De beste trådløse hodetelefonene: Kvalitetslyd uten en tråd

Bose har mistet plassen som kongen av støykansellering og trådløse hodetelefoner. Se hvilken modell som er best i test.

I årets test er det Sony WH-1000XM3 som stikker av med seieren. Hodetelefonene får skryt for imponerende og tilpasningsdyktig støykansellering i tillegg til god lyd.

Slik fungerer Test.no

Test.no oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Test.no oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.

Det er også interessant at andreplassen går til testvinnerens forgjenger, Sony WH-1000XM2 som kan skilte med mye av det samme som M3, men en noe svakere støydemping.

Den siste av pallplasseringene går til testens dyreste hodetelefoner, Beyerdynamic Amiron Wireless. Uten aktiv støydemping og annet dilldall fokuserer modellen på lydkvalitet. Amiron Wireless er derfor et trådløst alternativ for audiofile på jakt etter god lydkvalitet uten en tråd.

Bose QuietComfort 35 II som kaprer fjerdeplassen er den nye utgaven av vår forrige testvinner. Dette sier noe om hvor hard konkurranse det er.

Stort utvalg

Helt siden mobiltelefonene begynte å kutte ut AUX-inngangen for noen år siden har antallet trådløse hodetelefoner skutt i været. Heldigvis har også kvaliteten på hodesettene blitt stadig høyere i takt med utviklingen.

Dette betyr at man ikke er nødt til å ofre lydkvalitet for mobilitet, slik man var nødt til for bare noen få år siden.

Modeller tilbyr nå alt fra støykansellering som skrur av verdenen rundt deg og batterier som varer i dagevis til en lydkvalitet som også audiofile lydpurister kan verdsette.

Det er imidlertid ikke lett å huke av alle bokser med ett enkelt headset. Du er nødt til å ta noen valg på prioriteringen for å finne hodetelefonene som passer best til din bruk.

Les også: Test av 44 platespillere

Hvor mye er du villig til å bruke?

Ettersom markedet for trådløse hodetelefoner har vokst finner du i dag trådløse hodetelefoner av varierende kvalitet innenfor de fleste prisklassene og det er få grenser for hvor mye du kan bruke på et trådløst headset. Husk bare at pris ikke nødvendigvis er et kvalitetsstempel i seg selv.

I resultatlisten finner du enkelt de beste hodetelefonene innenfor ditt budsjett.

For å gjøre det lettere å velge en modell som passer til din bruk kan du lese vår gjennomgang av hva du bør være oppmerksom på under.

Hva skal du bruke hodetelefonene til?

Skal du bruke høretelefonene til trening, når du sitter hjemme i stua eller er du kanskje mye på reise?

Uansett hva du tenker å bruke dem til vil passformen til hodetelefonene ha mye å si. Hodetelefonene i denne testen deles inn i to ulike typer eller passformer, on-ear og over-ear.

Les også: Én produsent overlegen på pulsklokker med GPS

On-ear

On-ear hodetelefoner har som regel mindre øreklokker og skal ligge på ørene.
On-ear hodetelefoner har som regel mindre øreklokker og skal ligge på ørene.

Som navnet tilsier sitter denne typen hodetelefoner på ørene, men uten å omslutte ørene fullstendig. I praksis gjør denne passformen at de kan føles stramme og klemme litt på ørene. Når disse brukes over lengre tid kan de derfor bli ubehagelige.

Fordelen med denne typen er at de er lettere og luftigere enn over-ear typen som fort kan bli klamme. On-ear hodetelefoner egner seg dermed godt til trening og på farten.

On-ear modellen som gjør det best i test er Urbanista Seattle, som imponerer med høy byggekvalitet og god lyd. Prisen gjør også at modellen gir mye valuta for pengene.

Skal du bruke hodetelefoner til trening? Disse aktivitetsarmbåndene er best

Over-ear

Over-ear hodetelefoner har gjerne store øreklokker som dekker hele ørene.
Over-ear hodetelefoner har gjerne store øreklokker som dekker hele ørene.

Over-ear innebærer at øreklokkene legger seg rundt over øret og skaper en «forsegling» rundt ørene dine. Dette gir en passiv støyisolering og en mer omsluttende lydopplevelse. Disse er ofte utstyrt med aktiv støykansellering og er komfortable å ha på i lange perioder av gangen.

De kan imidlertid bli varme og klamme da de ikke er like luftige som on-ear typen. Over-ear er godt egnet til dem som reiser mye eller dem som bare vil å høre på musikk i lengre perioder.

Testvinneren Sony WH-1000XM3 er best i test av over-ear modellene, men både forløper Sony WH1000XM2 og lillebror Sony WH-H900N kan være gode alternativer. Sistnevnte kan dessuten skilte med en rimeligere prislapp enn de to toppmodellene.

Mye på farten? Se hvilke nettbrett som kan passer deg best

Sømløs tilkobling

Hvor enkelt og raskt det er å koble mobilen til hodetelefonene vil også bli påvirket av hva slags mobil du bruker. For eksempel er Beats Studio3 Wireless utstyrt med en W1-chip som muliggjør en enklere tilkobling til Apple-enheter.

Google jobber forøvrig med en tilsvarende løsning integrert i operativsystemet. Når det er på plass vil man kunne koble til raskere og mer sømløst enn i dag uten å være avhengig av en fysisk chip.

En annen løsning for rask tilkobling mellom hodetelefoner og mobiler er bruk av NFC.

Batterilevetid

Det er få ting som er mer frustrerende med trådløse hodetelefoner enn at batteriet går tomt. Må man lade kontinuerlig forsvinner også mye fordelene med trådløse headset.

Batteritiden har ikke alltid vært like imponerende og batterilevetiden på trådløse headset var et større tema for noen år siden enn det er i dag.

Selv om man skulle tro at utrullingen av funksjonalitet som støydemping ville legge begrensninger på batterilevetiden har batterilevetiden faktisk blitt kraftig forbedret de siste årene. Den generelle kvalitetsøkningen vi har sett med trådløse headset kommer altså til syne også på batterilevetid.

Selv om man ikke skal mange år tilbake før ti timer batterilevetid var imponerende finner man i dag trådløse hodetelefoner som holder det i opptil 40 timer. Enkelte modeller gir også timesvis med lytting på så lite som 10 minutters lading.

Det er naturlig nok store forskjeller i batterilevetiden hos de ulike modellene. Derfor vil du finne batterilevetiden oppgitt i produktbeskrivelsen til hvert enkelt produkt i resultatlisten.

Selv om batterilevetiden på de fleste hodetelefoner nå gjør at de holder dagen gjennom er det fort gjort å plutselig være tom for strøm. Da er det praktisk at de fleste hodetelefonene i denne testen også fungerer via kabel på tomt batteri.

Les også: Den smarteste smartklokken

Må du ha støykansellering?

Muligheten til å stenge omverdenen ute, slik at du kan fokusere på det du hører på uten forstyrrelser eller bare ha det stille, er forlokkende for mange. Heldigvis blir støydemping eller støykansellering stadig mer utbredt, og også blant rimeligere modeller blir det mer vanlig med aktiv støydemping.

Med et støydempende headset kan du få rolige omgivelser også i åpne kontorlandskap.
Med et støydempende headset kan du få rolige omgivelser også i åpne kontorlandskap.

Siden støykansellerende hodetelefoner er særlig gode på å dempe jevn bakgrunnsstøy som motorstøy har denne typen headset særlig vært rettet mot folk som reiser mye med fly eller tog.

Utviklingen har også her skutt fart og nå er de beste modellene kapable til å stenge ute uventede lyder i stadig større grad. Dermed blir de stadig mer aktuelle for alle som ønsker en mer stille hverdag.

Støydemping eller støykansellsering deles som regel inn i aktiv eller passiv støydemping.

Den passive støydempingen innebærer at øreklokkene skaper en fysiske barriere som demper støy. Alle hodetelefoner har derfor en viss grad av passiv støydemping, men on-ear hodetelefoner har som regel bedre passiv støydemping ettersom de dekker og omslutter ørene.

Den aktive støykanselleringen er hakket mer futuristisk. Hodetelefoner med aktiv støydemping er utstyrt med mikrofoner som identifiserer bakgrunnsstøy som siver inn øreklokkene rundt ørene dine. For å dempe lyden produseres lydbølger som «drukner»støyen. Sagt på en annen måte sendes det ut motsatte lydbølger som nøytraliserer de uønskede lydbølgene.

Det er derfor middelmådig støykansellering selv kan produserer en hørbar lyd når de forsøker å nøytralisere bakgrunnsstøyen.

Dele musikken? Dette er de beste trådløse høyttalerne

Smarte funksjoner

Det dukker stadig opp nye løsninger og avanserte funksjoner som forsøker å heve brukeropplevelsen med trådløse headset. For eksempel blir det stadig mer vanlig med en mobilapp som kan justere lydbildet eller endre på strømspareinnstillingene til hodetelefonene.

En annen smart funksjon som enkelte har implementert er automatisk stopp/start-funksjon når du tar av og på hodetelefonen.

Med støydempende headset har flere modeller en stillefunksjon for å slippe inn lyd fra omgivelsene. Dette er særlig praktisk om man bare skal høre en rask beskjed ettersom man da slipper å ta dem av og på.

Stemmeassistenter har også begynt å trenge inn i hodetelefonenes verden og enkelte modeller har i tillegg integrert dette direkte i hodetelefonene.

Hvilket merke er til å stole på?

Når man først har betalt mye for et par trådløse hodetelefoner vil man selvfølgelig at de skal vare lengst mulig. Typiske slitasjeskader kan være at putene på øreklokkene smuldrer opp eller at det blir problemer med de fysiske tilkoblingene.

Britiske Which? gjennomfører kontinuerlige undersøkelser for å avdekke kundetilfredshet og holdbarhet på en rekke produkttyper og kan avsløre hvilke merker som gjør det best.

Produsenten som kommer best ut blant hodetelefoner i undersøkelsen fra 2018 er AKG som slår Sony med 3 % på både kundetilfredshet og holdbarhet. Bose tar tredjeplassen.

Testen er opprinnelig publisert på Test.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
17:52 Trump sammenligner riksrettsprosess med lynsjing17:15 Ukrainsk journalist dømt til 15 år i fengsel av separatister17:13 Fotballtopp vil ha hjernerystelse-bytter etter demensalarm16:41 Advarer: – Farlige IS-krigere kan rømme hjem16:04 Boeings Max-krise blir verre og verre14:22 Dødstallene stiger i Chile13:51 Palestinsk domstol blokkerer kritiske nettsteder13:50 Diplomat vitner i riksrettsprosessen mot Trump13:02 Venstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01 Assad: Erdogan er «en tyv»12:51 Mann kapret ambulanse – uskadeliggjort av politiet12:46 Person til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38 Riksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37 Putin og Erdogan i viktige Syria-samtaler12:34 Batteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13 Mann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07 Redaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06 Tidslinje for den nye brexitavtalen11:41 Politiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40 Advokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14 Sun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52 Lover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40 Granåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27 Guaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12 Mor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00 Nytt funn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 194109:57 Indiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03 Knepen seier for Trudeau i Canada09:02 Gatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52 Isbryter går for egen maskin etter mayday-melding08:47 Zidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46 Carragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02 Kjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52 Kirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40 Nord-Irland legaliserer abort07:39 Baksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39 Regjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34 Politimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24 Naruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22 Flere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50 Dette skjer i dag05:36 Anklager om fusk etter valget i Bolivia05:30 Dette skjedde i natt05:30 Afrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27 Trondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43 Prognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34 Mann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36 Nasa vil sende utlendinger til månen også03:20 Bolivias president nær ved å vinne valget02:58 Høyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50 Norske styrker fortsetter i Irak02:02 Pompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15 Venstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09 Studie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23 Israel og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26 Uroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45 FN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04 Enighet om byrådsplattformen i Oslo21:52 De kjempet dyrenes kamp for 160 år siden21:49 Mattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36 Hegerberg nominert til Ballon d'Or21:29 Facebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09 Bare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05 Gulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31 Her er de mest urolige flyturene19:08 Slik ville skolen hindre juks18:10 Fly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32 Carlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13 BMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01 Brexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31 Marianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46 SIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29 Morgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22 Superstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07 Mann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59 Julian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59 Stanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53 Bjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50 Oppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19 Viken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04 Toppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03 Kurdere: – Amerikanerne flykter som rotter13:57 Tsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48 NFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51 Tiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50 Tenåring slått og ranet i Oslo – fire tenåringer pågrepet11:56 Nye Ålesund er årets nynorskkommune11:55 Kallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning11:54 Gir opp: – Neste år har vi ingen ferieboliger i Tyrkia11:54 Mange lemlestes for livet – nå har legene fått nok11:42 Premier League-spiss tatt for promillekjøring11:07 Sterkeste pundkurs på fem måneder10:57 Endelig rapport etter Lion Air-ulykken snart klar10:52 Full storm i Midt-Norge tirsdag10:35 Tyrkias offensiv har aktualisert et spørsmål som sjelden diskuteres åpent10:35 NRK slår sammen regionale TV-sendinger10:17 Høyre håper på Sp for videre samtaler i Bergen10:16 Iran advarer Tyrkia mot å etablere militært nærvær i Syria10:02 Konkursbegjæring for kosmetikkjeder - 1.300 ansatte berørt09:52 Svensk langrennsprofil mister hele sesongen
Siste nytt
17:52VerdenTrump sammenligner riksrettsprosess med lynsjing17:15VerdenUkrainsk journalist dømt til 15 år i fengsel av separatister17:13Helse og livsstilFotballtopp vil ha hjernerystelse-bytter etter demensalarm16:41VerdenAdvarer: – Farlige IS-krigere kan rømme hjem16:04PengerBoeings Max-krise blir verre og verre14:22VerdenDødstallene stiger i Chile13:51VerdenPalestinsk domstol blokkerer kritiske nettsteder13:50VerdenDiplomat vitner i riksrettsprosessen mot Trump13:02PolitikkVenstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01VerdenAssad: Erdogan er «en tyv»12:51NorgeMann kapret ambulanse – uskadeliggjort av politiet12:46NorgePerson til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38PolitikkRiksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37VerdenPutin og Erdogan i viktige Syria-samtaler12:34NorgeBatteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13NorgeMann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07KulturRedaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06PolitikkTidslinje for den nye brexitavtalen11:41PolitikkPolitiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40NorgeAdvokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14KulturSun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52NorgeLover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40SportGranåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27VerdenGuaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12NorgeMor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00VerdenNytt funn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 194109:57VerdenIndiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03PolitikkKnepen seier for Trudeau i Canada09:02NorgeGatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52NorgeIsbryter går for egen maskin etter mayday-melding08:47SportZidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46SportCarragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02SportKjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52NorgeKirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40Helse og livsstilNord-Irland legaliserer abort07:39MotorBaksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39PolitikkRegjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34NorgePolitimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24VerdenNaruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22PolitikkFlere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50NorgeDette skjer i dag05:36PolitikkAnklager om fusk etter valget i Bolivia05:30NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenAfrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27NorgeTrondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43VerdenPrognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34NorgeMann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36VerdenNasa vil sende utlendinger til månen også03:20VerdenBolivias president nær ved å vinne valget02:58NorgeHøyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50NorgeNorske styrker fortsetter i Irak02:02VerdenPompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15NyheterVenstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09VerdenStudie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23VerdenIsrael og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26VerdenUroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45VerdenFN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04NorgeEnighet om byrådsplattformen i Oslo21:52NorgeDe kjempet dyrenes kamp for 160 år siden21:49NorgeMattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36SportHegerberg nominert til Ballon d'Or21:29VerdenFacebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09NorgeBare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05SportGulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31ReiseHer er de mest urolige flyturene19:08VerdenSlik ville skolen hindre juks18:10VerdenFly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32SportCarlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13MotorBMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01VerdenBrexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31NorgeMarianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46NorgeSIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29NorgeMorgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22NorgeSuperstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07NorgeMann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59VerdenJulian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59VerdenStanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53SportBjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50PengerOppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19PolitikkViken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04SportToppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03VerdenKurdere: – Amerikanerne flykter som rotter13:57VerdenTsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48SportNFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51NorgeTiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50NorgeTenåring slått og ranet i Oslo – fire tenåringer pågrepet11:56KulturNye Ålesund er årets nynorskkommune11:55NorgeKallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning11:54PengerGir opp: – Neste år har vi ingen ferieboliger i Tyrkia11:54NorgeMange lemlestes for livet – nå har legene fått nok11:42SportPremier League-spiss tatt for promillekjøring11:07PengerSterkeste pundkurs på fem måneder10:57VerdenEndelig rapport etter Lion Air-ulykken snart klar10:52NorgeFull storm i Midt-Norge tirsdag10:35VerdenTyrkias offensiv har aktualisert et spørsmål som sjelden diskuteres åpent10:35KulturNRK slår sammen regionale TV-sendinger10:17PolitikkHøyre håper på Sp for videre samtaler i Bergen10:16VerdenIran advarer Tyrkia mot å etablere militært nærvær i Syria10:02PengerKonkursbegjæring for kosmetikkjeder - 1.300 ansatte berørt09:52SportSvensk langrennsprofil mister hele sesongen
Populært