Kan jeg kjøpe en telefon som ikke bruker noe fra Google eller Apple?

Om du ønsker å bli kvitt Google og Apple på din telefon er Nokias gamle modeller et av få alternativ. Foto: Nokia.
Om du ønsker å bli kvitt Google og Apple på din telefon er Nokias gamle modeller et av få alternativ. Foto: Nokia.

Steve liker ikke at store selskap suger til seg hans data, så han leter etter en telefon som respekterer hans privatliv.

Stemmer: Jack Schofield - The Guardian

Delta i debatten

Send oss gjerne forslag til kronikker vi kan publisere.
Formen bør være kronikk/kommentar/blogginnlegg med maks 1000 ord.

E-post: stemmer@abcnyheter.no

Jeg er bekymret for at Google og Apple støvsuger så mye informasjon de kan om meg via telefonen. Jeg har forsøkt å lete etter alternativ på nett, og har sett ting som /e/, Lineage, Sailfish OS og så videre nevnt, men samtlige forutsetter større teknisk innsikt enn jeg har som lekmann.

Så hvilke telefoner finnes som er 100 prosent fri for Google og Apples programmer og maskineri? Hvor enkle er de å få tak i?, skriver Steve.

Det er svært enkelt. Du kan kjøpe en Nokia 105 (fra 2017) for omkring 160 kroner, eller en Nokia 106 med to simkort for omkring 170 kr(artikkelen tar utgangspunkt i britiske priser, - oversetteren). De er bare 2G-telefoner, men de har innebygd FM-radio, kan sende tekstmeldinger, er glimrende til telefonsamtaler og baserer seg ikke på Google- eller Apple-teknologi. En 3G- eller 4G-telefon vil koste noe mer.

Selvsagt kan du også ønske å kunne bruke smarttelefon-funksjoner som epost og nettilgang. I så tilfelle kan du kjøpe en GPD Pocket 2, GPD MicroPC, One Mix Yoga, One Mix 1S, One Mix 2S eller tilsvarende datamaskiner i lommeformat som bruker Windows 10 på en 18 cm skjerm. (GeekBuying har flere modeller, og man kan reservere One Mix 1S til den kommer på markedet). Slike mini-laptoper kan virke dyre, men de er betydelig billigere enn de dyreste smarttelefonene.

Dette besvarer dine spørsmål, men var ikke nødvendigvis svaret du lette etter…

Problemet er at de fleste, inkludert meg selv, ønsker å kunne gjøre Google-aktige ting på telefonen. Gmail er den dominerende epost-tjenesten, YouTube dominerer videomarkedet, Google Search og Google Maps er svært nyttige, og Google Chrome er den mest brukte nettleseren. Det finnes brukbare og noen ganger foretrukne alternativ, men du må gjøre en innsats for å ta dem i bruk. De fleste ønsker ikke å gjøre denne innsatsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Donald Trumps aksjoner mot den kinesiske mobilgiganten Huawei har ført til at kinesiske bedrifter i økende grad søker alternativer til amerikanske komponenter og programvare. NTB Scanpix/Reuters.
Donald Trumps aksjoner mot den kinesiske mobilgiganten Huawei har ført til at kinesiske bedrifter i økende grad søker alternativer til amerikanske komponenter og programvare. NTB Scanpix/Reuters.

Mer Google på horisonten

Det ser faktisk ut som også nestegenerasjons mobiltelefoner på størrelse med en sjokolade også vil inkludere Google. Nokias nyeste 4G-telefon Nokia 8110 - «banantelefonen» -, bruker operativsystemet KaiOS, som Google har investert 22 millioner dollar i (188 millioner kroner). Alcatel Go Flip 2, JioPhone og Orange Sanza er alternative KaiOS-telefoner som er tilgjengelige i Nord-Amerika, India og Afrika. (Kai stammer fra det kinesiske ordet for «åpen» , ikke den vandøde helten i science fiction-serien Lexx).

«Banantelefonen» Nokia 8110. Foto: Yves Herman / Reuters
«Banantelefonen» Nokia 8110. Foto: Yves Herman / Reuters

KaiOS inkluderer meldingstjenesten WhatsApp som viktigste salgsargument, samt nettleser, YouTube, Google Maps og Google Assistant. Den hevdes å være det nest mest populære operativsystemet i India og kan gjøre det tilsvarende godt i Afrika. Noen KaiOS-telefoner koster mindre enn 170 kroner.

KaiOS startet som en gren av B2G (Boot to Gecko), som var en forlengelse av Firefox OS med åpen kildekode, som Mozilla stanset utviklingen av mot slutten av 2015. Operativsystemet Gonk under Gecko (Firefox’ motor for nettvisning) er en liten Linux-kjerne utledet fra Googles AOSP; Android Open Source-prosjektet.

Med andre ord er operativsystemet som mest trolig blir det globale alternativet til Apples iOS og Googles Android ikke - og vil trolig aldri bli - 100 prosent fri fra Google-programvare. Selv om det ikke er KaiOS vil ethvert fremtidig operativsystem kunne bruke deler av AOSP fordi det er lettere enn å utvikle alt fra bunnen av. De kan også komme med ferdig adgang til Google-produkter, selv om de bare er web-applikasjoner, fordi de fleste vil ønske å bruke dem.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

USAs president Donald Trump (t.v.) og Kinas president Xi Jinping (t.h) under G20-toppmøtet i Osaka forrige helg. NTB Scanpix/AFP.
USAs president Donald Trump (t.v.) og Kinas president Xi Jinping (t.h) under G20-toppmøtet i Osaka forrige helg. NTB Scanpix/AFP.

Hva med Microsoft?

Slitesterk Samsung. Galaxy S7 Edge skal tåle vann. NTB Scanpix/Reuters.
Slitesterk Samsung. Galaxy S7 Edge skal tåle vann. NTB Scanpix/Reuters.

At vi i praksis har et «duopol» innen smarttelefoner er ikke fordi ingen har prøvd seg. Microsoft prøvde å komme inn i markedet med en versjon av Windows som kjørte på ARM-baserte smarttelefoner, og gjorde til og med Windows gratis på apparater med små skjermer. De som eier Windows-telefoner later til å elske dem, og i 24 land erobret de en større markedsandel enn Apples iPhone. Men mangelen på apper ble en stor snublestein, og Microsoft ga opp prosjektet de hadde brukt milliarder av dollar på.

Du kan fortsatt kjøpe Windows-telefoner, men de fleste er fra 2015-16 og vil snart ikke få brukerstøtte lenger. Jeg anbefalte dem ikke da de ble lansert, og kan egentlig ikke anbefale dem i dag heller.

Les også: Huawei er større enn Apple i mobilbransjen

Sør-Korea

Canonical har også gjort et forsøk på smarttelefon-markedet med Linux-baserte Ubuntu Touch. Det mislyktes. I dette tilfellet ble utviklingen tatt over av UBports Community , som utviklet en overgangsmulighet til OnePlus One-smarttelefoner i 2015. Det finnes nå noen få andre, men jeg venter ikke at Ubuntu Touch-telefoner kommer til å bli tilgjengelige i din lokale handlegate.

Sør-Koreas to smarttelefon-produsenter, Samsung og LG, skulle også gjerne hatt suksess med et uavhengig operativsystem, men sannsynligheten for det virker lav. Samsung forsøkte seg med Tizen, som ble støttet av Linux-stiftelsen. Samsung Z ble lansert i India og gjorde det ikke godt nok, men Tizen brukes i Samsung Gear-smartklokkene. LG kunne ha forsøkt seg med Palms Linux-baserte webOS, som selskapet kjøpte fra HP i 2013. WebOS ble først brukt på Palm Pre-smarttelefonene i 2009, men LG har hovedsakelig brukt operativsystemet på smart-TVer.

Les også: Kraftig nedgang for Samsung

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Brukte telefoner på et Oxflo-verksted i Frankrike. Bedriften spesialiserer seg på reparasjon og videresalg av mobiltelefoner. NTB Scanpix/Reuters.
Brukte telefoner på et Oxflo-verksted i Frankrike. Bedriften spesialiserer seg på reparasjon og videresalg av mobiltelefoner. NTB Scanpix/Reuters.

Linux: Fortsatt for spesielt interesserte

Sailfish forsøkte seg med et annet mislykket Linux-prosjekt, MeeGo fra Nokia og Intel. Den siste versjonen bruker et grafisk skall fra Jolla, det finske selskapet som later til å være den største støttespilleren. Sailfish kan overføres til flere alternative smarttelefoner enn Ubuntu Touch, men jeg finner ingen nyere telefoner med forhåndsinnstalert Sailfish. Det samme er tilfellet for både /e/ (tidligere Eelo), som er en slags Android-uten-Google, og LineageOS, som er et gjenfødt CyanogenMod.

Ditt mest sannsynlige håp er forestående Librem 5 fra Purism, som later til å være akkurat det vi leter etter her. Om det kan snu trenden gjenstår å se.

Generelt sett er problemet med Linux-smarttelefoner mye av det samme som Linux på PC.

Mange og forskjellige grupper liker å utvikle nye versjoner av operativsystemet, og alle er mer eller mindre dødfødte. Men ingen av dem har ferdighetene, interessene eller pengene til å bygge levedyktige plattformer med både maskinvare, apper, tjenester, innpakning, markedsføring, reklame, distribusjon og støtte i den skalaen et ordentlig produkt behøver. Uten disse vil de neppe tiltrekke seg særlig interesse utover entusiaster og hobbyister.

Les også: WTO-reaksjoner: Trump startet handelskrig - gir milliardsubsidier til USAs bønder

Trumps handelskrig endrer teknologien

Ting kan endre seg, hovedsakelig takket være den sittende amerikanske presidenten. Trump vekket Kina og resten av verden da han forsøkte å ekskludere Huawei, verdens nest største smartphone-produsent og markedsledende innen 5G ved bruk av amerikansk teknologi. Huawei var allerede i gang med å utvikle sitt eget Android-baserte operativsystem, som foreløpig er kjent som Hongmen OS, som alternativ. Det potensielle tapet på 30 milliarder dollar (260 milliarder kroner) i salgsinntekter årlig tyder på at det ikke vil bli spart på hverken penger eller arbeidskraft til dets videreutvikling.

Faktisk har Kina et kraftig insentiv til å erstatte all den amerikanske teknologien med hjemmeproduserte alternativ. Dette kan ta flere tiår, men vil i det lange løp skade Google, Intel, Qualcomm og en rekke andre amerikanske selskap. Denne tendensen er allerede synlig, og amerikanerne vil aldri klare å snu utviklingen.

Hongmen, også kjent som Ark OS, har kanskje ikke særlig apell i Europa, men kan gjøre det godt i asiatiske land som allerede har mer handel med Kina enn med USA.

Les også: Johaug-manager om Huawei-avtalen: – Vi kommer ikke til å foreta oss noe

EU til sak mot Google

Samtidig vil EUs seneste anti-trust-rettssak mot Google kunne tillate telefonprodusenter til å tilby alternative nettlesere og søkemotorer. Den vil også gjøre produsenter av Android-telefoner i stand til å selge telefoner med alternative versjoner av Android i Europa, som Google ikke tidligere tillot. En stor aktør som Samsung eller Huawei kunne dermed prøve ut markedet med en Google-fri Android-telefon. Om så blir tilfelle kan du stemme med lommeboken.

Apple-logoen utenfor en Apple-butikk i San Francisco. Arkivfoto: NTB Scanpix/AFP.
Apple-logoen utenfor en Apple-butikk i San Francisco. Arkivfoto: NTB Scanpix/AFP.

Uansett hva som skjer med Apple og Google kjøper folk smarttelefoner for å bruke apper, og de fleste apper later til å kompromittere ditt privatliv. I 2017 viste en studie fra California-universitetet ved Berkeley at 70 prosent av apper delte dine data med tredjepart.

En artikkel i Washington Post basert på Disconnect.me-teknologien fant nylig at det var flust av sporingsprogrammer i journalistens iPhone-apper. Google forbød selvsagt Disconnect Mobile fra Play-butikken allerede i 2014. I en blogpost skrev bedriften at «Google nekter å forklare deres avgjørelse, annet enn å si at vår app ikke vil være tillatt dersom den kommer i veien for annonser. Selv annonser som inneholder skadelig programvare og stjeler din identitet».

App-økonomien er på samme måte som nett-økonomien til syvende og sist basert på overvåking.

Det vil neppe endre seg, med mindre EU gjør noe med det. Hittil, tross GDPR-lovgivningen og tre antitrust-saker mot Google, har EU hittil latt smarttelefon-markedet for sporingsinntekter være i fred.

Les også:


Oversatt av Ole Peder Giæver/ABC Nyheter / © Guardian News & Media Limited

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
18:59 Haaland scoret igjen i Salzburg-storseier18:47 SOHR: 20 sivile drept i luftangrep i Syria18:46 Brødrene Bø sikret norsk seier på stafetten i Östersund18:37 Kvinne alvorlig skadd i påkjørsel i gangfelt: Sjåfør stakk fra stedet17:58 Liverpools elleville rekke uten tap fortsetter – knuste Bournemouth 3-017:44 Grete Roede er død17:31 Stjerneforfall i Lillehammer-stafettene17:29 Nedtur for hopperne i Russland – beste norske på 12.-plass17:17 Mistanke om russisk innblanding i valgkampen i Storbritannia16:47 Gravemaskin påkjørt av godstog i Nordland – en person skadd16:38 Fem ambulansefly satt på bakken16:11 Lillehammer-dødaren Bolsjunov risikerer å bli utestengt15:53 Israel: Vi vil bombe Iran for å hindre planer om atomvåpen om nødvendig15:49 Droneangrep mot hjemmet til mektig irakisk sjialeder15:11 Putin diskuterte båndet til Hviterussland – demonstranter viste avsky15:02 Riiber med enkel kombinert-seier på Lillehammer14:40 Miljøkamp, mangfold og reformer preget Grandes tale på Venstres landsstyremøte14:38 Mann omkom i snøscooterulykke i Gauldal14:37 Polfarer Mike Horn falt ned i råk14:11 Overlegen Maren Lundby-seier i sesongens første renn14:08 Vitne har meldt seg i Tromsø14:00 Bolsjunov vant i Lillehammer - norsk duo på pallen13:46 Spektakulært syn: Her setter fansen verdensrekord13:43 Ronny Johnsen og John Arne Riise møtes til trenerduell i 202013:36 Nobelprisvinnere: Det er utrolig viktig å håndtere klimaendringene13:20 Iran utveksler spiondømt fange med USA13:19 Svensk avis: – Johaug hadde vunnet selv med majones under skiene12:51 Politiet fant hund i plastpose i bekk i Asker12:39 Ordføreropprør mot Siv Jensens skattereform12:35 Ingen nye pågripelser etter skyteepisode i Trondheim12:17 46-åring tiltalt for drapsforsøk på tilfeldig kvinne i Oslo11:48 Johaug har finsiktet Klæbo i jakten på å bli enda bedre11:27 – Om noen år er det kun utenlandske banker som kan drive med forbrukslån i Norge10:57 Homoterapi: MDG ber partiene fristille sine folkevalgte10:40 25 demonstranter drept i Bagdad10:35 NSBs navnebytte kan bli billigere10:11 Kilde: USA gjenopptar samtaler med Taliban10:08 Én av tre innrømmer: Tror de har kjørt med promille09:34 Dansk øl-jubel og tårer før Norge-duell: – Vi forbereder oss på slagsmål08:51 Björk: Greta Thunberg kommer til å forandre verden08:36 Reidulf (17) fikk øye på noe rart: Norges ukjente sovjet-drama08:00 Hoppsjefen: – Vi har fått vår Northug og Bjørgen07:09 Evo Morales til Cuba for medisinsk behandling07:01 Indisk kvinne anmeldte menn for voldtekt – døde etter å ha blitt satt fyr på06:25 Mange trafikkuhell på glatte veier på Østlandet06:13 Strømleverandør må ut med 120 milliarder i forlik etter branner i California06:02 Hergeirsson innrømmer feilvurdering, Gigstad Fauske kan bli VM-joker05:55 Flere naust totalskadd i brann i Arna05:53 Samoa hever portforbud etter massevaksinasjon05:50 Dette skjer i dag05:41 Bilbrann i Oslo05:39 Dette skjedde i natt05:08 Pilene peker nedover for Ap05:04 Utålmodig kø-sniker fikk som fortjent04:53 Trump avviser at han vil møte til høringer om riksrett04:42 Dale forsvarer ferjefri E3902:27 Høyesterett i USA stanser regjeringens plan om å gjenoppta føderale dødsdommer02:27 VG: 14 mistenkte i svindel av Telenor-bank i Pakistan01:53 Fotgjenger omkom i trafikkulykke på Randaberg i Rogaland01:29 Polfarerne og hjelperne har møtt hverandre på isen01:09 Ericsson betaler 9 milliarder i bot etter korrupsjonssak00:46 Elon Musk frifunnet for ærekrenkelser mot grottedykker23:53 Lie kjørte inn til karrierebeste i utfor21:40 Trump ber høyesterett nekte Kongressen innsyn i finansopplysninger21:33 Politiet utelukker ikke flere pågripelser etter skyting i Trondheim21:07 Listhaug avskriver staten: – Kan bidra til at folk blir mindre ensomme20:40 Pearson blir Watfords tredje manager denne sesongen20:23 Mann omkom i ulykke på Randaberg i Rogaland20:10 Christiansen tok EM-sølv og satte nordisk rekord20:07 Kilde sikret sesongens første pallplass med strålende løp i USA20:05 Drapsforsøk med sparkesykkel opp for lagmannsretten19:09 Aktor krever femdoblet kausjon for Weinstein19:07 Hvas tok EM-sølv og smadret den nordiske rekorden på 200 meter medley18:57 Lørenskog-saken: Kan ha låst seg inn i huset18:27 Mann omkom i snøscooterulykke i Alta18:19 Forsvarer drapstiltalt nordmann: Tok ikke uprovosert kvelertak på mannen18:09 Greta Thunberg: – De hører oss, men handler ikke15:59 Merkel bøyde hodet for nazistenes ofre15:32 Konkurrentene faller som fluer rundt Johaug15:29 Bosnia vil tømme sterkt kritisert teltleir15:13 Saudiaraber skal ha stått bak skyting på amerikansk militærbase15:13 Tennisspilleren Caroline Wozniacki legger opp14:44 Frp-topp ut mot Carl I. Hagens NRK-tirade14:25 Pasient fikk overført feil blodtype under operasjon14:24 Mann funnet død i Trondheim13:53 VM-smell for Norge mot Nederland13:50 Gasseksplosjon i Iran krevde mange liv13:49 Thorhild Widvey er ny styreleder for Festspillene i Bergen13:43 Sundby: – Tror ikke på et mirakel13:04 Oslo-bussene forsinket hver dag – byrådet skylder på bilene12:32 Chelsea kan handle spillere i januar12:31 Senterpartiet vil ha billigere gang- og sykkelveier12:14 Narkoaksjon med utspring i Norge: 4 tonn hasj beslaglagt12:06 Finansselskaper satser flere tusen milliarder på kull11:50 Turistenes meldinger i sanden setter sinnene i kok11:44 Norsk hopper på vei til Russland etter visumkluss11:38 Solskjær om avisforside: – Det verste jeg har sett11:19 Tre menn mistenkt etter drapet på Wilma (17) i Sverige11:01 Partene i atomavtalen med Iran møtes for å redde stumpene11:00 Mann siktet for medvirkning til drapsforsøk etter skyting i Trondheim
Siste nytt
18:59SportHaaland scoret igjen i Salzburg-storseier18:47VerdenSOHR: 20 sivile drept i luftangrep i Syria18:46SportBrødrene Bø sikret norsk seier på stafetten i Östersund18:37NorgeKvinne alvorlig skadd i påkjørsel i gangfelt: Sjåfør stakk fra stedet17:58SportLiverpools elleville rekke uten tap fortsetter – knuste Bournemouth 3-017:44NorgeGrete Roede er død17:31SportStjerneforfall i Lillehammer-stafettene17:29SportNedtur for hopperne i Russland – beste norske på 12.-plass17:17PolitikkMistanke om russisk innblanding i valgkampen i Storbritannia16:47NorgeGravemaskin påkjørt av godstog i Nordland – en person skadd16:38NorgeFem ambulansefly satt på bakken16:11SportLillehammer-dødaren Bolsjunov risikerer å bli utestengt15:53VerdenIsrael: Vi vil bombe Iran for å hindre planer om atomvåpen om nødvendig15:49VerdenDroneangrep mot hjemmet til mektig irakisk sjialeder15:11VerdenPutin diskuterte båndet til Hviterussland – demonstranter viste avsky15:02SportRiiber med enkel kombinert-seier på Lillehammer14:40PolitikkMiljøkamp, mangfold og reformer preget Grandes tale på Venstres landsstyremøte14:38NorgeMann omkom i snøscooterulykke i Gauldal14:37PolitikkPolfarer Mike Horn falt ned i råk14:11SportOverlegen Maren Lundby-seier i sesongens første renn14:08NorgeVitne har meldt seg i Tromsø14:00SportBolsjunov vant i Lillehammer - norsk duo på pallen13:46SportSpektakulært syn: Her setter fansen verdensrekord13:43SportRonny Johnsen og John Arne Riise møtes til trenerduell i 202013:36VerdenNobelprisvinnere: Det er utrolig viktig å håndtere klimaendringene13:20VerdenIran utveksler spiondømt fange med USA13:19SportSvensk avis: – Johaug hadde vunnet selv med majones under skiene12:51NorgePolitiet fant hund i plastpose i bekk i Asker12:39PolitikkOrdføreropprør mot Siv Jensens skattereform12:35NorgeIngen nye pågripelser etter skyteepisode i Trondheim12:17Norge46-åring tiltalt for drapsforsøk på tilfeldig kvinne i Oslo11:48SportJohaug har finsiktet Klæbo i jakten på å bli enda bedre11:27Penger– Om noen år er det kun utenlandske banker som kan drive med forbrukslån i Norge10:57PolitikkHomoterapi: MDG ber partiene fristille sine folkevalgte10:40Verden25 demonstranter drept i Bagdad10:35NorgeNSBs navnebytte kan bli billigere10:11VerdenKilde: USA gjenopptar samtaler med Taliban10:08MotorÉn av tre innrømmer: Tror de har kjørt med promille09:34SportDansk øl-jubel og tårer før Norge-duell: – Vi forbereder oss på slagsmål08:51VerdenBjörk: Greta Thunberg kommer til å forandre verden08:36PolitikkReidulf (17) fikk øye på noe rart: Norges ukjente sovjet-drama08:00SportHoppsjefen: – Vi har fått vår Northug og Bjørgen07:09VerdenEvo Morales til Cuba for medisinsk behandling07:01VerdenIndisk kvinne anmeldte menn for voldtekt – døde etter å ha blitt satt fyr på06:25NorgeMange trafikkuhell på glatte veier på Østlandet06:13VerdenStrømleverandør må ut med 120 milliarder i forlik etter branner i California06:02SportHergeirsson innrømmer feilvurdering, Gigstad Fauske kan bli VM-joker05:55NorgeFlere naust totalskadd i brann i Arna05:53VerdenSamoa hever portforbud etter massevaksinasjon05:50NorgeDette skjer i dag05:41NorgeBilbrann i Oslo05:39NorgeDette skjedde i natt05:08NorgePilene peker nedover for Ap05:04VerdenUtålmodig kø-sniker fikk som fortjent04:53VerdenTrump avviser at han vil møte til høringer om riksrett04:42NorgeDale forsvarer ferjefri E3902:27VerdenHøyesterett i USA stanser regjeringens plan om å gjenoppta føderale dødsdommer02:27NorgeVG: 14 mistenkte i svindel av Telenor-bank i Pakistan01:53NorgeFotgjenger omkom i trafikkulykke på Randaberg i Rogaland01:29NorgePolfarerne og hjelperne har møtt hverandre på isen01:09VerdenEricsson betaler 9 milliarder i bot etter korrupsjonssak00:46VerdenElon Musk frifunnet for ærekrenkelser mot grottedykker23:53SportLie kjørte inn til karrierebeste i utfor21:40VerdenTrump ber høyesterett nekte Kongressen innsyn i finansopplysninger21:33NorgePolitiet utelukker ikke flere pågripelser etter skyting i Trondheim21:07PolitikkListhaug avskriver staten: – Kan bidra til at folk blir mindre ensomme20:40SportPearson blir Watfords tredje manager denne sesongen20:23NorgeMann omkom i ulykke på Randaberg i Rogaland20:10SportChristiansen tok EM-sølv og satte nordisk rekord20:07SportKilde sikret sesongens første pallplass med strålende løp i USA20:05NorgeDrapsforsøk med sparkesykkel opp for lagmannsretten19:09VerdenAktor krever femdoblet kausjon for Weinstein19:07SportHvas tok EM-sølv og smadret den nordiske rekorden på 200 meter medley18:57NorgeLørenskog-saken: Kan ha låst seg inn i huset18:27NorgeMann omkom i snøscooterulykke i Alta18:19VerdenForsvarer drapstiltalt nordmann: Tok ikke uprovosert kvelertak på mannen18:09VerdenGreta Thunberg: – De hører oss, men handler ikke15:59VerdenMerkel bøyde hodet for nazistenes ofre15:32SportKonkurrentene faller som fluer rundt Johaug15:29VerdenBosnia vil tømme sterkt kritisert teltleir15:13VerdenSaudiaraber skal ha stått bak skyting på amerikansk militærbase15:13SportTennisspilleren Caroline Wozniacki legger opp14:44PolitikkFrp-topp ut mot Carl I. Hagens NRK-tirade14:25Helse og livsstilPasient fikk overført feil blodtype under operasjon14:24NorgeMann funnet død i Trondheim13:53SportVM-smell for Norge mot Nederland13:50VerdenGasseksplosjon i Iran krevde mange liv13:49KulturThorhild Widvey er ny styreleder for Festspillene i Bergen13:43SportSundby: – Tror ikke på et mirakel13:04NorgeOslo-bussene forsinket hver dag – byrådet skylder på bilene12:32SportChelsea kan handle spillere i januar12:31PolitikkSenterpartiet vil ha billigere gang- og sykkelveier12:14NorgeNarkoaksjon med utspring i Norge: 4 tonn hasj beslaglagt12:06PengerFinansselskaper satser flere tusen milliarder på kull11:50ReiseTuristenes meldinger i sanden setter sinnene i kok11:44SportNorsk hopper på vei til Russland etter visumkluss11:38SportSolskjær om avisforside: – Det verste jeg har sett11:19VerdenTre menn mistenkt etter drapet på Wilma (17) i Sverige11:01VerdenPartene i atomavtalen med Iran møtes for å redde stumpene11:00NorgeMann siktet for medvirkning til drapsforsøk etter skyting i Trondheim
Populært