Tenk stort: Velg et statementsmykke

SVENSK: H&M slenger seg også med i trenden for overdådige smykker. (FOTO: Produsenten)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jo større smykker, dess bedre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et stort smykke som krever en del oppmerksomhet, kalles gjerne et statementsmykke. Denne sesongen er det mange av dem i butikkhyllene, og du får de pyntede kraftpakkene i alle prisklasser. Jo større smykker, dess bedre.

Christian Dior, Etro, Dolce & Gabbana, Chanel og Gucci står bak noen av de mest spektakulære smykkene i det øvre prissjiktet. Juveler, perler, dusker og frynser, gjerne i sterke farger, skaper de iøynefallende dekorasjoner for ører, håndledd og hals. Men alternativene er mange også i butikkjeder som langt flere av oss har råd til å handle i. Glitter, H&M, Bik Bok og Aldo er blant dem som tilsynelatende ikke synes at «less is more» i sommer.

Les også: Smykker - stort sett

Lurer du på hva du kan bruke de prangende smykkene til? Det er selvfølgelig helt opp til deg, slår den engelske utgaven av motemagasinet Vogue fast, og viser til de store motehusene. På Dolce & Gabbanas visning var smykker og klær kombinert i en vill miks av farger, materialer og fasonger. Hos Gucci ble de store smykkene brukt til antrekk i samme farge så vel som til antrekk i rene kontrastfarger. Her er det med andre ord rom for eksperimentering.

Se flere eksempler i bildekarusellen: