Ertesuppe tilbakekalles etter funn av insekter

Oslo 20191202. Gabbas ertesuppe tilbakekalles fra markedet, grunnet funn av insekter som er brukt i produksjonen. Foto: Mattilsynet / NTB scanpix
Oslo 20191202. Gabbas ertesuppe tilbakekalles fra markedet, grunnet funn av insekter som er brukt i produksjonen. Foto: Mattilsynet / NTB scanpix Foto: Mattilsynet / NTB scanpix

Slakterbutikken Gabbas tilbakekaller produktet Gabbas Ertesuppe. Årsaken er at det er gjort funn av insekter i erter som er brukt i produksjonen av suppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Produktene som tilbakekalles har siste forbruksdag 21.01.20, opplyser Mattilsynet på sine nettsider.

Det dreier seg om 400 pakker med pølser og ertesuppe. Ertesuppen er solgt til Spesialgrossisten og bare til lokal distribusjon, ifølge Mattilsynet. Insektene er funnet i erter brukt i produksjonen av suppen. Leverandøren av ertene er varslet.

Seniorinspektør Arve Kolbeinsen i Mattilsynet sier til Nationen at produktet er solgt i Rogaland.

– Gabbas gjorde funnet i ferdig produkt. Jeg kjenner ikke til akkurat hvilket insekt det er snakk om, men fikk opplyst at det var en type bille, sier Kolbeinsen.

Daglig leder Einar Jørgensen i Gabbas sier til avisa at de ikke har gjort lignende funn i sine produkter tidligere, og at de meldte fra til Mattilsynet umiddelbart.

Mattilsynet oppfordrer kunder om å kaste varen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden