Meny

App i Østerrike lar publikum melde fra om hatytringer på nett

Appen BanHate i Østerrike lar publikum melde fra anonymt til myndighetene om de observerer hatytringer på nettet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Den østerrikske appen BanHate lar publikum melde fra anonymt om hatytringer på nett. Så langt har myndighetene mottatt mer enn 1.700 skjermdumper.

Appen, som heter BanHate, fungerer slik at brukere som observerer hatmeldinger rettet mot enkeltpersoner, kan ta en skjermdump av ytringen og sende denne anonymt til likestilling- og diskrimineringsombudet i Østerrike.

Siden appen ble lansert i april 2017 har østerrikske etterforskere mottatt mer enn 1.700 skjermdumper av hatytringer av forskjellig art – fra politisk motiverte ytringer til rasistiske og sexistiske. Om lag 500 av disse har blitt sendt til påtalemyndigheten for videre vurdering, og noen har blitt sendt til østerriksk sikkerhetstjeneste, opplyser likestilling- og diskrimineringsombudet.

Les også: 

Unge unngår debatter på nett

Menneskerettighetsgruppe bekymret over netthets

Helse og livsstil
Populært