Mange gode tredemøller å velge mellom

Mange tredemøller har funksjoner som gjør det enklere å bli underholdt mens du svetter. Illustrasjonsfoto: NordicTrack
Mange tredemøller har funksjoner som gjør det enklere å bli underholdt mens du svetter. Illustrasjonsfoto: NordicTrack

Er du lei av å måtte gå ut eller dra på treningssenter for å trene? Her finner du tredemølle til hjemmet som kan gjøre det litt lettere og mer motiverende å gjennomføre løpeturen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Basert på flere forbrukertester blir NordicTrack Commercial 1750 beste tredemølle. Det er en avansert tredemølle, og den er langt fra billig, men skal være verdt pengene for den seriøse løper.

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Vi oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips oss gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.

I denne testen finner du stor variasjon mellom produktene med tanke på pris og funksjoner, men vi har avgrenset til tredemøller under 35.000 kr. I tillegg har vi utelatt spesielle typer, som for eksempel tredemøller med skrivebord til kontorarbeid. De fleste løpemaskinene befinner seg i prissjiktet 15.000-25.000 kr.

Øke motivasjonen

Noe av det mest positive ved å ha en tredemølle hjemme er at du slipper å dra til et treningssenter eller ut i vær og vind hver gang du har lyst til å trene. Det er bare å slenge på seg treningstøy og sette i gang. I teorien vil dette gjøre dørstokkmila mer overkommelig, men motivasjonen kan dale hvis tredemøllen er lite brukervennlig og mangler de egenskapene du ønsker i en løpemaskin.

For å raskt finne frem til den som passer best for deg, kan du gå rett til resultatlisten og sammenligne tredemøllene som er testet. Ønsker du å vite mer om hva du bør tenke på før du kjøper tredemølle, kan du fortsette å lese under.

Løper du heller ute året rundt? Da kan det være fint å ha den beste pulsklokken med GPS.

Tredemølle vs. løping ute

Mange liker spesielt godt å kjøre intervaller på tredemølle, fordi det gir mye bedre kontroll over intensitet og tid enn på en løpetur ute. Flere profesjonelle løpere har gått ut og sagt at de mener det kan være mer effektivt å løpe på mølle enn ute, spesielt ved intervalltrening.

Løping på tredemølle gir imidlertid en litt annerledes belastning på kroppen enn løping ute, blant annet fordi du har null luftmotstand, helt jevnt underlag og får ekstra «drahjelp» av løpebåndet som ruller raskt under deg. For å veie opp for dette og øke energibruken, mener flere at du alltid bør sette stigning på tredemøllen til 1 prosent.

Det kan også være en fordel å gjøre noen styrke- og balansetreningsøvelser for leggene og anklene etter løping på tredemølle, fordi du belaster beinene annerledes, aktiverer litt færre muskler og trener balansen mindre enn når du er ute i skog og mark på ujevnt underlag. Tåhev er eksempel på en øvelse som er fin når du skal bruke musklene i leggene og trene balansen.

Sjekkliste før kjøp

Nedenfor har vi ramset opp en del punkter det kan være lurt å tenke gjennom før du investerer i en tredemølle.

Alle tredemøllene kan stilles inn med minst 10 prosent maksstigning, og noen kan til og med stilles inn slik at du kan løpe i nedoverbakke, med helning på opptil 6 prosent.
Alle tredemøllene kan stilles inn med minst 10 prosent maksstigning, og noen kan til og med stilles inn slik at du kan løpe i nedoverbakke, med helning på opptil 6 prosent.

Hvordan skal den brukes?

 • Skal du gå eller jogge mest? Bruker du den i hovedsak til å gå på, kan du klare deg med en enklere og billigere versjon.
 • Skal den stues vekk når den ikke er i bruk, eller får den en fast plass? Noen av løpemøllene er enklere å flytte på og oppbevare, fordi de er sammenleggbare og/eller forholdsvis lette. Den tyngste tredemøllen veier rundt 172 kg, mens den letteste ligger på 81 kg.

Hvem skal bruke den?

 • Er du høy og har lange bein, må du ha lengre løpeflate for å kunne utnytte steget ditt godt nok, og du bør se etter maskiner med minst 150 cm løpebånd. Tredemøllene har også vektbegrensninger du må ta hensyn til.
 • Skal flere personer bruke den hver dag? Da kan det være lurt å gå for maskinene som er beregnet på kommersiell eller lett kommersiell bruk, ettersom disse skal tåle mange timers løping hver dag.

Hvor seriøs er du?

 • Du får informasjon om fart, stigningsprosent, tid og kalorier på alle løpemøller, med mulighet til å stille inn dette manuelt. Ønsker du automatisk variasjon i treningsøkten, bør du se etter en maskin med mange forhåndsinnstilte løpeprogrammer, kompabilitet med treningsapper og/eller mulighet til å opprette egne programmer.
 • Det er også en del forskjeller mellom modellene når det gjelder topphastighet og bakkeprosent/stigning.
 • Noen tredemøller kan stilles inn slik at du løper i nedoverbakke og bruker andre muskler enn ellers.
 • Tredemøllene har enten 1- eller 2-lags løpebånd. Det er mest vanlig at de dyreste tredemøllene har 2-lags, mens de billigste ofte har 1-lags løpebånd. 2-lags er mer slitesterkt, stillegående og litt mykere å løpe på enn 1-lags løpebånd.

Trenger du litt motivasjon til å bevege deg mer i hverdagen? Se hvilket aktivitetsarmbånd som er best i test.

Vil du måle pulsen?

 • Alle tredemøllene har pulsmåler på håndtaket, men det er ikke alltid like godt å løpe mens du holder deg fast. Flere modeller er kompatible med pulsbelter, men du må ofte kjøpe belte separat. Du kan selvsagt også bruke pulsklokke uten å koble opp mot tredemøllen.
 • Noen modeller har også pulskontroll, som gir deg muligheten til å jobbe innenfor riktig pulssone på en enkel måte, ved at maskinen automatisk stiller opp og ned intensiteten etter pulsen din.

Vil du underholdes?

 • Flere løpemøller har integrerte høyttalere, samt NFC, Bluetooth, USB og/eller AUX-tilkobling. Dermed har du muligheten til å koble opp mobilen din, nettbrettet eller andre enheter for blant annet å spille av musikk. Noen har også innebygd nettleser som kan kobles til Wi-Fi, slik at du ikke trenger å koble til en annen enhet for å surfe og underholdes.
 • Trenger du en mer realistisk løpefølelse? Da bør du se etter modeller som er kompatible med iFit, Passport eller Run on Earth. Dette er programmer som gjør at du kan se bilder av «forbipasserende» landskap mens du løper, og samtidig blir stigning og motstand automatisk stilt inn etter landskapet du «løper i». iFit skal også hjelpe deg å nå treningsmål, ved hjelp av tilpassede treningsopplegg og veiledning angående ernæring, søvn og daglig aktivitet. Abonnement på programmene må kjøpes separat.
 • Flere tredemøller har holder til nettbrett og telefon.

I produktbeskrivelsene under vil du finne info om de viktigste funksjonene og spesifikasjonene til hver enkelt tredemølle, slik at du kan gjøre et veloverveid valg ut fra hvilke behov du har.

Handle fra utlandet?

I resultatlisten finner du i all hovedsak tredemøller som er å få kjøpt i Norge, men vi har også inkludert noen tredemøller som kun kan sendes til Norge fra utenlandsk butikk. Bestiller du fra utlandet, må du huske på å ta med i beregningen at det tilkommer toll og merverdiavgift.

Løper du mye på hardt underlag? Oppdag de beste løpeskoene.

Testgrunnlaget

En del av kildene i denne samletesten opererer med en modell som gjør at de tjener penger på linker til diverse nettbutikker, og dette kan så tvil om troverdigheten deres.

Alle modellene har pulsmåler på håndtakene, og mange kan i tillegg kobles opp mot pulsbelte.
Alle modellene har pulsmåler på håndtakene, og mange kan i tillegg kobles opp mot pulsbelte.

Vi har valgt ut de anmelderne som best forklarer hvordan de utfører testene, tjener penger på nettsiden og forholder seg til produsentene, da vi mener dette er aspekter som har stor innvirkning på objektiviteten. Ved å inkludere disse kildene blir testgrunnlaget for hvert produkt større, og på denne måten kommer vi forhåpentligvis nærmere sannheten om hver enkelt tredemølle.

Vi gjør ellers oppmerksom på at produsentene kan ha gjort små endringer på de ulike modellene fra år til år, uten å endre navn på produktet, og uten at vi eller testkildene har fått vite om det. Vi tror forskjellene i så fall er såpass små at det likevel er grunnlag for å sammenligne eldre og nyere tester.

Amerikanske tester og modeller

Modellnavn er ofte helt identiske i USA og i Europa, men det kan likevel være noen forskjeller i tekniske spesifikasjoner. Ulikhetene ser imidlertid ut til å være så små at vi velger å bruke amerikanske tester som grunnlag i samletesten. Forskjeller i garanti og service fra produsentene kan dog være store mellom de to kontinentene, så vi ber deg se bort fra kommentarer angående dette fra de amerikanske kildene.

Si ifra til oss hvis du er uenig i vurderingene våre.

Testen er opprinnelig publisert på Test.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært