Meny

Negler - slik lager du negler med avistrykk selv

Negler med avistrykk

AVISNEGLER: Så kult, og så enkelt. Dette kan du fint gjøre hjemme selv. © FOTO: Therese Dombek

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De hotteste neglene nå kan du enkelt lage selv. Slik gjør du det.

Negletrenden har det siste året regjert skjønnhets- og motebildet mer enn noensinne.

Folielakk, knallfarget fransk manikyr, morsomme mønstre og metalliske eller matte overflater er bare noen av variantene vi har vært vitne til på gjentatte fashionistaers fingertupper.

Er du også av den kreative sorten som liker å trekke oppmerksomhet mot hendene dine finnes det en original teknikk som du enkelt kan få til selv – nemlig dekorasjon med avistrykk!

Jeg fikk nyss om avisneglene på en fotoshoot jeg sminket på for the Times i London, hvor moteassistenten hadde dekorert neglene sine med avisprint. Hun hadde riktignok brukt neglelakkfjerner til å gjøre overflaten seig, men da jeg testet dette selv ble printen ujevn og noe av lakken fulgte med avispapiret, m.a.o ikke like pent!

Men med alkohol overføres trykksverten enkelt over til neglen uten å skade lakken, og hele prosessen er kjempelett å gjøre selv.

Det er ingen grenser for hva slags trykk du kan overføre til neglen for å skape din egne unike look- tenk tegneserier, rene farger, bokstaver, fine ord eller, som i dette eksempelet, ren avistekst!

Du trenger:

Underlakk (helst)

Dekkende neglelakk

Overlakk

Alkohol

Avis

Q-Tips

Slik gjør du:

1. Start gjerne med å myke opp hendene i et lite vannbad. Skyv neglebåndene tilbake og bruk en neglebåndsaks for å klippe vekk det løse.

Legg et tynt strøk med en beskyttende underlakk, denne behandler neglen og er et uunnværlig hjelpemiddel for å unngå misfarging ved bruk av farget lakk.

2. Finn en avis og klipp ut 10 små biter med tekst, det er disse som skal trykkes på neglen. Gjør dette før du setter igang med lakkering så slipper du lettere unna uheldige skader i lakken.

3. For å få tydeligst effekt fra avispapiret så velg en forholdsvis lys, men fargetett neglelakk.

I denne guiden har jeg gått for den grålilla fargen Bangle Jangle fra Essie, og ett strøk av denne er nok til å dekke neglen pent.

Neglelakken må være helt tørr før du går igang med neste steg (en varm hårføner kan eventuelt hjelpe deg med å fremskynde denne prosessen).

4. Bruk et alkoholholdig produkt, for eksempel vodka, eller som i dette tilfellet, munnskyllevann. Putt fingrene i alkoholen i 10 sekunder. Det gjør neglene passe klissete, slik at trykksverten fester seg.

5. Press avispapiret oppå neglen. La den ligge på samme plass hele tiden, slik at trykksverten overføres jevnt til neglen mens du gnir på overflaten.

Ta en liten titt før du fjerner avispapiret helt. Har den ikke svertet over nok så press litt ekstra væske oppå avispapiret mens du holder det stødig.

6. Etter at ønsket resultat er oppnådd på hver negl går du over hver fingertupp med en fuktig q-tips for å fjerne trykksverten som har smittet av på huden rundt neglen.

7. En overlakk er alfa og omega for at mønsteret skal holde. Bruk gjerne en ekstra hurtigtørkende variant, så er du spart mye tid!

8. Voilà!

9. Ikke glem negleolje avslutningsvis, det får neglene dine til å se ekstra sunne og friske ut! Denne pleien er uunnværlig etter bruk av neglelakkfjerner og alkohol som kan virke uttørrende på negler og neglebånd!

Les mer motestoff

Helse og livsstil
Populært