Åpen for alle - alltid

Alienware M17x R3Spesielt dyr, spesielt rå

HELT RÅ: Denne Alienware PC-en er kanskje den råeste bærbare spill-PC-en vi har testet. © Produsent
HELT RÅ: Denne Alienware PC-en er kanskje den råeste bærbare spill-PC-en vi har testet. © Produsent
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alienware M17x kan spekkes billigere enn dette, men vi må innrømme at 24 tusenlapper bringer fram noe helt spesielt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Designet på Alienware M17x R3 har kanskje former som drar tankene mot 3. grads møte med utenomjordisk teknologi? Den skiller seg hvert fall kraftig fra alle de andre PC-ene vi har testet.

Man får den i sort eller rødt, og rødfargen på vårt testeksemplar passer modellen godt. Det hele er akkompagnert av lys i valgfrie farger som kommer fra strategiske steder, som viftegrillene og det bakgrunnsbelyste tastaturet. Spillere vil garantert sette pris på designet, samtidig som det utstråler diskret eleganse.

Maskinen kjennes virkelig solid, med en kraftig base og overflater i en magnesiumlegering dekket av et mykt plastmateriale. Det ser bra ut, er behagelig å ta på, skjuler fingeravtrykk relativt godt og tåler trolig mye slitasje uten at det blir stygge merker. Skjermlokket er av den mer solide typen som beskytter skjermen godt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tastaturet har store, gode knapper som står litt opp og er enkle å skille fra hverandre. Vandringen er lang, og da er det ikke veldig plagsomt at basen under gir litt etter. Trykkpunktet er godt definert, så det er godt å skrive på. En smart detalj er at S-tasten har tre små forhøyninger, som gjør den enkel å finne uten å titte ned. Tastene er tilnærmet lydløse i bruk.

Pekeplaten er stor og har fullstendig separerte museknapper. Overflaten er passe glatt, og en kant som går rundt det hele skiller platen godt fra håndleddsstøtten. Presisjonen er ypperlig og museknappene er passe faste. De er dessuten nesten lydløse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Klipsch står for leveransen av lyd, og kvaliteten er temmelig god. Den er balansert og har trøkk på fullt volum. Med det er ingen basshøyttaler med i denne pakken, så de lave frekvensene glimrer med sitt fravær.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Suveren skjerm

M17x har en 17-tommers skjerm med Full HD-oppløsning, og herligheten er dekket av en plate som går kant i kant med rammen. Det ser bra ut og hindrer at støv samler seg i hjørnene, men det betyr også at skjermen er blank. Det trenger ikke å ha noe å si på en spillmaskin, for den brukes stort sett i relativt dempet belysning. Lysstyrken er også såpass god at den klarer å overdøve en del strølys ved normal bruk innendørs.

Bildekvaliteten er meget god, med flott skarphet og en fargegjengivelse som ser ut til å tilhøre toppsjiktet. Innsynsvinklene er også fine, og siden det er en skjerm som klarer 120 Hz er den kjapp ved 2D-bruk.

Alienware har utstyrt vår modell med en svært kjapp Intel-prosessor og Nvidias raskeste grafikkort. Ytelsen er derfor meget god på alle områder og den drar naturligvis alle spill som er på markedet i dag i skjermens naturlige oppløsning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I enkelte titler må man kanskje gå ned ett hakk fra maks på bildekvaliteten, men det koker også ned til hvor mye hakking man tåler. I 3D må man regne med å gå ned mer i bildekvalitet, siden ytelsen stort sett blir halvert. 3D-en leveres av Nvidia, med briller som har aktive lukkere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På film er 3D-kvaliteten upåklagelig, mens det i spill varierer noe hvor hyppig bildefeil oppstår og i hvilken grad man legger merke til det. Bare husk å velge Blu-ray under konfigureringen om du skal bruke den mye som filmavspiller.

Støynivået ligger jevnt over på et lavt nivå, og selv ved tung last blir lyden aldri plagsom. Det man hører er lyden av luft som flyttes, og det er ikke tegn til ulyder i kjølesystemet. Den blir heller ikke ubehagelig varm å ha i fanget ved normal bruk.

M17x er meget godt utstyrt med tilkoblinger, blant annet to hodetelefonutganger, HDMI-inngang og Mini Display Port.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flesteparten er plassert på venstresiden, med de store kontaktene for skjerm godt trukket tilbake fra håndleddsstøtten.

Konklusjon

Vårt testeksemplar vil koste rundt 24.000 kroner! I rimeligste versjon kommer den på 13.500 kroner, og hvis man begynner å legge på annet snadder, som SSD i RAID 0, blir prisen plutselig som en real bruktbil.

Alienware M17x er en formidabel spillbærbar hvis man kan leve med prisen – antagelig den råeste bærbare spillmaskinen vi noen gang har testet.

Les også:

HTC One X: En av de beste mobilene du får kjøpt (test)

21 tips du trenger til din Android-mobil

Dette koster Ikea-TV-en

Get med ny TV-boks