MAT
Slik lager du hvit pizza
Hvis du ikke har smakt hvit pizza, har du noe å se frem til!
Mange er mye hjemme om dagen, og da har man gjerne anledning til å prøve nye matlagingsprosjekter. Og er det ett matprosjekt vi virkelig kan anbefale, så er det hvit pizza, eller en "pizza biancha" som det heter på fint.
Se hvordan du lager hvit pizza i videoen over
Det som skiller "hvit" fra vanlig pizza er sausen, som her baseres på rømme eller crème fraîche. Og med litt krydderier og andre godsaker, gir dette en spennende og smaksrik rett med uendelige variasjonsmuligheter.
Gryten i videoen er en støpejernsgryte fra Le Creuset
Alle veier leder som kjent til Rom, og du kan lage bunn, saus og topping på mange forskjellige måter. Men her er en god grunnoppskrift som gir godt resultat hver gang.
Fremgangsmåte:
Bunn (gir én stor/to små pizzaer)
- 500 g fint mel
- 1/2 pakke gjær
- 1/2 teskje salt
- 2 spiseskjeer olje
- 2 dl lunkent vann
Bland alt sammen, og elt godt på middels hastighet. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Dekk over deigen med plastfolie og/eller kjøkkenhåndkle, sett på et lunt sted og la heve 45-60 minutter. Og mens deigen hever, kan du lage sausen.
Saus
- 1/2 boks Crème Fraîche
- 1-2 fedd hvitløk
- 1/2 chili (uten frø)
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje (hvit) pepper
- 1 bunt persille (hakket)
Fyll
- Ca 250 gram revet ost
- Skinke, pølse, grønnsaker eller rett og slett hva hjertet begjærer :)
Enkelt og godt
Rør alle ingrediensene godt sammen, og juster kryddermengden etter smak og behag. Sett gjerne røra i kjøleskapet så den får "satt seg" litt før du skal bruke den.
Glad i å bake? Sjekk denne kjevla i marmor!
Når deigen er ferdig hevet, kjevler du den så flat og fin du bare kan. Deretter smører du på et tynt lag hvit saus, før du legger på ost og valgfri topping.
Til slutt steker du herligheten på nederste rille, på ca 225 grader, i 10-12 minutter. Bruk nederste rille.
Alternativt steker du pizzaen rett i denne smarte mini-pizzaovnen.
Det er alt du trenger å gjøre for å overvelde smaksløkene, imponere familien og ta del i denne lille, men betydelige pizzarevolusjonen.
Og er du en seriøs pizzabaker, investerer du selvfølgelig i pizzastein og pizzaspade.
Lykke til med pizzaen, og bon appetit!
Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet. Artikkelen inneholder kommersielle lenker, som gir ABC Startsiden en
provisjon ved kjøp av produkter/tjenester via disse lenkene.