Telenor rammet av store tekniske problemer

Illustrasjonsfoto: Kristoffer Nyblin Kaspersen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Kristoffer Nyblin Kaspersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En rekke av Telenors tjenester har vært utilgjengelige siden fredag. Telenors nettside er tilgjengelig lørdag kveld, mens andre tjenester fortsatt er ustabile.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Feilrettingen har gitt resultater. Noen av tjenestene har begynt å fungere igjen. Samtidig er det fortsatt ustabilitet, men tjenestene skal nå forløpende komme opp igjen, sier kommunikasjonssjef Fredrik Tangeraas i Telenor til NTB.

Siden fredag morgen har Telenor.no, «Mine sider», betaling med SMS, kundeservice-numre, noen av Telenor-appene og epost-tjenesten online.no vært nede for telling, ifølge VG.

– Vi jobber nå for å sikre full stabilitet for alle våre tjenester og opprettholder høy beredskap framover. Vi beklager overfor alle berørte kunder, sier Tangeraas.

Utelukker hacking

telenor.no kom denne feilmeldingen opp: «Hei, Du har forsøkt å besøke Telenors nettside. Vi opplever for tiden tekniske problemer og jobber iherdig med å løse situasjonen. Takk for tålmodigheten».

Selv om Telenor ikke vet nøyaktig hva feilen skyldes, utelukkes det at de er utsatt for hacking.

– Vi kan avkrefte at det er snakk om hacking eller annen ondsinnet aktivitet, sier informasjonssjef Magnus Line i Telenor.

Han understreker at det ikke er problemer med bredbånd og den generelle telefondekningen.

Frustrerte kunder

På Telenors Facebook-side klager imidlertid flere frustrerte kunder over at de har problemer med blant annet bredbånd og TV-signaler, skriver Aftenposten.

– Hvis noen kunder opplever problemer med bredbånd eller TV-signaler, så har ikke det noen sammenheng med den interne nettfeilen Telenor har nå, sier informasjonssjefen.

Personvernpolicy