Meny

Disse trådløse hodetelefonene bør du kjøpe nå

Illustrasjonsfoto Foto: Colourbox

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du lyst til å kutte ledningene på hodetelefonene dine? Her er oversikten over de beste trådløse hodetelefonene på markedet nå.

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Vi oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips oss gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.

Stadig flere velger å gå over til Bluetooth-baserte trådløse hodetelefoner. For iPhone-brukere har man heller ikke noe særlig valg lenger etter at Apple valgte å kutte hodetelefoninngangen på nye iPhone 7. Mens trådløse hodetelefoner bare for noen få år siden var en dyr luksus har nå teknologien blitt så tilgjengelig og billig at en virkelig kan fråtse.

Dessuten har batterilevetiden blitt betraktelig bedre – der man bare noen år tilbake ble imponert over ti timer mellom hver lading, kan nå de beste (og ofte dyreste) hodetelefonene holde det gående sammenhengende i ett døgn og vel så det før en må frem med laderen.

Vil du dele lyden? Les testen av trådløse Bluetooth-høyttalere

Tett i teten

Testens ubestridte vinner er imidlertid Bose QuietComfort 35 som med kun ett unntak blir hyllet av samtlige testere. En poengsum på hele 87 av 100 basert på 11 tester må sies å være svært imponerende. Men – det koster å være kar. I skrivende stund må du ut med cirka 3500 kroner for at hodetelefonene skal bli dine. Trenger du bare noen hodetelefoner for å slå ihjel tid med radio, Spotify og podkast på vei til jobb eller skole kommer du nok langt med et billigere par hodetelefoner.

Et eksempel er de to utfordrerne som følger hakk i hæl: Sennheiser Momentum og Philips Fidelio . Mellom de to modellene skiller det en drøy tusenlapp. Dersom du ikke er opptatt av den nyeste teknologien på markedet kan du komme greit unna med Fidelio-modellen som ble testvinner sist gang vi testet hodetelefoner.

Les også:  Platespillerens tilbakekomst

Billig utfordrer

Spennet i pris mellom billigste og dyreste hodetelefoner er altså svært bredt. Jabra Move går i skrivende stund for rundt 600 kroner, men har ved flere anledninger blitt solgt for helt ned på 300-tallet i forbindelse med kampanjer. Testene trekker frem at disse hodetelefonene nærmest overpresterer sammenlignet med den lave prisen, noe som må sies å være godt nytt for alle som ønsker å komme i gang med billige og bra hodetelefoner. Med en Test.no-score på 79 plasserer den seg helt i toppsjiktet, selv i konkurranse med storkanoner som koster opp mot fire- eller femdobbelt så mye.

iPhone eller Android?

Skal musikken spilles av fra en iPhone eller Android-telefon? Spørsmålet høres kanskje banalt ut, men har faktisk en viss betydning for noen av modellene du kan velge. Beats by Dre-hodetelefonene er for eksempel enklest å koble sammen med en iPhone, ettersom Apple kjøpte merket for noen år siden.

I tillegg spiller det en rolle hvilken lydkodek som hodetelefonene støtter. Android- og iPhone-telefoner benytter seg av ulike kodeker, noe som kan gå utover lydkvaliteten dersom hodetelefonene kun støtter én av dem. iPhones lydkodek er AAC, mens Androids lydkodek er Aptx. Det kan være en fordel å sjekke ut om hodetelefonene støtter begge eller den lydkodeken som din telefon benytter seg av før du går til innkjøp.

Klar for nytt lydanlegg hjemme? Les vår test av kompakt- og gulvhøyttalere

On-ear, over-ear eller around-ear?

En annen ting du må ta stilling til når du skal kjøpe hodetelefoner er om du skal gå for over-ear, on-ear eller around-ear. On-ear har de minste klokkene, og passer best dersom bruken din er trening eller på kollektivtransport. Over- og Around-Ear har større klokker og kommer ofte med aktiv støyreduksjon.

De store hodetelefonene passer nok best til hjemmebruk eller på kontoret, og kan for eksempel bli i overkant tette til treningsbruk. Kort oppsummert er on-ear best på farten, men kompromisser noe på lydkvaliteten. Sitter du for det meste i ro når du bruker hodetelefonene bør du gå for over-ear eller around-ear.

Om du heller vil ha in-ear kan du lese vår test av trådløse ørepropper.

Saken ble først publisert på test.no.

Helse og livsstil
Populært