Meny

Nå kan du strikke refleks-votter

LYSENDE: Med SeeMe refleksgarn kan du strikke refleksene rett inn i lua. (FOTO: Soleng/SeeMe)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed kan du både beskytte deg i mørket og holde deg varm samtidig.

Refleksprodusenten SeeMe tilbyr nå refleksgarn til strikkeglade nordmenn, og ønsker at «strikkefolket» skal bli inspirert til å strikke inn reflekser i sine egne kreasjoner eller i eksisterende mønstre. Refleksgarnet kan kombineres med annet garn i striper og mønster, og egner seg fint til for eksempel hjemmestrikkede luer og votter.

– Vi bestemte oss for å selge refleksgarn som en test på starten av året, sier Cathrine Brandt, kreativ leder og grunnlegger av SeeME AS.

– Nå har det blitt en av våre absolutte bestselgere. Vi får ikke forsynt markedet fort nok. Det er så gøy å tenke på alle de «selvlysende» plaggene som kommer til å ligge under juletreet!

SYNLIG: Strikk deg synlig i trafikken med SeeMe refleksgarn. (FOTO: Soleng/SeeMe)SYNLIG: Strikk deg synlig i trafikken med SeeMe refleksgarn. (FOTO: Soleng/SeeMe)

Det har tidligere vært mulig å bestille refleksgarn fra utenlandske nettbutikker, men nå blir refleksgarnet enda mer tilgjengelig.

I strikkeforum finner man flere oppskrifter på hvordan det helst skal brukes. Et av tipsene er å strikke på vrangen for å få jevn refleks-effekt. Andre mener det er best å hekle eller sy på reflekselementene i ettertid.

- Refleksgarnet er lite elastisk og er mer formet som et smalt flatt bånd og ikke en snor. Det bør da strikkes sammen med annet garn, skriver Margrethe fra Tromsø.

Les flere nyheter

Helse og livsstil
Populært