Fransk-britisk coronavaksine i avgjørende testfase

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sanofi og GlaxoSmithKlines (GSK) covid-19-vaksine gikk torsdag inn i den siste testfasen som skal avgjøre om den er sikker og effektiv, opplyser selskapene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I denne fasen skal det også undersøkes om vaksinen fører til at det dannes antistoffer hos dem som har fått den. Den skal testes mot både det opprinnelige covid-19-viruset og varianten B1351, som først ble oppdaget i Sør-Afrika.

Over 35.000 frivillige i flere deler av verden – blant annet USA, Asia, Afrika og Latin-Amerika – skal delta i testingen.

– Vi gleder oss til å se de første vaksinasjonene blir gitt i den avgjørende fase 3-studien. Vi tror vår unike teknologi vil skape en relevant vaksinemulighet, sier konserndirektør Thomas Triomphe i franske Sanofi.

Vaksinen er proteinbasert og utviklet av Sanofi og britiske GSK. Forrige testfase viste at mellom 95 og 100 prosent av dem som hadde fått to doser, utviklet antistoffer.

En godkjenning kan komme i årets siste kvartal, avhengig av resultatene fra den tredje testfasen. Produksjonen starter allerede om noen uker for å legge til rette for raske leveranser etter godkjenning.