Fjernstyr varmepumpa fra mobilen

Og kom frem til ferdig oppvarmet hytte.

Denne saken er betalt av Toshiba.

Å installere luft-luft varmepumpe på hytta er et smart valg. Ikke bare sparer du både strøm og miljø, du får også full kontroll over oppvarmingen og temperaturen inne i hytta.

Sett på varmen fra bilen

Når gradestokken kryper nedover, er det ekstra godt å komme frem til en ferdig oppvarmet hytte. Ved å installere fjernstyring på varmepumpa, får du mulighet for å styre varmepumpa fra hvor som helst, når som helst.

- Å kunne fjernstyre varmepumpa fra bilen på vei opp til hytta, er utrolig praktisk. Da slipper du å bruke tid på å varme opp hytta når du kommer, sier Joachim Kobbeltvedt, salgsansvarlig for Toshiba varmepumper.

Slik fungerer det

Profort og AirPatrol er to systemer som er enkle og intuitive i bruk. Via en liten styringsenhet som kobles opp til varmepumpa, har du mulighet for å fjernstyre varmepumpa direkte fra smarttelefonen din. Slik får du full kontroll over temperaturen i hytta di til enhver tid.

- Begge de to systemene er kompatible til iOs og Android, og passer til både eldre og nye luft-luft varmepumper fra Toshiba, forteller Kobbeltvedt.

Har du ikke tilgang til internett på hytta, så er ikke det noe problem.

- WiFi-løsningen er mest populær, men har du ikke trådløst internett på hytta, så er GSM-modulen et godt alternativ. Da kan du sende SMS eller ringe hytta varm, sier han.

Fem fordeler med fjernstyring av varmepumpe:

  1. Få full kontroll over temperaturen i hytta eller boligen din til enhver tid.
  2. Fjernstyr varmepumpa fra hvor enn du måtte befinne deg.
  3. Still inn tidsstyring og spar både strøm, tid og penger.
  4. Få varsling om endringer i temperatur, fuktighet og strømstans.
  5. Kom frem til ferdig oppvarmet hytte eller hjem.

Optimal innetemperatur året rundt

Med fjernstyring kan du også stille inn tidsstyring på temperaturen på varmepumpa. På den måten trenger du aldri mer tenke på hvorvidt varmepumpen skal stå av eller på mens du er bortreist.

- Med vedlikeholdsvarme sørger du for å opprettholde en jevn og fin temperatur i hytta mens du er bortreist. Dette er kanskje spesielt aktuelt dersom du skal være borte fra hytta over lengre tid, tipser Kobbeltvedt.

Har du peis på hytta, er det smart å ha en luft-luft varmepumpe med peisfunksjon.

Varsler når noe er galt

Via en innebygd sensor på styringsenheten vil fjernstyringen gi deg beskjed dersom noe ikke er som det skal, for eksempel ved temperatursvingninger inne i hytta. Dette er ifølge Kobbeltvedt verdifull informasjon som gir deg ekstra trygghet.

- Det er veldig greit å vite at alt står bra til med hytta når du ikke er tilstede. Da tenker jeg spesielt på strømbrudd, eller om en rute er knust ved innbrudd som fører til lavere innetemperatur, forklarer han.

Systemet varsler også om høy fuktighet eller om innetemperaturen blir for høy. Ved strømbrudd har GSM-modulen et back-up batteri som slår seg på automatisk. I tillegg kan du sjekke været og legge til flere brukere ved behov.

- Ved å bli varslet, så kan du unngå kostbare skader, som du kanskje ellers ikke ville oppdaget, sier Kobbeltvedt.

Fjernstyr varmepumpa fra mobilen din og bli varslet dersom noe er galt.
Fjernstyr varmepumpa fra mobilen din og bli varslet dersom noe er galt.

Unngå strømsjokk på hytta

Flere kommuner har dyrere nettleie til hytteeiere enn fastboende, og for mange hytteeiere kan derfor strømregningen komme som et sjokk.

- Ved å installere luft-luft varmepumpe med fjernstyring på hytta vil du oppnå en enda høyere energibesparelse, som vil merkes på lommeboka, sier Kobbeltvedt.

Sjekk hvor mye strøm du kan spare med en luft-luft varmepumpe.

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.