Svenske suksesser

IØYNEFALLENDE: Acne har ikke vært redd for å gjøre alternative designvalg. Til våren kan du blant annet kjøpe denne skoen med «ekstra» hæl. (FOTO: Acne)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Svensk mote gjør seg bemerket i utlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De fleste nordmenn har, bevisst eller ikke, mye svensk i skapet. Vi har lenge kledd oss i billige merker som H&M, Gina Tricot og Lindex, og dyrere varianter som Acne, Whyred og Tiger of Sweden. Men svensk mote gjør seg nå også bemerket utenlands, noe blant annet CNN har plukket opp og skrevet en større artikkel om.

– Sverige er det eneste landet som har skapt en unik estetikk som skiller seg ut uansett hvor du er i verden, forteller den kjente London-baserte motebloggeren Yvan Rodic til CNN.

Rodic tror bruken av materialer og nøye utvalgte farger er årsaken til at svenske designere har slått seg opp det siste tiåret. Han mener Sverige tilbyr unge, rimelige og kule merker for dem som ikke er tiltrukket av de dyre og pretensiøse moteklærne fra Paris og Milano.

Også svenske designere i high-end-segmentet har gjort seg bemerket, blant annet selges merket Mayla i de beste butikkene i Tokyo, San Francisco og New York.

Uansett lommebok kan det være lurt å ta en titt på hva svenskene har å by på denne våren.

Les mer motestoff