Meny

Vårens jakkemote: Mot vår og vind

SPORTY: Rag & Bone var blant dem som viste en sporty innstilling på catwalken med komfortable bomullsshorts og hettejakke i skimrende blått. (FOTO: Stephen Chernin/ AP / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årets jakkemote følger trendene generelt, og byr denne sesongen på hele spekteret, fra feminine kåper i pastell, til sporty jakker i neon.

En vårjakke kan være god å ha når vær og vind gjør at vårens topper og kjoler blir i kjøligste laget.

På catwalken for vår og sommer 2012 satset Phillip Lim og Dries Van Noten på en androgyn stil, Prada gikk for det sukkersøte, mens Jason Wu og Rag & Bone var blant dem som viste mer sporty jakkevarianter. Nytolkninger av gamle klassikere som collegejakken var også en gjenganger.

Bikerjakken er fortsatt aktuell, men den tøffe jakken kan denne sesongen gjerne gjøres mer feminin ved å velge en variant i pastell. 1960-tallet henger også fortsatt med i motebildet, så gå gjerne for 60-tallslooken med en krageløs kåpe med god vidde. Anorakkinspirerte jakker, gjerne med hette, er også et tips.

Vil du satse på en klassisk jakke som holder mange sesonger, er trenchcoaten nesten alltid aktuell, og finnes i mange varianter hos de fleste kleskjedene denne våren.

Bli inspirert - se bildene i karusellen øverst i saken.

Les flere motesaker:

Naturlig vesketrend

Hudkrem fryser ikke

Klesprisene halvert på 20 år

Les alt om mote

Helse og livsstil
Populært