Meny

De beste trådløse hodetelefonene: Kvalitetslyd uten en tråd

Bose har mistet plassen som kongen av støykansellering og trådløse hodetelefoner. Se hvilken modell som er best i test.

I årets test er det Sony WH-1000XM3 som stikker av med seieren. Hodetelefonene får skryt for imponerende og tilpasningsdyktig støykansellering i tillegg til god lyd.

Slik fungerer Test.no

Test.no oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Test.no oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.

Det er også interessant at andreplassen går til testvinnerens forgjenger, Sony WH-1000XM2 som kan skilte med mye av det samme som M3, men en noe svakere støydemping.

Den siste av pallplasseringene går til testens dyreste hodetelefoner, Beyerdynamic Amiron Wireless. Uten aktiv støydemping og annet dilldall fokuserer modellen på lydkvalitet. Amiron Wireless er derfor et trådløst alternativ for audiofile på jakt etter god lydkvalitet uten en tråd.

Bose QuietComfort 35 II som kaprer fjerdeplassen er den nye utgaven av vår forrige testvinner. Dette sier noe om hvor hard konkurranse det er.

Stort utvalg

Helt siden mobiltelefonene begynte å kutte ut AUX-inngangen for noen år siden har antallet trådløse hodetelefoner skutt i været. Heldigvis har også kvaliteten på hodesettene blitt stadig høyere i takt med utviklingen.

Dette betyr at man ikke er nødt til å ofre lydkvalitet for mobilitet, slik man var nødt til for bare noen få år siden.

Modeller tilbyr nå alt fra støykansellering som skrur av verdenen rundt deg og batterier som varer i dagevis til en lydkvalitet som også audiofile lydpurister kan verdsette.

Det er imidlertid ikke lett å huke av alle bokser med ett enkelt headset. Du er nødt til å ta noen valg på prioriteringen for å finne hodetelefonene som passer best til din bruk.

Les også: Test av 44 platespillere

Hvor mye er du villig til å bruke?

Ettersom markedet for trådløse hodetelefoner har vokst finner du i dag trådløse hodetelefoner av varierende kvalitet innenfor de fleste prisklassene og det er få grenser for hvor mye du kan bruke på et trådløst headset. Husk bare at pris ikke nødvendigvis er et kvalitetsstempel i seg selv.

I resultatlisten finner du enkelt de beste hodetelefonene innenfor ditt budsjett.

For å gjøre det lettere å velge en modell som passer til din bruk kan du lese vår gjennomgang av hva du bør være oppmerksom på under.

Hva skal du bruke hodetelefonene til?

Skal du bruke høretelefonene til trening, når du sitter hjemme i stua eller er du kanskje mye på reise?

Uansett hva du tenker å bruke dem til vil passformen til hodetelefonene ha mye å si. Hodetelefonene i denne testen deles inn i to ulike typer eller passformer, on-ear og over-ear.

Les også: Én produsent overlegen på pulsklokker med GPS

On-ear

On-ear hodetelefoner har som regel mindre øreklokker og skal ligge på ørene.

Som navnet tilsier sitter denne typen hodetelefoner på ørene, men uten å omslutte ørene fullstendig. I praksis gjør denne passformen at de kan føles stramme og klemme litt på ørene. Når disse brukes over lengre tid kan de derfor bli ubehagelige.

Fordelen med denne typen er at de er lettere og luftigere enn over-ear typen som fort kan bli klamme. On-ear hodetelefoner egner seg dermed godt til trening og på farten.

On-ear modellen som gjør det best i test er Urbanista Seattle, som imponerer med høy byggekvalitet og god lyd. Prisen gjør også at modellen gir mye valuta for pengene.

Skal du bruke hodetelefoner til trening? Disse aktivitetsarmbåndene er best

Over-ear

Over-ear hodetelefoner har gjerne store øreklokker som dekker hele ørene.

Over-ear innebærer at øreklokkene legger seg rundt over øret og skaper en «forsegling» rundt ørene dine. Dette gir en passiv støyisolering og en mer omsluttende lydopplevelse. Disse er ofte utstyrt med aktiv støykansellering og er komfortable å ha på i lange perioder av gangen.

De kan imidlertid bli varme og klamme da de ikke er like luftige som on-ear typen. Over-ear er godt egnet til dem som reiser mye eller dem som bare vil å høre på musikk i lengre perioder.

Testvinneren Sony WH-1000XM3 er best i test av over-ear modellene, men både forløper Sony WH1000XM2 og lillebror Sony WH-H900N kan være gode alternativer. Sistnevnte kan dessuten skilte med en rimeligere prislapp enn de to toppmodellene.

Mye på farten? Se hvilke nettbrett som kan passer deg best

Sømløs tilkobling

Hvor enkelt og raskt det er å koble mobilen til hodetelefonene vil også bli påvirket av hva slags mobil du bruker. For eksempel er Beats Studio3 Wireless utstyrt med en W1-chip som muliggjør en enklere tilkobling til Apple-enheter.

Google jobber forøvrig med en tilsvarende løsning integrert i operativsystemet. Når det er på plass vil man kunne koble til raskere og mer sømløst enn i dag uten å være avhengig av en fysisk chip.

En annen løsning for rask tilkobling mellom hodetelefoner og mobiler er bruk av NFC.

Batterilevetid

Det er få ting som er mer frustrerende med trådløse hodetelefoner enn at batteriet går tomt. Må man lade kontinuerlig forsvinner også mye fordelene med trådløse headset.

Batteritiden har ikke alltid vært like imponerende og batterilevetiden på trådløse headset var et større tema for noen år siden enn det er i dag.

Selv om man skulle tro at utrullingen av funksjonalitet som støydemping ville legge begrensninger på batterilevetiden har batterilevetiden faktisk blitt kraftig forbedret de siste årene. Den generelle kvalitetsøkningen vi har sett med trådløse headset kommer altså til syne også på batterilevetid.

Selv om man ikke skal mange år tilbake før ti timer batterilevetid var imponerende finner man i dag trådløse hodetelefoner som holder det i opptil 40 timer. Enkelte modeller gir også timesvis med lytting på så lite som 10 minutters lading.

Det er naturlig nok store forskjeller i batterilevetiden hos de ulike modellene. Derfor vil du finne batterilevetiden oppgitt i produktbeskrivelsen til hvert enkelt produkt i resultatlisten.

Selv om batterilevetiden på de fleste hodetelefoner nå gjør at de holder dagen gjennom er det fort gjort å plutselig være tom for strøm. Da er det praktisk at de fleste hodetelefonene i denne testen også fungerer via kabel på tomt batteri.

Les også: Den smarteste smartklokken

Må du ha støykansellering?

Muligheten til å stenge omverdenen ute, slik at du kan fokusere på det du hører på uten forstyrrelser eller bare ha det stille, er forlokkende for mange. Heldigvis blir støydemping eller støykansellering stadig mer utbredt, og også blant rimeligere modeller blir det mer vanlig med aktiv støydemping.

Med et støydempende headset kan du få rolige omgivelser også i åpne kontorlandskap.

Siden støykansellerende hodetelefoner er særlig gode på å dempe jevn bakgrunnsstøy som motorstøy har denne typen headset særlig vært rettet mot folk som reiser mye med fly eller tog.

Utviklingen har også her skutt fart og nå er de beste modellene kapable til å stenge ute uventede lyder i stadig større grad. Dermed blir de stadig mer aktuelle for alle som ønsker en mer stille hverdag.

Støydemping eller støykansellsering deles som regel inn i aktiv eller passiv støydemping.

Den passive støydempingen innebærer at øreklokkene skaper en fysiske barriere som demper støy. Alle hodetelefoner har derfor en viss grad av passiv støydemping, men on-ear hodetelefoner har som regel bedre passiv støydemping ettersom de dekker og omslutter ørene.

Den aktive støykanselleringen er hakket mer futuristisk. Hodetelefoner med aktiv støydemping er utstyrt med mikrofoner som identifiserer bakgrunnsstøy som siver inn øreklokkene rundt ørene dine. For å dempe lyden produseres lydbølger som «drukner»støyen. Sagt på en annen måte sendes det ut motsatte lydbølger som nøytraliserer de uønskede lydbølgene.

Det er derfor middelmådig støykansellering selv kan produserer en hørbar lyd når de forsøker å nøytralisere bakgrunnsstøyen.

Dele musikken? Dette er de beste trådløse høyttalerne

Smarte funksjoner

Det dukker stadig opp nye løsninger og avanserte funksjoner som forsøker å heve brukeropplevelsen med trådløse headset. For eksempel blir det stadig mer vanlig med en mobilapp som kan justere lydbildet eller endre på strømspareinnstillingene til hodetelefonene.

En annen smart funksjon som enkelte har implementert er automatisk stopp/start-funksjon når du tar av og på hodetelefonen.

Med støydempende headset har flere modeller en stillefunksjon for å slippe inn lyd fra omgivelsene. Dette er særlig praktisk om man bare skal høre en rask beskjed ettersom man da slipper å ta dem av og på.

Stemmeassistenter har også begynt å trenge inn i hodetelefonenes verden og enkelte modeller har i tillegg integrert dette direkte i hodetelefonene.

Hvilket merke er til å stole på?

Når man først har betalt mye for et par trådløse hodetelefoner vil man selvfølgelig at de skal vare lengst mulig. Typiske slitasjeskader kan være at putene på øreklokkene smuldrer opp eller at det blir problemer med de fysiske tilkoblingene.

Britiske Which? gjennomfører kontinuerlige undersøkelser for å avdekke kundetilfredshet og holdbarhet på en rekke produkttyper og kan avsløre hvilke merker som gjør det best.

Produsenten som kommer best ut blant hodetelefoner i undersøkelsen fra 2018 er AKG som slår Sony med 3 % på både kundetilfredshet og holdbarhet. Bose tar tredjeplassen.

Testen er opprinnelig publisert på Test.no

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
00:17 Daniel Craig på plass på Sunnmøre22:39 Titusenvis protesterer mot Netanyahu i Israel22:34 30.000 marsjerte for klimaet i København22:33 Fire pågrepet etter skyting i Oslo22:27 Anna & Emma vant MGPjr 201922:17 Gullpalmen til Sør-Korea for første gang21:52 Avslører de innerste hemmelighetene i påstått sexkult21:45 Nye Venezuela-samtaler i Oslo til uka21:11 Tore Sandberg har begjært NRK-sjefen avhørt om Orderud-saken20:33 Antonio Banderas vant skuespillerpris i Cannes20:16 Slik bør NRK møte TV-slavenes behov19:52 Lillestrøm ydmyket erkerival Vålerenga19:48 – Migrasjonen har skapt en stor sikkerhetsrisiko på vårt kontinent19:47 Voldsdømt tiltalt på nytt - prøvde å bestille dobbeltdrap mens han sonet19:09 Rally: Oliver Solberg leder i EM-debuten19:08 Jakten fortsetter på mistenkt pakkebomber i Frankrike18:51 Overvåkingskulturen vokser, har vi noe håp om å slippe unna?18:50 Finland tok ny stor skalp, suste til VM-finale18:43 MDG får to nestledere18:26 Mann stukket i brystet under karneval i Aalborg18:21 Mays mulige arvtakere i gang med brexit-krangelen17:24 Paven sammenligner abort med leiemord16:21 Fallskjermhopper ble sittende fast i tre – 23 meter over bakken15:14 MDG vil avvikle fossil cruisetrafikk innen 202515:13 Grønn Ungdom refser MDGs vindkraftbrems14:47 Idrettstinget sa ja til OL-sonderinger, 2030 neste mulighet14:29 Politiet jakter bilist etter ulykke14:12 Knøttsmå fisk har en svært viktig men makaber rolle for livet på korallrevene14:06 FN-domstol krever at Russland løslater ukrainere14:06 Tuchel forlenger med Paris Saint-Germain13:25 MDGs Oslo-topp: Jeg elsker bomringen!12:50 SV vil ha bompenger for å redusere køer, men ikke til motorveier12:36 Tre fortsatt på sykehus etter eksplosjon i Lyon12:33 Her er de nye deltakerne i «Farmen kjendis»12:18 Tidligere sykkelpresident om anmeldelsen: – En personlig forfølgelse11:53 Nytt IT-system skal hindre tungtransport i å bruke brikker for elbil11:30 Østigård tror på snuoperasjon etter tap i Norges åpningskamp i U20-VM09:55 To nye dødsfall på Mount Everest02:54 Guvernøren i Missouri undertegnet streng abortlov02:26 Verdens dyreste medisin godkjent i USA02:23 800.000 flere fisk er døde av dødsalgen01:55 Mann alvorlig skadd – to MC-medlemmer pågrepet01:19 Helsedepartementet vurderer vaksinasjonsprogram for voksne00:37 Halve Norge tror østeuropeisk arbeidsinnvandring presser ned lønninger23:43 Trump selger våpen til Saudi-Arabia uten Kongressens godkjennelse22:55 Godt utgangspunkt for Ødegaard og Vitesse22:40 Nedtur i Norges åpningskamp i U20-VM22:19 Giske tror han hadde gitt seg i politikken uten Sofies versjon21:48 Beskylder Trump for å dikte opp sykdom for å slippe å delta i Vietnamkrigen21:36 Messi: – Liverpool-kampen en av de verste opplevelsene i karrieren21:35 Minst 19 tenåringer omkom i brann i India21:13 Elyounoussi scoret i sin femte kamp på rad21:13 73-åring dømt for å ha mishandlet kona i 40 år20:45 26-åring tiltalt for overgrep mot seks år gammel gutt20:10 Bråslakter laks – må rekke det for den dør20:09 Spetalen kan ha gått glipp av 8 milliarder20:06 To pågrepet etter at to barn ble funnet døde i England19:49 Mann siktet i 25 år gammel overgrepssak19:49 Riksrevisjonen skal gå gjennom Kielland-ulykken19:14 Oljefondet selger cannabis-aksjene18:54 – Rødt snur ting på hodet. EU har styrket norsk trafikksikkerhet18:51 Kronprinsen holdt to klimataler i Berlin18:22 Eksplosjon i sentrum av Lyon etterforskes som terror18:07 XXLs Sverige-sjef går av etter Facebook-innlegg om Greta Thunberg17:51 Chelsea har lagt inn bud på Reiten17:44 Frykter journalister vil bli rettsforfulgt i kjølvannet av Assange17:34 Motorsyklist omkom i ulykke17:23 Donald Trump om seg selv: – Jeg er et ekstremt stabilt geni17:15 Fastlimte klimaaktivister fjernet fra Norges Bank16:39 Mann tiltalt for å ha lurt til seg åtte biler og 2,8 millioner kroner i lån16:39 Kenyanske dommere nekter å avkriminalisere homofili16:26 Solberg forstår Mays avgang16:15 Folk advares mot å spise abbor fra Tyrifjorden16:05 Penelope Lea og klimastreikerne hyllet på MDG-landsmøtet15:59 Charles Finch ble dømt til døden i 1976 – løslatt 41 år etter15:17 Mattilsynets direktør går av etter avsløring15:00 Kyrgios trekker seg fra Roland-Garros: – Turneringen suger14:37 Tvedt: – Jeg ble spyttet etter på gata14:32 Hermstad: Vi er ved et veiskille14:22 Unike bilder: – Du kan knapt tro at det virkelig er henne13:46 Ingen streik i staten – enighet i meklingen13:38 Presidentkampen igang med brede smil13:09 Norsk toppfotball går med overskudd13:06 Klimaprotester i Europa, Australia og Europa12:29 Bombe mot moske under fredagsbønn12:02 Thailand vurderer å innføre ny turistavgift11:51 Tidligere Bendtner-sjef venter interesse11:51 Nord-Korea stiller ultimatum til USA11:28 MDG-politiker så engler – nå roser han Märtha Louise11:27 Bertel O. Steen kutter 200 jobber11:07 Manipulert video av Pelosi går viralt11:06 Laksedøden gir høyere priser10:51 PostNord bygger ut for å møte veksten i netthandel10:50 Trump med ny milliardgave til amerikanske bønder09:52 Mount Everest har krevd sju liv på en uke09:41 283.700 liter olje ut i sjøen etter fregatthavariet09:37 Nær halvparten av varebilene brukes privat09:36 Modi starter samtaler for å danne ny indisk regjering09:00 Lippi blir landslagssjef for Kina – igjen.08:52 Skuespiller vant rekordsøksmål mot avis
Siste nytt
00:17NorgeDaniel Craig på plass på Sunnmøre22:39VerdenTitusenvis protesterer mot Netanyahu i Israel22:34Verden30.000 marsjerte for klimaet i København22:33NorgeFire pågrepet etter skyting i Oslo22:27NorgeAnna & Emma vant MGPjr 201922:17VerdenGullpalmen til Sør-Korea for første gang21:52VerdenAvslører de innerste hemmelighetene i påstått sexkult21:45VerdenNye Venezuela-samtaler i Oslo til uka21:11NorgeTore Sandberg har begjært NRK-sjefen avhørt om Orderud-saken20:33VerdenAntonio Banderas vant skuespillerpris i Cannes20:16KulturSlik bør NRK møte TV-slavenes behov19:52SportLillestrøm ydmyket erkerival Vålerenga19:48Politikk– Migrasjonen har skapt en stor sikkerhetsrisiko på vårt kontinent19:47NorgeVoldsdømt tiltalt på nytt - prøvde å bestille dobbeltdrap mens han sonet19:09SportRally: Oliver Solberg leder i EM-debuten19:08VerdenJakten fortsetter på mistenkt pakkebomber i Frankrike18:51StemmerOvervåkingskulturen vokser, har vi noe håp om å slippe unna?18:50SportFinland tok ny stor skalp, suste til VM-finale18:43NorgeMDG får to nestledere18:26VerdenMann stukket i brystet under karneval i Aalborg18:21VerdenMays mulige arvtakere i gang med brexit-krangelen17:24VerdenPaven sammenligner abort med leiemord16:21NorgeFallskjermhopper ble sittende fast i tre – 23 meter over bakken15:14NorgeMDG vil avvikle fossil cruisetrafikk innen 202515:13PolitikkGrønn Ungdom refser MDGs vindkraftbrems14:47SportIdrettstinget sa ja til OL-sonderinger, 2030 neste mulighet14:29NorgePolitiet jakter bilist etter ulykke14:12NyheterKnøttsmå fisk har en svært viktig men makaber rolle for livet på korallrevene14:06VerdenFN-domstol krever at Russland løslater ukrainere14:06SportTuchel forlenger med Paris Saint-Germain13:25PolitikkMDGs Oslo-topp: Jeg elsker bomringen!12:50MotorSV vil ha bompenger for å redusere køer, men ikke til motorveier12:36VerdenTre fortsatt på sykehus etter eksplosjon i Lyon12:33NorgeHer er de nye deltakerne i «Farmen kjendis»12:18SportTidligere sykkelpresident om anmeldelsen: – En personlig forfølgelse11:53PengerNytt IT-system skal hindre tungtransport i å bruke brikker for elbil11:30SportØstigård tror på snuoperasjon etter tap i Norges åpningskamp i U20-VM09:55VerdenTo nye dødsfall på Mount Everest02:54VerdenGuvernøren i Missouri undertegnet streng abortlov02:26VerdenVerdens dyreste medisin godkjent i USA02:23Norge800.000 flere fisk er døde av dødsalgen01:55NorgeMann alvorlig skadd – to MC-medlemmer pågrepet01:19NorgeHelsedepartementet vurderer vaksinasjonsprogram for voksne00:37NorgeHalve Norge tror østeuropeisk arbeidsinnvandring presser ned lønninger23:43VerdenTrump selger våpen til Saudi-Arabia uten Kongressens godkjennelse22:55SportGodt utgangspunkt for Ødegaard og Vitesse22:40SportNedtur i Norges åpningskamp i U20-VM22:19PolitikkGiske tror han hadde gitt seg i politikken uten Sofies versjon21:48VerdenBeskylder Trump for å dikte opp sykdom for å slippe å delta i Vietnamkrigen21:36SportMessi: – Liverpool-kampen en av de verste opplevelsene i karrieren21:35VerdenMinst 19 tenåringer omkom i brann i India21:13SportElyounoussi scoret i sin femte kamp på rad21:13Norge73-åring dømt for å ha mishandlet kona i 40 år20:45Norge26-åring tiltalt for overgrep mot seks år gammel gutt20:10NorgeBråslakter laks – må rekke det for den dør20:09PengerSpetalen kan ha gått glipp av 8 milliarder20:06VerdenTo pågrepet etter at to barn ble funnet døde i England19:49NorgeMann siktet i 25 år gammel overgrepssak19:49NorgeRiksrevisjonen skal gå gjennom Kielland-ulykken19:14PengerOljefondet selger cannabis-aksjene18:54Politikk– Rødt snur ting på hodet. EU har styrket norsk trafikksikkerhet18:51NorgeKronprinsen holdt to klimataler i Berlin18:22VerdenEksplosjon i sentrum av Lyon etterforskes som terror18:07PengerXXLs Sverige-sjef går av etter Facebook-innlegg om Greta Thunberg17:51SportChelsea har lagt inn bud på Reiten17:44VerdenFrykter journalister vil bli rettsforfulgt i kjølvannet av Assange17:34NorgeMotorsyklist omkom i ulykke17:23PolitikkDonald Trump om seg selv: – Jeg er et ekstremt stabilt geni17:15NorgeFastlimte klimaaktivister fjernet fra Norges Bank16:39NorgeMann tiltalt for å ha lurt til seg åtte biler og 2,8 millioner kroner i lån16:39VerdenKenyanske dommere nekter å avkriminalisere homofili16:26PolitikkSolberg forstår Mays avgang16:15NorgeFolk advares mot å spise abbor fra Tyrifjorden16:05PolitikkPenelope Lea og klimastreikerne hyllet på MDG-landsmøtet15:59VerdenCharles Finch ble dømt til døden i 1976 – løslatt 41 år etter15:17PolitikkMattilsynets direktør går av etter avsløring15:00SportKyrgios trekker seg fra Roland-Garros: – Turneringen suger14:37SportTvedt: – Jeg ble spyttet etter på gata14:32PolitikkHermstad: Vi er ved et veiskille14:22VerdenUnike bilder: – Du kan knapt tro at det virkelig er henne13:46NorgeIngen streik i staten – enighet i meklingen13:38SportPresidentkampen igang med brede smil13:09SportNorsk toppfotball går med overskudd13:06VerdenKlimaprotester i Europa, Australia og Europa12:29VerdenBombe mot moske under fredagsbønn12:02ReiseThailand vurderer å innføre ny turistavgift11:51SportTidligere Bendtner-sjef venter interesse11:51VerdenNord-Korea stiller ultimatum til USA11:28PolitikkMDG-politiker så engler – nå roser han Märtha Louise11:27PengerBertel O. Steen kutter 200 jobber11:07PolitikkManipulert video av Pelosi går viralt11:06PengerLaksedøden gir høyere priser10:51PengerPostNord bygger ut for å møte veksten i netthandel10:50PengerTrump med ny milliardgave til amerikanske bønder09:52VerdenMount Everest har krevd sju liv på en uke09:41Norge283.700 liter olje ut i sjøen etter fregatthavariet09:37MotorNær halvparten av varebilene brukes privat09:36PolitikkModi starter samtaler for å danne ny indisk regjering09:00SportLippi blir landslagssjef for Kina – igjen.08:52KulturSkuespiller vant rekordsøksmål mot avis
Populært