Google gjør som Apple og fjerner hodetelefon-inngang på nye mobiler

Pixel 2 and Pixel 2 XL.
Pixel 2 and Pixel 2 XL. Foto: Elijah Nouvelage / AFP

Apple ble av mange kritisert for å ha fjernet hodetelefonutgangen på selskapets nye mobiltelefoner. Nå lanserer også Google mobiler uten hodetelefonutgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Google viste onsdag fram en ny versjon av smartmobiltelefonen Pixel. Den nye Pixel 2 og den større versjonen Pixel 2 XL legges ut for salg i seks land umiddelbart.

Begge modellene har aluminiumkarosseri og er selskapets første mobillansering etter overtakelsen av deler av taiwanske HTC. Google foretar samme grep som Apple har gjort med sin nye iPhone X og inkluderer større, skarpere skjermer som utnytter mest mulig av mobilens overflate. Forbedret kamera er også blant salgsargumentene.

Les også: Dette bør du ha i håndbagasjen på flytur

Ingen av de to nye mobiltelefonene har hodetelefonutgang. Apple foretok samme beslutning for ett år siden med daværende iPhone 7, en beslutning som ikke ble forbigått i stillhet.

Googles Mario Queiroz presenterte onsdag den nye telefonen Pixel 2 XL. Foto: AP / NTB scanpix Foto: Jeff Chiu / AP
Googles Mario Queiroz presenterte onsdag den nye telefonen Pixel 2 XL. Foto: AP / NTB scanpix Foto: Jeff Chiu / AP

I likhet med Apple har Google utviklet egne trådløse hodetelefoner. De nye Pixel Buds kan ikke bare brukes som vanlige hodetelefoner til blant annet å høre musikk eller føre telefonsamtaler. De kan også oversette språk i sanntid ved hjelp av innebygd oversettelsesprogramvare i mobiltelefonene.

Google presenterte onsdag også sin nye bærbare datamaskin Pixelbook. Maskinen kan også brukes som nettbrett og kjører operativsystemet Chrome, som konkurrent til Microsofts Surface og Apples iPad Pro.

Les også: Lager lyd som ser bra ut

Et tredje produkt ble også kunngjort – en ny og mindre versjon av selskapets nettoppkoblede høyttaler, kalt Google Home Mini. Denne kan styres med stemmen og er tiltenkt en rolle lik den Amazon Echo og Apples kommende HomePod – en nettbasert sentral i hjemmet som blant annet kan lese opp nyheter, foreta netthandel, spille musikk og styre belysning og innetemperatur.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært