Meny

Apple tilbake i toppen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mye har skjedd på mobilfronten de siste årene. Stadig vekk lanseres nye mobiltelefoner og mellom- og lavprissegmentet utvides med nye utgaver som tar opp kampen mot de etablerte toppmodellene.

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Vi oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips oss gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.

Samsung og Apple har i flere år dominert salget av mobiler over hele verden. Men skal vi tro statistikken og resultatlista er Huawei en spennende utfordrer å følge med på. Også denne høsten lanserer det kinesiske selskapet flere modeller som gjør det svært godt. Er Apple i ferd med å bli forbigått av Huawei?

Finner du ikke den telefonen du leter etter? I denne testen har vi kun tatt med mobiler som ble lansert i 2017. Sjekk mobiltesten fra 2016 og se om du finner det du leter etter i resultatlista der.

Testvinner

Etter å ha lansert helt ok modeller i flere år, har Apple endelig laget en mobil som imponerer anmelderne. Det er en knepen seier for iPhone X, ett poeng foran andreplassen. Den stive prisen til tross, mobilen er svært kraftig, har topp kamera og gir en særdeles god brukeropplevelse.

En god nummer to

Rett bak iPhone X, finner vi Huawei Mate Pro 10 på en solid andreplass. Dette er en kraftig og vanntett mobil, med supert kamera, god batteritid og fin skjerm. Den har ikke vanlig hodetelefonutgang, ei heller trådløs lading og dette har den fått noe minuspoeng for.

Stadig flere produsenter lager endelig vanntette eller vannavstøtende mobiler. Men det finnes fortsatt unntak, så dobbeltsjekk om denne egenskapen er viktig for deg!

I denne testen ser vi at Samsung puster Huawei i nakken med den rimelige modellen Samsung Galaxy S8 (+) på tredjeplass, og premiumsmodellen Samsung Galaxy Note 8 på fjerdeplass. Foruten om prisforskjellen på de to, mener anmelderne at du like gjerne kan gå for S8+ om du ikke absolutt må ha S-pennen og to kameralinser bak.

Billigere alternativer

Selv om prisen på mobiler har skutt i været de siste årene, ser vi at stadig flere og bedre mobiler kommer i de lavere prisklassene. Her er det flere som gir mye for pengene, og både Oneplus, LG, HTC, Huawei og Motorola overbeviser om at du ikke må ut med nærmere 11.000 kroner for en god mobil.

Som et motsvar på prisøkningen, har det kommet flere spennende mobiler fra produsenter som forsøker å hamle opp med de mest populære og dyreste toppmodellene. Noen modeller markedsføres også som rene budsjett-telefoner, som skal gi deg ekstra mye valuta for pengene.

Også lyst på nettbrett? Her finner du test av nettbrett.

Motorolas Moto G5 Plus er et meget godt alternativ til deg som vil ha rimeligere smarttelefon. Ta likevel gjerne en titt lengre ned i resultatlista, der ligger det flere godbiter til under 3000 kroner. I en samletest som denne må man ta høyde for at en rimeligere modell ikke vil få samme score som en toppmodell, men det betyr ikke at mobilen er dårlig.

Med tanke på alle mobilene som har blitt lansert i denne prisklassen den siste tiden, har man nå faktisk et svært godt utvalg av rimelige modeller som gir mye fart og kvalitet for pengene.

Les også:

Disse trådløse hodetelefonene bør du kjøpe nå

Høstens beste bærbare PC-er

DAB-radioene som gir den fineste lyden

Testen er opprinnelig publisert på Test.no

Helse og livsstil
Populært