Meny

En av disse renser bedre

Vi har testet to rensemidler for koketopp: Mr Muscle keramikkrent mot Clean protect. Én av dem har bedre renseeffekt, mens den andre gir et blankere sluttresultat. (Foto: Kristin Sørdal)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi har testet Mr Muscle keramikkrent mot Clean protect.
Lettere å holde induksjonstopper rene:

Som sagt, så har vi testet rensemidlene på en induksjonstopp. I utgangspunktet er induksjonstopper lettere å holde rene, fordi varmen forsvinner straks du tar kasserollen bort fra koketoppen, eller du skrur av platen - og sølet som skaper de fastbrente flekkene vil dermed ikke få tid til å brenne seg fast før varmen forsvinner.

Koketoppen vil også skru seg av i visse tilfeller dersom den detekterer søl på koketoppen.

I en fersk test av induksjonstopper på Testfakta.se, konkluderer de med at det ikke er mye forskjell i ytelse på de ulike induksjonstoppene - men at det faktisk skiller mer mellom de ulike når det kommer til rengjøring. Det er nemlig forskjeller i hvor lett søl brenner seg fast, på de ulike induksjonstoppene.

Vi skal innrømme det først som sist: Vi kunne vært flinkere til å rense koketoppen etter bruk.

Joda, vi tørker jo over med en fuktig klut med oppvaskmiddel - men det kan gå ganske lang tid mellom hver gang vi tar frem spesialrensemiddelet til koketoppen.

Nå har vi testet Clean protect fra PMS Thomin mot Mr Muscle keramikkrent.

Slik har vi testet

Vi har testet to ulike rensemidler for koketopp, som nevnt ovenfor. Clean Protect er et rengjøringsmiddel egnet både for glasskeramikk og rustfritt stål - mens Mr Muscles variant er for rengjøring av keramiske topper.

Clean protect var det beste middelet til rens av kjøkkenvasken, da vi testet denne mot andre rensemidler for rustfritt stål.

Uavhengig av dette, har vi testet midlene på hver sin side av vår induksjonstopp - som etter å ha blitt ignorert i noe tid, hadde fått noen fastbrente flekker som vi hadde trøbbel med å vaske bort.

Vi har påført midlene på hver sin halvdel av koketoppen, og deretter gjort som beskrevet på flaskene.  

Vi har også testet Mr Muscle keramikkrent som rensemiddel på peisovnen. Her kan du se hvordan det gikk.

Begge virker bra

Etter å ha smurt passe doser med rensemiddel på koketoppen, får vi gnikket den skinnende ren. Vi må innrømme at vi er overrasket over renseegenskapene til begge produktene: Etter noen runder med rengjøring, blir vi kvitt fastbrente flekker med begge rensemidlene. Dette er flekker som vi tidligere har forsøkt å fjerne med glasskrape - men uten hell.

Spesielt er Clean protect effektiv som rensemiddel.

Vi vil påpeke at det er litt forskjell i fremgangsmåten som er beskrevet på flaskene.

Mr Muscle understreker at du ikke skal vaske det bort med vann - fordi du da tar bort fastbrenningsbeskyttelsen. Men Clean protect skal tørkes over med en fuktig klut, før etterpolering.

  (Foto: Kristin Sørdal)

FØR: (Foto: Kristin Sørdal)

ETTER: Etter rens ser koketoppen mye bedre ut, og som du kanskje kan se, har vi fått fjernet de fastbrente flekkene på begge sidene. (Foto: Kristin Sørdal)

ETTER: Etter rens ser koketoppen mye bedre ut, og som du kanskje kan se, har vi fått fjernet de fastbrente flekkene på begge sidene. (Foto: Kristin Sørdal)

Konklusjon

Koketoppen blir skinnende ren og blank på begge sidene, ved bruk av begge rensemidlene. Det er likevel et par forskjeller:

Vi synes Clean protect er litt mer effektiv på rensingen, enn Mr Muscle.

Og sluttresultatet, etter poleringen, går i Mr Muscles favør: Koketoppen er blankere og har en glattere hinne - som virker som om den er mer smussavvisende, enn Clean protect.

Bedre renseeffekt med Clean protect, altså - men blankere og glattere med Mr Muscle.

Vi har også testet Mr Muscle keramikkrent mot kjerringrådet eddik og bakepulver. Heller ikke da fikk Mr Muscle futt pott på renseeffekt - men den skårer også da veldig høyt på blankhet.

Du kan lese hele denne testen her: Keramikkrent vs eddik og bakepulver

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus