Billige mobiltelefoner:

Toppmobiler til halv pris

GJØR ET VARP: Mobilene som var kule før, er billige nå.
GJØR ET VARP: Mobilene som var kule før, er billige nå.

Om du ikke absolutt må ha det nyeste og det beste, kan du gjøre et skikkelig mobilkupp. Her er seks aldrende mobiltelefoner som fortsatt duger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utviklingen i mobilmarkedet er i en rivende utvikling, og skal du ha det siste og det råeste koster det gjerne skjorta.

Men en fordel ved at mobiltelefoner blir fort umoderne, er at de også raskt faller i pris så snart det er en arvtaker på plass.

Dermed kan du i dag kjøpe mobiler som var helt på topp for bare ett år siden veldig billig i dag.

Vi har sporet opp seks mobiler som ble regnet som toppmodeller da de ble lansert, og som har falt markant i pris siden den gangen.

LG Optimus 4X HD

TOPPMODELL: LG Optimus 4X HD er fortsatt en av de råeste mobilene på markedet, men er i øyeblikket latterlig billig.=

TOPPMODELL: LG Optimus 4X HD er fortsatt en av de råeste mobilene på markedet, men er i øyeblikket latterlig billig. © LG

LG Optimus 4X er slettes ingen gammel mobil, og er fremdeles høyaktuell. Det på tross av at LG i ettertid har lansert både Optimus Vu og Optimus G.

Grunnen til at vi tar den med er at den i øyeblikket er latterlig billig på nett.

Da vi testet denne i juni i år, kostet den 4.500 kroner og fikk terningkast 5. Nå får du den for utrolige 2.895 kroner hos Netonnet.no.

Optimus 4X HD har alt du kan forvente av en moderne toppmodell. Firekjernersprosessor, 4,7 tommer skjerm med HD-oppløsning og støtte for NFC. Den har altså både større skjerm og funksjoner som nye iPhone 5 ikke har.

I denne prisklassen greier vi ikke se at LG Optimus 4X har noe som helst konkurranse.

Alternativene er HTC One X og Samsung Galaxy SIII, som begge ligger mye høyere i pris.

Les også: Dette mangler nye iPhone 5

HTC Sensation XLSTORSKJERM: HTC Sensation XL var en av de første mobilene med 4,7 tommer skjerm.=


STORSKJERM: HTC Sensation XL var en av de første mobilene med 4,7 tommer skjerm. © HTC

HTC Sensation er en gammel traver på mobilmarkedet. Med en skjerm på 4,7 tommer og en tykkelse på under 1 cm virket den veldig lekker.

Mobilen fikk terningkast 4 hos oss da vi testet den i desember i fjor. Da kostet den 4.900 kroner. Nå får du den for 2.890 kr hos CDON.com.

Det gjør den til en av de billigste 4,7 tommers mobilene på markedet.

Alternativene er Windows mobilen HTC Titan med like stor skjerm, eller nye LG Optimus 4X HD som vi skrev om ovenfor.

Samsung Galaxy S II

HOLDER KOKEN: Samsung Galaxy S II er godt over ett år gammel, men fortsatt en aktuell mobil. Etter at arvtageren kom har den også sunket i pris.=

HOLDER KOKEN: Samsung Galaxy S II er godt over ett år gammel, men fortsatt en aktuell mobil. Etter at arvtageren kom har den også sunket i pris. © Samsung

Alle har fått med seg at Samsungs nye flaggskipmobil Galaxy S III ble lansert i sommer. Det betyr at forgjengeren, Galaxy S II, nå har sunket i pris.

Samsung Galaxy S II ble lansert på vårparten i fjor, og har vært en av referansemobilene i markedet siden den gang.

Vi ga den terningkast 6 da vi testet den i mai 2011, og det var vi ikke alene om.

Da kostet den 4.700 kroner. Nå er den nede i 2.779 kroner hos Netonnet.no.

Mobilen har dobbelkjerneprosessor og et av mobilmarkedets beste kameraer. Pluss at den tross alt er ganske lekker.

En utfordrer her er den nesten ett år nyere Sony Xperia S. Denne har like stor skjerm som Galaxy S II, men med HD-oppløsning. Prosessoren er også litt raskere og mobiltelefonen er bare et par hundrelapper dyrere enn Galaxy S II.

Nokia Lumia 800

LEKKER: Nokia Lumia 800 ser unektelig stilren og pen ut. Ulempen er at den kjører Windows Phone 7 som snart er utdatert.=

LEKKER: Nokia Lumia 800 ser unektelig stilren og pen ut. Ulempen er at den kjører Windows Phone 7 som snart er utdatert. © Nokia

Vi vil nødig anbefale mobiltelefoner med Windows Phone 7, siden disse ikke kan oppgraderes til Windows Phone 8 som er rett rundt hjørnet.

Om du vil ha en billig Windows-mobil er det likevel verdt å ta en titt på Nokia Lumia 800. Mange regner dette som den beste Windows Phone-mobilen akkurat nå.

Da vi testet Nokia Lumia 800 i desember i fjor, kostet den 4.500 kroner og fikk terningkast 5. Nå får du den for 1.990 kroner hos Siba.no.

Et billigere alternativ til Nokia Lumia 800 er nesten like gamle Samsung Omnia W.

LG Optimus 2X

VETERAN: LG Optimus 2X var en flaggskipmobil da den kom i begynnelsen av 2011. Den holder fortsatt koken og har blitt mye billigere.=

VETERAN: LG Optimus 2X var en flaggskipmobil da den kom i begynnelsen av 2011. Den holder fortsatt koken og har blitt mye billigere. © LG

LG Optimus 2X er den eldste mobilen vi har tatt med her. Den ble presentart allerede i desember 2010, men kom ikke i salg før ut på våren 2011.

Optimus 2X var den første mobilen med tokjerneprosessor, noe som gjorde den til den raskeste mobilen på markedet da den ble lansert.

Og den er fremdeles ingen treiging selv om nyere toppmodeller øverkjører den på prosessorhastighet.

Da vi testet den i mars i 2011 fikk den terningkast 6. Den kostet da 4.300 kroner. Den koster nå 1.990 kroner hos Netonnet.no, altså under halvparten.

LG Optimus 2X utfordres først og fremst av ZTE Grand X som har like rask prosessor, litt mindre internminne og litt større skjerm.

Likevel er Optimus 2X en av de billigste mobilene med dobbelkjerneprosessor og skjerm på 4 tommer eller mer. Ryktene skal også ha det til at Optimus 4X skal få oppgradering til Android 4.0, men det er ennå ikke bekreftet.

LG Optimus 3D

3D MOBIL: LG Optimus 3D er antagelig markedets eneste 3D-mobil.=

3D MOBIL: LG Optimus 3D er antagelig markedets eneste 3D-mobil. © LG

Les også:

HTC lanserte Windows 8 mobiler

iPhone 5 mangler WOW-faktor

Tidenes mest innovative mobil

Les mer om teknologi i ABC Nyheter

Helt vanlig å sende nakenbilder til andre

Dette mangler nye iPhone 5

Forbrukerklager tar laaaang tid


Personvernpolicy