Sony lanserer megatelefon

Sonys nyeste smarttelefon ser mer ut som ett nettbrett enn mobiltelefon. (Foto: Sony)
Sonys nyeste smarttelefon ser mer ut som ett nettbrett enn mobiltelefon. (Foto: Sony)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Xperia Ultra Z har 6,4-tommers skjerm med Full HD-oppløsning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Xperia Ultra Z er navnet på den nye, megasvære telefonen fra Sony. Megasvær i skjermstørrelse i alle fall, den er på hele 6,4 tommer og har en Full HD-oppløsning på 1080p. Den er faktisk så stor at Sony har valgt å slippe et kompatibelt håndfrisett som kan brukes når du skal ringe med den.

Spesielt tykk er den ikke, bare 6,5 mm og 212 gram stor. Det er tynnere enn for eksempel iPhone 5, men også dobbelt så tung. Men så er skjermen mye større også. Mer naturlig å sammenligne med er nok Samsung Galaxy Mega, som har en 6,3-tommers skjerm med 720p-oppløsning.

Les også: Så godt likte vi lillebroren Xperia Z


Heftig innvendig også

Under panseres drives telefonen av en firekjerners prosessor på 2,2Ghz og 2 GB RAM, hvilket bør være kraftig nok til å drive den store skjermen. Til sammenligning er Samsung Galaxy Mega utstyrt med en tokjerners prosessor på 1,7 GHz og 1,5 GB RAM. Xperia Z Ultra har også 16 GB intern lagringsplass som kan utvides med minnekort på opptil 64 GB, og vil kjøre Android 4.2 Jelly Bean. Et 8MP-kamera samt støtte for 4G, FM-radio, Bluetooth 4.0 og NFC er også på plass.
Stor skjerm og rå maskinvare trekker mye strøm, og for å takle det, har Xperia Z Ultra har et batteri på 3.000mAh. Samsungs sværing har på sin side 3.200mAh-batteri. Sony skryter imidlertid av at deres nykommer har en batterisparingsmodus kalt «Stamina Mode», som gjør at telefonen skrur av tjenester når skjermen ikke er på for å spare strøm.

Les også: Her er verdens tynneste smartmobil

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen


Kan brukes med penn

Som de andre modellene i Xperia-serien er Xperia Z Ultra støv- og vanntett, og det skal være null problem å ta bilder og video under vann om ønskelig. Den kan være nedsenket i 1,5 meter vann i opptil 30 minutter. Selve telefonen skal være laget av herdet glass. En ny funksjon er imidlertid at skjermen kan for brukes med penn, og ikke bare med stylus, men en hvilken som helst blyant eller penn med diameter over 1 mm, ifølge Sony.

Sony har laget et Bluetooth-håndfrisett ved navn SBH52 som kan pares til telefonen via NFC. Med en liten skjerm skal du kunne se hvem som ringer og lese SMS. (Foto: Sony)Sony har laget et Bluetooth-håndfrisett ved navn SBH52 som kan pares til telefonen via NFC. Med en liten skjerm skal du kunne se hvem som ringer og lese SMS. (Foto: Sony)

Å ringe med en 6,4-tommer stor telefon er kanskje ikke det mest praktiske i verden, og derfor har Sony som nevnt lansert et Bluetooth-håndfrisett som kan pares med telefonen via NFC, og som har en liten skjerm som også kan vise innkommende tekstmeldinger. Denne skal også tåle en vannsprit. Pris og lanseringsdato på Xperia Z Ultra er foreløpig ikke kjent, men vi antar den vil bli dyrere enn lillebroren Xperia Z, som koster omlag 5.000 kroner. Den skal være leveringsklar i løpet av årets tredje kvartal.

LES OGSÅ: Sjekk også ut undervannstelefonen Sony Xperia ZR