Meny

Smakstest:

Den billigste karbonadedeigen får terningkast seks

TEST AV KARBONADEDEIG: Vi har smakstestet fem ulike typer karbonadedeig. Foto: Tore Fjeld

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle produktene i testen har høy kvalitet, men én karbonadedeig er bedre enn de andre.

Karbonadedeig er et magrere alternativ til kjøttdeig, og mange velger nettopp karbonadedeig når de skal lage hamburgere eller hjemmelagde karbonader. Er du opptatt av å telle kalorier gjør du også lurt i å velge karbonadedeig, det er faktisk cirka 40 prosent mindre energi i karbonadedeig sammenlignet med kjøttdeig. 

Vi har fått pensjonert pølsemakermester Tore W. Teigen til å smaksteste fem ulike typer karbonadedeig av storfe som selges i dagligvarekjedene. Han har tidligere smakstestet blant annet kjøttdeig , wienerpølser og ketsjup for Klikk.no.

Les også: Den billigste kjøttdeigen smaker best

Magert kjøtt

Karbonadedeig er som sagt et magert kjøttprodukt, og kan inneholde maks fem prosent fett. Råvaren er renskåret storfekjøtt, og i tillegg kan det tilsettes maks fem prosent vann og én prosent salt.

RETT FARGE: Karbonadedeig skal ha en fin og frisk rødfarge, mener pølsemaker Tore Teigen. Foto: Tore FjeldRETT FARGE: Karbonadedeig skal ha en fin og frisk rødfarge, mener pølsemaker Tore Teigen. Foto: Tore Fjeld

– Det selges vesentlig mer kjøttdeig enn karbonadedeig i Norge, forteller Tore Teigen. 

Dette skyldes nok at kiloprisen på karbonadedeigen gjennomsnittlig er høyere, men faktisk koster de billigste produktene i vår test mindre pr kilo enn flere av kjøttdeig-produktene.

Les også:  Slik steker du kjøttdeig

Alle ser bra ut

Når Teigen skal vurdere smaken og kvaliteten på de ulike karbonadedeigene, ser han først på utseendet. Her finner han lite å trekke på alle de fem produktene. 

– De ser gjennomgående veldig flotte ut. Røde og fristende i fargen. Noen er mer mørkerøde enn de andre, men det er ikke negativt etter min mening. 

Teigen gir alle en femmer på utseende bortsett fra Gildes karbonadedeig som fortjener toppscore og seks hvis man bare ser på utseendet.

Les også: Hjemmelagde hamburgere med blåmuggost

Smaken varierer

GOD KVALITET: Ekspert Tore Teigen synes det er god kvalitet på karbonadedeigen. Ingen av produktene får dårligere karakter enn tre. Foto: Tore FjeldGOD KVALITET: Ekspert Tore Teigen synes det er god kvalitet på karbonadedeigen. Ingen av produktene får dårligere karakter enn tre. Foto: Tore Fjeld

Karbonadedeig er magert og får ikke mye hjelp av fettet til å gi smak. Derfor er det et poeng at mest mulig av fuktigheten bevares i kjøttet også etter steking. Vi hakket opp og stekte alle karbonadedeigene i stekepanne, før smaksdommer Teigen smakte på alle og ga sin vurdering.

Han konkluderer med at karbonadedeigen fra Best Pris uten tvil er best på smak, i tillegg til å være billigst. 

– Det er en god smak og ganske saftig med lite stekesvinn. Fargen er også flott. Et godt produkt som uten tvil fortjener toppscore, mener Teigen.

Han vil ikke gi noen av produktene dårligere enn terningkast tre, for det er gjennomgående bra nivå på karbonadedeigen. 

Les også: Slik bør du tine kjøttdeigen

Kilopris

I oversikten over enkelttestene under er det pakkeprisen som er oppgitt - siden det er ulik vekt, gir ikke dette en riktig prissammenligning. Så mye koster karbonadeigene per kilo:

  • Best Pris: 99,14
  • Matmesteren: 114,50
  • Coop: 131,25
  • Meny: 134,75
  • Gilde: 147,25

Les også:

To burgere får terningkast seks

Disse hamburgerbrødene er de sunneste

Slik lager du perfekte karbonader

Saken er opprinnelig publisert på klikk.no

Se alle produkter i Den billigste får terningkast seks:

 


Best Pris kvernet deig av storfe ¿ karbonadedeig

Bilde

Veil. pris: 69,40

Les hele testen


Gilde karbonadedeig av kvernet storfekjøtt

Bilde

Veil. pris: 58,90

Les hele testen


Coop karbonadedeig av storfe

Bilde

Veil. pris: 52,50

Les hele testen


Matmestern karbonadedeig

Bilde

Veil. pris: 45,80

Les hele testen


Meny karbonadedeig

Bilde

Veil. pris: 53,90

Les hele testen


Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus