Meny

Facebook «opprørt» over CAs datamisbruk

Facebook-direktør Mark Zuckerberg er i hardt vær etter Cambridge Analytica-skandalen. Foto: Marcio Jose Sanchez / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Facebook sier selskapet er opprørt over kommunikasjonsbyrået Cambridge Analyticas (CA) misbruk av personopplysninger.

I en uttalelse tirsdag ser Facebook ut til å plassere skylden for skandalen på det britiske selskapet CA, som leverte tjenester til president Donald Trump under valgkampen i 2016.

– Hele selskapet er opprørt over at vi ble bedratt. Vi er forpliktet til å rette oss sterkt etter våre retningslinjer om å beskytte persondata og vil ta alle nødvendige skritt for å sørge for at dette skjer, heter det fra Facebooks hovedkvarter.

Det politiske kommunikasjonsfirmaet CA anklages for å ha samlet inn opplysninger fra 50 millioner Facebook-brukere. Informasjonen skal ha blitt brukt til å forutsi og påvirke velgernes valg, og analyser ble solgt til Trumps valgkampstab.

Den sosiale mediegigantens direktør Mark Zuckerberg er avkrevd svar fra både EU-parlamentet og Parlamentet i Storbritannia i forbindelse med avsløringene. Zuckerberg og Facebook-topp Sheryl Sandberg jobber «døgnet rundt for å få fram alle fakta og foreta nødvendige tiltak framover, for de forstår hvor alvorlig denne saken er», heter det i Facebooks uttalelse.

Facebook-aksjen har rast på børsen etter at saken ble rullet opp i britiske og amerikanske medier i helgen.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært