Hvilken powerbank er best i test?

Med en god nødlader trenger du aldri bekymre deg for å gå tom for batteri på mobilen. Se hvilke strømbanker som holder lengst i denne store samletesten av powerbanker.

I 2020 er Zendure SuperTank PD den aller beste nødladeren på markedet. Den gir deg den maksimale kapasiteten som er lovlig å ta med på fly uten ekstra tillatelser, har mange porter og supergod hurtiglading som kan brukes til å lade alt fra en liten mobil til en stor Macbook Pro.

Slik fungerer Test.no

Test.no oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Test.no oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.

Den eneste nedsiden med SuperTank PD er prisen, som ligger på litt under to tusenlapper. Den kan også være i største laget for de som kun ønsker et eksternt batteri for at mobilen skal holde bittelitt lenger i løpet av dagen.

Er du på jakt etter en rimeligere modell enn testvinneren kan du se til Zendure SuperMini , Clas Ohlson Powerbank 10050 , eller Anker Powercore 10000, som alle koster godt under tusenlappen. De har alle høy kapasitet, til en grei pris, og har blitt testet i løpet av det siste året.

Merk at tre batteribanker plasserer seg over Zendure SuperTank på resultatlisten. De har imidlertid kun blitt testet av én kilde, noe som betyr at vi ikke kårer en av disse modellene til testvinner hos oss. Vit at særlig Andersson PD/QC 3.0, som er den av de tre som er testet i 2019, også kan være et godt alternativ.

Se hele resultatlista.

Hvor stor powerbank trenger man?

For å finne ut hvor stor powerbank du trenger må du sammenligne nødladerens batteri med mobiltelefonens batteri. Det er ikke det enkleste i verden å gjøre, men vi hjelper deg på veien. For det første er det viktig å merke seg at batteriprodusentene bruker milliamperetimer (mAh) for å oppgi kapasiteten på nødladerne. Jo høyere mAh, desto lenger varer batteriet.

Hva er en powerbank?

En powerbank er et lite bærbart batteri som du kan ta med deg og bruke til å lade elektroniske duppedingser, som f.eks. mobilen eller nettbrettet ditt, når du ikke er i nærheten av en stikkontakt.

Nyere powerbanker, med høy kapasitet og moderne porter, kan også lade større enheter som datamaskiner og droner.

Ettersom spenningen på energien i batteriet må konverteres før den kan mates ut til en mobiltelefon, mister man mye energi når man overfører energi fra batteriet. For å ta med dette energitapet i beregningen omgjør de fleste testerne produsentenes oppgitte mAh til wattimer (Wh). Da får man et mer nøyaktig utgangspunkt for å sammenligne batteribankene.

Det er imidlertid ikke slik at en enkel sammenligning av batteribankenes oppgitte kapasitet sier noe om hvor god kapasitet nødladerne har. I flere tester, blant annet gjennomført av Tek.no og franske Les Numeriques, viser det seg nemlig at produsentene oppgir høyere kapasitet enn det som faktisk kan måles. Mens laderne i gjennomsnitt har omtrent 70 prosent av oppgitt kapasitet, gir de dårligste laderne bare halvparten av kapasiteten de oppgir at de har.

I produktbeskrivelsene under har vi derfor oppgitt målt kapasitet på de modellene som har blitt testet av våre objektive kilder. For å få mest nøyaktig sammenligningsgrunnlag anbefaler vi at du bruker disse verdiene fremfor mAh som produsentene selv oppgir. Så kan du enkelt dele nødladerens kapasitet på telefonbatteriets for å se hvor mange ganger du kan lade mobilen med nødladeren.

Les også: Vi har tatt pulsen på de beste GPS-klokkene i 2019

Slik regner du det ut

For å finne ut hvor mange ladinger du kan få med en nødlader må du ta utganspunkt i nødladerens målte kapasitet, og dele den på mobiltelefonens oppgitte batterikapasitet. Regnestykket blir slik:

Kjært barn...

... har mange navn. Her er noen av begrepene som brukes for å beskrive samme duppedings:

- nødlader

- powerbank / power bank

- reiselader

- lommelader

- strømbank

- batteribank

- portabelt batteri

- eksternt batteri

- bærbart batteri

[Antall ladinger = Nødladers kapasitet / Telefonbatteriets kapasitet]

Har du en Samsung S8 med et batteri på 11.5 Wh trenger du dermed en nødlader med minst 34,5 Wh for å lade batteriet 3 ganger.

Har ikke testkildene våre målt kapasiteten kan du trekke fra 20-30 prosent energitap, og så gjøre samme utregning. Da får du en omtrentlig pekepinn på hvor mange ganger du kan lade mobilen med den nye nødladeren din. Trekker du fra 30 prosent energitap blir regnestykket slik:

[Antall ladinger = Nødladers kapasitet x 0,7 / Telefonbatteriets kapasitet]

Merk at det er mange faktorer som påvirker ladingen, inkludert blant annet temperatur. Derfor er det vanskelig å gi et helt nøyaktig tall på hvor stor powerbank du trenger til mobilen din.

Les også: Kvalitetslyd uten en tråd

Andre faktorer du bør tenke gjennom

Det finnes mange ulike faktorer du kan ta med i vurdering når du skal gå til innkjøp av en ny nødlader. Kildene våre har blant annet sett på størrelse, vekt, design, pris, antall utganger og ladehastighet når de har gjennomført testene sine.

Sjelden får du alt i samme pakke. Ønsker du alt av funksjonalitet må du punge ut, og vil du handle på budsjett må du vurdere akkurat hvilke kvaliteter som er viktigst for deg. Mens den reiselystne kanskje ønsker lav vekt og høy kapasitet, kan en annen sette mer pris på nødladeren med finest design eller høyest ladehastighet.

De ulike strømbankenes fremste kvaliteter fremheves i produktbeskrivelsene, og vi anbefaler at du leser dem nøye for å finne en nødlader som passer best til ditt behov.

Les også: De mest nøyaktige badevektene

Hvordan bruker man en powerbank?

Hvordan man skal bruke en powerbank kommer an på hva slags type powerbank man eier, hvilken ladekabel man bruker og hva slags ladeporten powerbanken har. Det finnes imidlertid noen likhetstrekk mellom de ulike modellene, og er du usikker på hvordan du bruker powerbanken din kan du prøve å teste tipsene under.

– Hvordan lader man en powerbank?

En powerbank lades på samme måte som andre ting du er vant til å lade, enten via en stikkontakt i veggen eller en USB-port i en datamaskin. Enheten kommer alltid med minst én port som kan brukes til lading, og vanligvis kan du bruke kabelen som følger med til å lade strømbanken. Hovedregelen er at strømmen går fra enden med størst USB-utgang til enden med minst USB-utgang, men med nyere USB-teknologi gjelder ikke alltid dette lenger.

Putter du kabelen i strømbanken og i en ladekontakt vil du som regel kunne se hvor mye nødladeren er ladet ved hjelp av små LED-lys på nødladeren. Er den fulladet vil alle lysene lyse. Har du en batteribank med en skjerm kan du vanligvis se ladeprosenten på skjermen.

Kan man ta med nødlader på fly?

Det er lov å ta med litiumbatterier opptil 100 Wh i kabinbagasjen på fly.

Batterier mellom 100 og 160 Wh krever forhåndsgodkjenning, mens batterier over 160 Wh i utgangspunktet ikke er tillatt i det hele tatt.

Du kan lese mer om reglene på Den Internasjonale Luftfartsorganisasjonen IATAs nettsider.

– Hvordan vet man hvor mye strøm som er igjen?

Ønsker du å vite hvor mye strøm som er på strømbanken uten å plugge i en enhet finnes det ofte en knapp du kan trykke på for å sjekke det. Trykk på knappen, og se hvor mange av lysene som lyser. Jo flere som lyser, desto mer strøm er det igjen på batteriet.

– Hvordan vet man at mobilen lades?

For å sjekke om mobilen lades kan du enten lese det på nødladerens skjerm, eller så vil et eller flere av LED-lysene på nødladeren blinke. Du vil også kunne se det på ladesymbolet på mobilen din.

– Hvordan skrur man av en powerbank?

Powerbanker gir kun fra seg strøm når de er tilkoblet en annen enhet. Du trenger med andre ord ikke gjøre noe for å skru av en powerbank. Ta ut alle ledninger, og den skrur seg av helt av seg selv.

Les også: Løsningen som gir deg stabilt nett

Ulik metodikk og årgang

Vær obs på at de forskjellige kildene bruker ulik metodikk og er gjennomført i ulike år. De eksterne batteriene som ikke har blitt testet i 2019 er tydelig markert i produktbeskrivelsen. Siden teknologien stadig utvikles anbefaler vi at du vektlegger de ferskeste testene høyest.

Saken er opprinnelig publisert på Test.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
13:51 Norsk student skal være smittet av koronaviruset i Italia13:39 Fiskeriministeren har meldt seg ut av Frimurerlosjen13:36 Stor snøskredfare i Tromsø og Lyngen13:26 Håvard Bøkko legger opp etter VM13:15 Manchester City har anket mesterligastraffen13:14 Guinness-produsent venter koronatap13:04 Besetningsmedlem fikk feber – 6000 corona-fast12:48 – Jeg ble ranet av sjefene på Helsehuset Kongsberg12:15 Hareide ble årets trener igjen: – Betyr ekstra mye12:03 Fotballforbundet åpner for alkoholservering11:30 Hongkong vil dele ut 12.000 kroner til alle voksne innbyggere11:18 Arsenal-profil ute i lang tid11:17 Ikke begravelse på statens bekostning for Jahn Teigen10:42 Regjeringen gir ordre om riving av Y-blokka10:37 Cappelen Damm selger Tanum-butikker09:42 Guardiola tror ingen kan kopiere Zidane09:26 20 drept i voldsomme opptøyer i New Delhi09:25 Kvinne siktet for mordbrann i Nord-Troms09:03 NRKs hovedkvarter på Marienlyst er solgt09:02 Alle Norwegians fly klare på Kanariøyene08:50 Arbeidsledigheten var på 3,9 prosent i desember08:27 SAS regner med virustap på 200 millioner07:46 OBOS og Nokas beklager voldsbruk ved Sotakiosken07:35 Passasjerer som har fått dra fra virusrammet skip, har symptomer07:34 Minnesota på sluttspilljakt etter seier over Columbus Blue Jackets07:32 Video ryster USA: Seksåring lagt i jern av politiet07:19 Historisk mild vinter i åtte fylker07:16 20 drept i voldsomme opptøyer i New Delhi07:07 Pasienter rystet over politi og fylkesmann: – Som å møte en vegg06:38 Serbia-planen klar for Lagerbäck06:31 Første bekreftede forekomst av covid-19 i Brasil06:19 Norske finansmenn etterforskes for bedrageri i Frankrike06:00 Siste sjanse for Netanyahu05:50 Dette skjer i dag05:45 Hygiene-overtramp avslørt på sykehjem05:44 Kina har satt 94 flypassasjerer i karantene05:42 Flåmsbana åpnet for trafikk etter skred05:33 Dette skjedde i natt05:03 Bernie Sanders hardt angrepet under demokratenes debatt05:00 NRK får PFU-kritikk for Lotto-sendinger04:24 Mann pågrepet for væpnet hotellran i Stavanger04:07 Demokratene uenige om marihuana bør legaliseres i USA03:54 Støttegruppe krever nye avhør i Kielland-saken03:52 Amerikansk soldat smittet – over 1.000 virussmittede i Sør-Korea03:34 Antallet virusdøde fortsetter å falle i Kina03:09 Busselskap krever Trondheim kommune for millioner02:18 Anklager om korrupsjon i Carlsbergs indiske datterselskap02:13 Siktede i Ranheim-saken erkjenner ikke straffbar handling02:09 Bomber regner over Idlib – ti skoler rammet på én dag01:18 Tidligere forsikringsrådgiver dømt for bedrageri00:46 Disney-sjefen går av etter 15 år00:39 Turoperatører forberedt på virusutbrudd00:23 Ferjefylkene krever mer penger til grønt skifte23:17 Rask Gnabry-dobbel ga Chelsea mesterligamareritt23:16 Griezmann reddet uavgjort for tannløst Barcelona23:02 Bil krasjet med SAS-fly på Tenerife – 180 passasjer rammet22:37 Equinor og Nordea ber ansatte om å holde seg hjemme i to uker etter reiser21:41 Den kan minne om jorden, men har den liv?21:35 18-åring funnet død i Bergen – rusmiddel trolig dødsårsak21:21 Barnevernsgründer tiltalt for seksuelt misbruk av eget fosterbarn20:29 Rapport: Britiske politikere lot overgrep mot barn passere19:56 Solberg mener Sivertsen bør gå ut av Frimurerlosjen19:44 Stemmer teorien, kan det være «århundrets oppdagelse»19:38 Tidligere statssekretær fra Frp fikk dobbel lønn19:11 Kina sier at fengslet forlegger ikke lenger er svensk18:54 Spiller ballen rett i fanget på klimafornekterne18:48 En mann i 30-årene kritisk skadd i arbeidsulykke i Oslo18:26 Sjefen om Solskjær: - Fundamentet for suksess er på plass18:09 Matsvinn-innlegg tar av på Facebook – problemet er at fakta ikke stemmer17:48 Folkehelseinstituttet ber helsetjenesten forberede seg på en alvorlig virusepidemi17:38 UEFA: Koronaviruset kan true fotball-EM16:26 Mann funnet død - skal ha blitt etterlatt i hjelpeløs tilstand16:00 Christian Tybring-Gjedde varsler boikott av Dagens Næringsliv-journalister15:48 Ingen særbehandling av nordmenn som har bodd på samme hotell som virussmittet italiener15:13 Filip Ingebrigtsen ble pappa15:11 Kristoffersen tatt ut til super-G-renn, kan debutere i disiplinen15:10 Opposisjonen dropper mistillit, men varsler sterk kritikk14:55 Bodø/Glimt kjøper tidligere Stabæk-spiller14:54 Kritikere får selv kritikk etter Giske-saken14:24 Nordmenn bestiller ferie som før: – Ingen frykt for å reise14:08 Smittetallene i Italia kryper opp mot 30014:05 – Tre måneders vindu for avgjørelse om Tokyo-OL14:04 Åtte menn vil bli leder for oljefondet14:03 Uefa hjelper gresk fotball å bekjempe vold og korrupsjon13:44 En av fem innsatte i norske fengsler er over 50 år13:21 Takk for stemmen. Takk for musikken. Takk for smilet12:53 29-åring frifunnet for forsøk på barneekteskap12:51 Flere nordmenn bodde på samme hotell som virussmittet italiener12:42 Millionbot etter eksplosjon på gjenvinningsanlegg12:37 Kvinne mistet livet i frontkollisjon med trailer12:01 Politiaksjon mot regnskapsførere i Oslo og Viken12:01 Egypts tidligere president Hosni Mubarak er død11:08 Opptøyer i India samtidig som Trump er på besøk11:07 Beste resultat i Folketrygdfondets historie10:29 Weinstein brakt til sykehus etter dommen10:29 Regnet fortsetter i et stadig mer oversvømt Jakarta10:28 Svenske myndigheter krever at Kina slipper fri dømt forlegger10:13 Kjendisene sørger over Teigens bortgang: – Ingen kan erstatte deg09:43 Thiago Silva mister returkampen mot Dortmund09:42 Tre nye virusdødsfall i Iran
Siste nytt
13:51VerdenNorsk student skal være smittet av koronaviruset i Italia13:39PolitikkFiskeriministeren har meldt seg ut av Frimurerlosjen13:36NorgeStor snøskredfare i Tromsø og Lyngen13:26SportHåvard Bøkko legger opp etter VM13:15SportManchester City har anket mesterligastraffen13:14PengerGuinness-produsent venter koronatap13:04VerdenBesetningsmedlem fikk feber – 6000 corona-fast12:48Norge– Jeg ble ranet av sjefene på Helsehuset Kongsberg12:15SportHareide ble årets trener igjen: – Betyr ekstra mye12:03SportFotballforbundet åpner for alkoholservering11:30PengerHongkong vil dele ut 12.000 kroner til alle voksne innbyggere11:18SportArsenal-profil ute i lang tid11:17KulturIkke begravelse på statens bekostning for Jahn Teigen10:42KulturRegjeringen gir ordre om riving av Y-blokka10:37KulturCappelen Damm selger Tanum-butikker09:42SportGuardiola tror ingen kan kopiere Zidane09:26Verden20 drept i voldsomme opptøyer i New Delhi09:25NorgeKvinne siktet for mordbrann i Nord-Troms09:03KulturNRKs hovedkvarter på Marienlyst er solgt09:02ReiseAlle Norwegians fly klare på Kanariøyene08:50PengerArbeidsledigheten var på 3,9 prosent i desember08:27PengerSAS regner med virustap på 200 millioner07:46NorgeOBOS og Nokas beklager voldsbruk ved Sotakiosken07:35VerdenPassasjerer som har fått dra fra virusrammet skip, har symptomer07:34SportMinnesota på sluttspilljakt etter seier over Columbus Blue Jackets07:32VerdenVideo ryster USA: Seksåring lagt i jern av politiet07:19NorgeHistorisk mild vinter i åtte fylker07:16Verden20 drept i voldsomme opptøyer i New Delhi07:07Helse og livsstilPasienter rystet over politi og fylkesmann: – Som å møte en vegg06:38SportSerbia-planen klar for Lagerbäck06:31VerdenFørste bekreftede forekomst av covid-19 i Brasil06:19PengerNorske finansmenn etterforskes for bedrageri i Frankrike06:00PolitikkSiste sjanse for Netanyahu05:50NorgeDette skjer i dag05:45Helse og livsstilHygiene-overtramp avslørt på sykehjem05:44VerdenKina har satt 94 flypassasjerer i karantene05:42NorgeFlåmsbana åpnet for trafikk etter skred05:33NorgeDette skjedde i natt05:03PolitikkBernie Sanders hardt angrepet under demokratenes debatt05:00KulturNRK får PFU-kritikk for Lotto-sendinger04:24NorgeMann pågrepet for væpnet hotellran i Stavanger04:07VerdenDemokratene uenige om marihuana bør legaliseres i USA03:54NorgeStøttegruppe krever nye avhør i Kielland-saken03:52VerdenAmerikansk soldat smittet – over 1.000 virussmittede i Sør-Korea03:34VerdenAntallet virusdøde fortsetter å falle i Kina03:09NorgeBusselskap krever Trondheim kommune for millioner02:18PengerAnklager om korrupsjon i Carlsbergs indiske datterselskap02:13NorgeSiktede i Ranheim-saken erkjenner ikke straffbar handling02:09VerdenBomber regner over Idlib – ti skoler rammet på én dag01:18NorgeTidligere forsikringsrådgiver dømt for bedrageri00:46KulturDisney-sjefen går av etter 15 år00:39NorgeTuroperatører forberedt på virusutbrudd00:23MotorFerjefylkene krever mer penger til grønt skifte23:17SportRask Gnabry-dobbel ga Chelsea mesterligamareritt23:16SportGriezmann reddet uavgjort for tannløst Barcelona23:02VerdenBil krasjet med SAS-fly på Tenerife – 180 passasjer rammet22:37NorgeEquinor og Nordea ber ansatte om å holde seg hjemme i to uker etter reiser21:41VerdenDen kan minne om jorden, men har den liv?21:35Norge18-åring funnet død i Bergen – rusmiddel trolig dødsårsak21:21NorgeBarnevernsgründer tiltalt for seksuelt misbruk av eget fosterbarn20:29VerdenRapport: Britiske politikere lot overgrep mot barn passere19:56PolitikkSolberg mener Sivertsen bør gå ut av Frimurerlosjen19:44VerdenStemmer teorien, kan det være «århundrets oppdagelse»19:38NorgeTidligere statssekretær fra Frp fikk dobbel lønn19:11VerdenKina sier at fengslet forlegger ikke lenger er svensk18:54NorgeSpiller ballen rett i fanget på klimafornekterne18:48NorgeEn mann i 30-årene kritisk skadd i arbeidsulykke i Oslo18:26SportSjefen om Solskjær: - Fundamentet for suksess er på plass18:09NorgeMatsvinn-innlegg tar av på Facebook – problemet er at fakta ikke stemmer17:48Helse og livsstilFolkehelseinstituttet ber helsetjenesten forberede seg på en alvorlig virusepidemi17:38SportUEFA: Koronaviruset kan true fotball-EM16:26NorgeMann funnet død - skal ha blitt etterlatt i hjelpeløs tilstand16:00PolitikkChristian Tybring-Gjedde varsler boikott av Dagens Næringsliv-journalister15:48ReiseIngen særbehandling av nordmenn som har bodd på samme hotell som virussmittet italiener15:13SportFilip Ingebrigtsen ble pappa15:11SportKristoffersen tatt ut til super-G-renn, kan debutere i disiplinen15:10PolitikkOpposisjonen dropper mistillit, men varsler sterk kritikk14:55SportBodø/Glimt kjøper tidligere Stabæk-spiller14:54KulturKritikere får selv kritikk etter Giske-saken14:24ReiseNordmenn bestiller ferie som før: – Ingen frykt for å reise14:08Helse og livsstilSmittetallene i Italia kryper opp mot 30014:05Sport– Tre måneders vindu for avgjørelse om Tokyo-OL14:04PengerÅtte menn vil bli leder for oljefondet14:03SportUefa hjelper gresk fotball å bekjempe vold og korrupsjon13:44NorgeEn av fem innsatte i norske fengsler er over 50 år13:21StemmerTakk for stemmen. Takk for musikken. Takk for smilet12:53Norge29-åring frifunnet for forsøk på barneekteskap12:51ReiseFlere nordmenn bodde på samme hotell som virussmittet italiener12:42NorgeMillionbot etter eksplosjon på gjenvinningsanlegg12:37NorgeKvinne mistet livet i frontkollisjon med trailer12:01NorgePolitiaksjon mot regnskapsførere i Oslo og Viken12:01VerdenEgypts tidligere president Hosni Mubarak er død11:08VerdenOpptøyer i India samtidig som Trump er på besøk11:07PengerBeste resultat i Folketrygdfondets historie10:29KulturWeinstein brakt til sykehus etter dommen10:29VerdenRegnet fortsetter i et stadig mer oversvømt Jakarta10:28KulturSvenske myndigheter krever at Kina slipper fri dømt forlegger10:13KulturKjendisene sørger over Teigens bortgang: – Ingen kan erstatte deg09:43SportThiago Silva mister returkampen mot Dortmund09:42Helse og livsstilTre nye virusdødsfall i Iran
Populært