Nå er det tomme salathyller: – Det er nok tomt for det meste

<p>Det kan bli tomme butikkhyller for salatblander i lang tid fremover, så lenge salatfabrikken til Bama må holde coronastengt.</p>
Det kan bli tomme butikkhyller for salatblander i lang tid fremover, så lenge salatfabrikken til Bama må holde coronastengt.

Bama melder at de så og si er tomme for salat– og grønnsaksblandinger etter at de måtte corona-stenge fabrikken på Lierstranda.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige helg fikk tre ansatte påvist covid-19 ved salatfabrikken til Bama på Lierstrander i Lier kommune. Da valgte Bama å stenge avdelingen, som e selskapets største produksjonsenhet.

Til TV 2 sier Bama at man fremover vil måtte belage seg på tomme salathyller i butikkene. til Drammens Tidende, som først omtalte saken påpeker hun at det ikke er smittefare gjennom produktene.

Bakgrunn: Smitteutbrudd ved Bamas salatfabrikk – risikerer tomme hyller

Pia Gulbrandsen er direktør for kommunikasjons og samfunnskontakt i Bama. Foto: Bama
Pia Gulbrandsen er direktør for kommunikasjons og samfunnskontakt i Bama. Foto: Bama

– Det er nok tomt for det meste, sier kommunikasjonsdirektør i Bama, Pia Gulbrandsen, til TV 2 lørdag. Det er ikke klart når produksjonen kan starte opp igjen.

– Vi håper på en snarlig avklaring av situasjonen, slik at vi kan gjenåpne i samråd med lokale helsemyndigheter. Det viktigste er fortsatt å ta vare på de ansatte og bidra til å hindre smittespredning, sier hun til tv2.no.

Foreløpig er 14 ansatte bekreftet smittet ved salatfabrikken, mens 249 ansatte er i karantene.

Personvernpolicy