Oppskrift:
Sommerens beste hjemmelagde drinker
Det er lite som gir bedre ferieassosiasjoner enn en frisk, sommerlig drink i herlige farger. Her får du 4 sommerlige drinkoppskrifter som du kan imponere med i sommer!
Kanskje det er denne sommeren du skal lære deg å lage de beste drinkene selv? Glem rom og Cola, og prøv deg på disse forfriskende og leskende drinkene du enkelt lager selv hjemme.
Rabarbra drink (alkoholfri)
Ca 2 liter
Vanskelighet: Lett
Tidsbruk: Ca 60 min.
Ingredienser:
2 kg rabarbra
40 g frisk ingefær
50 g friske eller fryste bringebær
250 g sukker
1 liter vann
2 lime
Slik gjør du det:
Skjær av begge endene av rabarbraen, skrell og kutt i mindre deler. Skrell ingefæren og grovhakk den.
Ha ingefæren, bringebærene og rabarbra oppi en kjele og ha i vannet slik at det såvidt dekker bærene.
Kok opp og la det småkoke på svak varme i 10 min eller til rabarbraen er blitt myk. Bruk en ballongvisp og visp til det blir en jevn blanding.
Sil blandingen over en bolle og press gjennom med en skje.
Ha blandingen i en kjele med sukkeret, la det koke opp under omrøring. Smak til med mer sukker om nødvendig. Hell blandingen i rene flasker og sett de kaldt i kjøleskapet, eller frys ned på plastikkbokser.
Til servering fyller du et halvt glass med rabarbrablandingen, ha noen limeskiver oppi glasset og fyll resten med isbiter og tonic.
Vi har brukt Odyssé vannglass i bildet. Kjøp glassene her.
Lemon Gin Summer Dream
4 glass
Vanskelighet: Middels
Tidsbruk: Ca 30 min + 24 timer
Ingredienser:
2 økologiske sitroner
125 g mynte
5 dl vann
250 g sukker
Drink:
1 økologisk sitron
7,5 dl farris (kald)
1,5 dl Gin (kald)
1,5 dl sitron og mynte sirup
Slik gjør du det:
Sitron og mynte sirup / DAG 1:
Vask mynten og fjern stilkene. Tilsett mynten og saften av en sitron i vannet. La blandingen stå i kjøleskap over natten.
DAG 2:
Vask sitronen og skjær den i tynne skiver. Ha blandingen fra dag 1 i en kjele, tilsett sitron og kok opp. La koke i 1 min. La den avkjøles. Sil gjennom et glasshåndkle.
Kok opp blandingen sammen med sukkeret, la dette koke på middels varme i 20 min til det blir en jevn og fin sirup. Hell sirupen i rene flasker, skru korken godt igjen og la det stå kjølig.
Summer Dream:
Skjær sitronen i skiver. Bland farris med gin. Velg selv hvor mye av sirupen du vil ha i, mer sirup gir sterkere smak. Ha drinken i glass og server med isbiter. Pynt med mynteblader. Drinken kan også lages uten alkohol.
Vi har brukt et Augustin ølglass i bildet. Kjøp glassene her.
Apricot Spritz
2 glass
Vanskelighet: Lett
Tidsbruk: 5 min
Ingredienser:
6 cl aprikoslikør
½ dl granateplesirup
4cl ferskpresset appelsinjuice
Prosecco
Appelsinskall for pynt
Slik gjør du det:
Tilsett aprikoslikør, granateplesirup og appelsinjuice i en shaker fylt med is. Rist shakeren i 20 sek. Vi brukte shaker fra Georg
Jensen. Kjøp den her.
Sil drinken i spritzglasset fylt med is. Topp drinken med
prosecco og pynt med et twistet appelsinskall. Nyt!
Til denne drinken har vi brukt glass fra Cocktails N´Bar. Kjøp glassene her.
Rosa grapefrukt punch
Ca 4 glass
Vanskelighet: Lett
Tidsbruk: 50 min
Ingredienser:
7 stk grapefrukt
4 kvister timian
1 ss timianblader (ferske)
5 dl grapefruktjuice (ca 4 grapefrukt)
80 g honning
4 cl whiskey
2 dl rosévin
8 dl farris
Isbiter
Slik gjør du det:
Skrell og rens grapefrukten og skjær i terninger, dekk til og sett i kjøleskap. Vi anbefaler å bruke en porselenskniv, da porselen er et "dødt" materiale som ikke vil reagere med syren i frukten og gjøre at frukten holder seg bedre over natten.
Kok opp grapefruktjuicen sammen med honning og timiankvister til honningen blir oppløst.
La juicen bli romtemperert før du siler den. La avkjøles. Bland så juicen med whiskey, rosé og timianblader i punchbollen. Ha forsiktig oppi grapefruktterningene og isbiter før du tilsetter farris. Rør litt rundt og server med en øse! Enjoy!
Vi har brukt drikkedispenser fra Norgesglasset. Kjøp den her.