Meny

Facebook varsler alle som er rammet av Cambridge Analytica-skandalen

En av disse to meldingene vil møte brukere av Facebook-appen mandag. Får du den til høyre betyr det at Cambridge Analytica kan ha fått tilgang til dine data. I Norge kan om lag 37.000 brukere være rammet av skandalen. Foto: Facebook
Mandag skal Facebook fortelle brukerne om deres informasjon kan ha blitt misbrukt av Cambridge Analytica.

Facebook har fått svært hard kritikk etter at det ble kjent at Cambridge Analytica har samlet inn informasjon fra om lag 87 millioner av det sosiale nettverkets brukere.

I all hovedsak dreier det seg om amerikanske brukere, men denne uken kom det frem at også 2,7 millioner europeiske brukere kan være berørt av skandalen.

1 million brukere i Storbritannia og opp mot 310.000 brukere i Tyskland er blant disse. I Norge har informasjon fra potensielt 37.000 brukere blitt hentet ut uten samtykke, og Forbrukerrådet har bedt Datatilsynet undersøke om Facebook har brutt europeiske personvernlover. De krever også at tilsynet får oversikt over nordmenn som er berørt.

Mandag begynner Facebook varslingen av de 87 millionene brukere som er berørt av Cambridge Analyticas datainnsamling, opplyser Mike Schroepfer, som er Chief Technology Officer (CTO) i selskapet, i en pressemelding.

Disse vil få en beskjed om at appen «This is your digital life», som ble brukt til innsamlingen, er fjernet, skriver NRK.

Alle brukere av Facebook-appen vil samtidig få en generell oppfordring om å gjennomgå appene de har knyttet til Facebook-kontoen sin og hvilken informasjon de har tilgang på.

Helse og livsstil
Populært