li-Ion 3046 mAh, skjermstørrelse: 5,8 tommer (OLED, 3 kameraer på baksiden, maks. lagringskapasitet: 512 GB, vanntett på 4 meters dyp i opptil 30 minutter.
  • iPhone 11: Batteri Li-Ion 3110 mAh, skjermstørrelse: 6,1 tommer (LCD, ikke HDR), 2 kameraer på baksiden, maks.lagringskapasitet: 256 GB, vanntett på 2 meters dyp i opptil 30 minutter.

Billigere alternativer

De siste årene har prisene på smarttelefoner skutt i været, men skal vi tro salgstallene fra butikkene, er ikke dette noe hinder for Ola Nordmann. Likevel ser det ut til at stadig flere synes det koster mer enn det smaker, og det skal nevnes at de fleste produsentene leverer helt ok mobiltelefoner til under 5000 kroner, noe testvinneren er et godt eksempel på.

Også lyst på nettbrett? Her finner du test av nettbrett.

Av andre gode alternativer fra testen kan Xiaomi Mi 9T Pro være vel verdt prisen. Her får man svært god teknologi til brøkdelen av hva toppmodellene koster.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samsung har A-serien sin, hvor de nylig slapp Galaxy A71 og A51 som kan være lurt å sjekke ut. Huawei har også flere Lite-versjoner at de mest populære mobilene, og P30 Lite kan være verdt å ta en titt på.

I disse dager lanserer Apple en ny og rimelig iPhone, nemlig iPhone SE. Den vil ha en startpris på rundt 5000 norske kroner for 64 GB versjonen, og utseendemessig er den lik iPhone 8, men med innmat som har mye til felles med iPhone 11 og 11 Pro. Så fort det kommer tester tilgjengelig skal vi inkludere den i resultatlista.

Les også: Billig og best – her er årets aktivitetsarmbånd

Saken er opprinnelig publisert på Test.no