Facebook «opprørt» over CAs datamisbruk

Facebook-direktør Mark Zuckerberg er i hardt vær etter Cambridge Analytica-skandalen. Foto: Marcio Jose Sanchez / AP / NTB scanpix
Facebook-direktør Mark Zuckerberg er i hardt vær etter Cambridge Analytica-skandalen. Foto: Marcio Jose Sanchez / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Facebook sier selskapet er opprørt over kommunikasjonsbyrået Cambridge Analyticas (CA) misbruk av personopplysninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en uttalelse tirsdag ser Facebook ut til å plassere skylden for skandalen på det britiske selskapet CA, som leverte tjenester til president Donald Trump under valgkampen i 2016.

– Hele selskapet er opprørt over at vi ble bedratt. Vi er forpliktet til å rette oss sterkt etter våre retningslinjer om å beskytte persondata og vil ta alle nødvendige skritt for å sørge for at dette skjer, heter det fra Facebooks hovedkvarter.

Det politiske kommunikasjonsfirmaet CA anklages for å ha samlet inn opplysninger fra 50 millioner Facebook-brukere. Informasjonen skal ha blitt brukt til å forutsi og påvirke velgernes valg, og analyser ble solgt til Trumps valgkampstab.

Den sosiale mediegigantens direktør Mark Zuckerberg er avkrevd svar fra både EU-parlamentet og Parlamentet i Storbritannia i forbindelse med avsløringene. Zuckerberg og Facebook-topp Sheryl Sandberg jobber «døgnet rundt for å få fram alle fakta og foreta nødvendige tiltak framover, for de forstår hvor alvorlig denne saken er», heter det i Facebooks uttalelse.

Facebook-aksjen har rast på børsen etter at saken ble rullet opp i britiske og amerikanske medier i helgen.