Datasikkerhetsselskap spår dystert 2018

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.
Artikkelen fortsetter under annonsen

2017 var preget av store nettangrep og brudd på datasikkerhet. Neste år blir langt verre, mener datasikkerhetsselskapet McAfee.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Årets mange tilfeller med saker der det er blitt krevd løsepenger for å låse opp hackede datamaskiner, er bare en liten forsmak på det som vi kan vente oss i tiden som kommer ettersom hackere utvikler nye strategier og forretningsmodeller, heter det i en rapport fra datasikkerhetsselskapet McAfee.

Selskapet, som blant annet lever av å selge antivirusprogramvare, mener at angripere kommer til å ta i bruk nye metoder som kan ramme både datamaskiner og nettverk.

Velstående personer kan bli blinket spesifikt ut, og hackere kommer til å satse mer på å ramme andre duppedingser som er koblet opp til nett på en mindre sikker måte enn datamaskiner og smartmobiler, mener selskapet.

Videre antar McAfee at det blir mer utstrakt å bruke leiehackere til å utføre nettangrep. Årets hendelser viser hvor enkelt det er å kommersialisere hackernes tjenester, påpeker Raj Samani, som er sjefforsker i selskapet.

– Slike angrep kan bli solgt til parter som forsøker å ramme rivaler på nasjonalt politisk og forretningsmessig nivå, sier Samani.

Personvernet kommer til å bli enda mer utvannet i 2018 som følge av at forbrukeropplysninger blir samlet inn og brukt til markedsføringsformål, heter det også i selskapets rapport.