Kle deg som en flapper

FILMFLAPPER: Carey Mulligan spiller den kvinnelige hovedrollen i filmen "Den store Gatsby". Mange moteskapere har latt seg inspirere av den klassiske 1920-tallsstilen denne sesongen. (Foto: Warner Bros)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stilen i kinoaktuelle «Den store Gatsby» preger motebildet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I disse dager snurrer filmen «Den store Gatsby» i norske kinosaler. Og med den flimrer det ene flotte antrekket etter det andre over lerretet. 1920-tallets flappere visste å kle seg for fest, med frynser og fjær, perler og paljetter.

Flapper er et begrep som oppsto i «the roaring twenties», da en ny generasjon unge kvinner ga blaffen i hva som ble sett på som akseptabel oppførsel, og dyrket friheten ved å danse, drikke, røyke, kjøre bil og nyte jazzmusikk. Samtidig innførte de en ny stil med korte skjørt, mye sminke og feminin bobfrisyre.

I dag anses stilen som klassisk snarere enn kontroversiell, og er høyst aktuell i motebildet for 2013. Designer Miuccia Prada fra motehuset ved samme navn var med på å finne de rette antrekkene for skuespillerne i «Den store Gatsby», og både Chanel, Ralph Lauren og Michael Kors hadde sterkt 1920-talls inspirerte kolleksjoner på sine vårvisninger.

Vil du kopiere stilen, gå for en ermeløs kort kjole med lav midje og løs passform. Ta gjerne på et par lange hansker, og topp det hele med pannebånd, fjær eller en glitrende spenne i håret.