Meny

Se bakover med disse solbrillene

OPPDATERING: Klassiske Ray-Ban Wayfarer har fått en oppdatert look med nye farger og mønstre. (FOTO: Synsam)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nok en gang er solbrillemoten inspirert av trender fra flere tiår tilbake. Stiler fra mange tidsepoker mikses i 2012 til nye kombinasjoner av farger, materialer og uttrykk.

– Årets solbrillemote kan defineres som retro med en twist. Ray-Bans Wayfarer-brille, kjent fra Blues Brothers-filmene, er et godt eksempel på den nye twisten i årets trend. Formene er slik vi kjenner dem, men den ensfargede dunkle innfatningen er byttet ut med fargetoner i blant annet rosa, blått og gult, som brytes av svarte inndelinger, sier optiker og produktsjef i Synsam Norge, Olav Torgersen.

Elton John og Lady Gaga setter på hver sin måte preg på årets briller. Glassene skal gjerne være runde som i Elton Johns karakteristiske briller, men med farger og detaljer inspirert av moteikonet og musikeren Lady Gaga.

Pastellfargene er dessuten in i år, og det du smykker ansiktet med er intet unntak. Velg derfor gjerne briller i babyrosa, mint og sitronsorbé.

Gikk du til innkjøp av et par dyre merkebriller i fjor, kan det godt hende de glir inn i trendbildet også i år. De skrå kattebrillene fra 50- og 60-tallet er fremdeles aktuelle, det samme er de klassiske pilotbrillene.

Les også: Dette er årets verste reklame

Se video: Nå er modellene blitt modne

Les mer om mote i ABC Nyheter

Helse og livsstil
Populært