Stor test av sunne chips: Ga 6-er rekord

Wow – for et utrolig kreativt og velsmakende utvalg av chips, mener ABC Nyheters matanmelder.

Trine Dahlmo er ABC Nyheters matanmelder. Hun har med sin omfattende praksis som NLP Ernæringsterapeut erfart hvordan kostholdet påvirker virkelige mennesker i virkelige liv. Hun driver til daglig bloggen Helseinspirator.

Millioner av potegullposer havner hvert år i nordmenns handlevogner og salget er økende. Vi kan trygt påstå at nordmenn elsker chips! Samtidig blir vi stadig mer helsebevisste og søker mot sunnere varianter. Kan chips være sunn, eller i alle fall mindre usunn? var spørsmålet vi stilte oss. Det bestemte vi oss for å undersøke, og handlet inn 20 ulike typer chips med helseprofil. For å få et bredt utvalg, handlet vi fra nettbutikker, dagligvarehandelen og helsekostbutikker.

Vår begeistring resulterte i et skred av 6-ere – alle til for oss ukjente produsenter. Vi spår at markedslederne Maarud, Kims og Sørlandschips vil kjenne pusten i nakken fra utfordrerne som til de grader har lyktes med å tilby noe forbrukerne higer etter – en sunnere chips som smaker vidunderlig.

Helseinspirators vurdering

Forbrukerne blir stadig mer helsebevisste, også når det gjelder hvilken ferdigmat som havner i handlekurven. Matvareprodusentene har klart å møte denne trenden og tilbyr stadig flere velsmakende og kvalitetsmessig gode produkter. Sammen med sin like matglade mann har Helseinspirator påtatt seg oppdraget å spise seg gjennom ferdigmatutvalget, og rapportere om kvaliteten til forbrukerne.

Trine forfekter den brede vei hvor både fett, karbohydrater og ferdigretter kan inngå i et helsefremmende kosthold og sier «Med mange kostholdsmessige valg blir det overkommelig for flere å skape seg friskere og lettere liv!».

Om testen:
Testen er gjort på bakgrunn av smakstest og vurdering av informasjonen om innhold på forpakningen. I denne testen er det særlig lagt vekt på smak, ingredienser vurdert fra et helseperspektiv samt vekt effekt.

Nykommerne gjør rent bord

Vi oppdaget raskt at potetgull ikke lenger er den eneste chipsen. To nye spennende grupper har dukket opp. Den ene er proteinchips basert på soyaprotein, og den andre er chips laget av korn, grønnsaker eller belgfrukter. Begge gruppene inneholdt ingen eller svært lite tilsetningsstoffer. Flere hadde et høyt fiberinnhold.

Testens 5-ere og 6-ere kom alle fra disse to gruppene, og fra produsenter som er ukjente for oss. Produktene fra markedslederne Sørlandschips, Maarud og Kims endte langt ned på lista over våre favoritter og stilte svakest på alle de tre kriteriene vi vektla i testen. De hadde stort sett bare redusert fettinnholdet i chipsen og i liten grad vist den kreativiteten utfordrerne har gjort, og i enda mindre grad skapt produkter med en helhetlig helseprofil. I nisjen «helsechips» har markedslederne mye å lære av nykommerne.

(Saken fortsetter under)

Trine er NLP Ernæringsterapeut og sammen med sin mann Kjell Petter matglade hobbykokker. Foto: Linn Dahlmo
Trine er NLP Ernæringsterapeut og sammen med sin mann Kjell Petter matglade hobbykokker. Foto: Linn Dahlmo

Nykommerne - best for vekta

Om det fantes en chips som smaker fantastisk og i tillegg har en betydelig lavere vektøkningseffekt enn standard chips, ville du valgt det? Svaret vil for mange være JA!

Slike chips finnes utrolig nok!

For deg som ønsker å passe vekta, gjelder det å holde deg unna chips som både har mye fett og mye karbo, slik de fleste chips har, ref. mine konklusjoner om hva som gir vektøkning, publisert i boken «Lettere, slank med fornuft». Unngå også å spise store mengder chips som er skyhøye på karbohydrater. Mengde karbohydrater, fett og proteiner er i testen oppgitt under Innhold per 100 gram.

I testen fremsto fem av produktene som betydelig bedre valg for vekten. Disse er de to produktene fra Easis, Novo proteinchisp og de to ProteinPro chipsene fra First Class Brands of Sweden.

Hvem orker imidlertid å ofre yndlingschipsen kun for vektas skyld? Vi må da kunne droppe vekt-fokuset en gang i blant og bare kose oss! Ja, det er jeg helt enig i. Om det derimot er mulig å få i pose og sekk, ville det vært interessant.

Og det er det. Tre av vekt-vinnerne skåret også høyest på smak – en «pose og sekk» kombinasjon mange nok vil elske.

Testens vekt-vinner er Novo Proteinchips Sour Cream & Onion som har den gunstigste fordelingen av fett, karbo og protein. På smak trillet chipsen en 4-er. Med alle kriteriene vurdert, fikk Novos chips terningkast 5.

Alle de fem produktene er kjøpt på nettbutikk og vi har i ettertid funnet noen av dem på XXL. Kanskje finnes de i tilsvarende forretninger eller på helsekostbutikker? Vi oppfordrer dagligvarehandelen å rydde hylleplass til nykommerne!

Nykommerne – også det beste helsevalget

Proteinchipsene og chipsene fra Eat Real, Green tea og Coop inneholdt ingen, eller svært få tilsetningsstoffer. Mens Coops linsechips og chipsene fra Eat Reals hadde hovedingredienser som kikerter, quinoa og linser var Green teas chips laget av brokkoli. De bød alle på nye og spennende smaker og konsistenser som vi likte svært godt. Produktene appellerer med sine naturlige råvarer til kundegrupper som ønsker tilsetningsstoffri mat laget av minst mulig bearbeidede råvarer. Flere av produktene var glutenfrie og hadde et høyt fiberinnhold.

Det er hovedsakelig brukt solsikke- eller rapsolje til frityr. Et høyt inntak av denne typen olje er nok ikke å anbefale. Om man ønsker et lavest mulig inntak, kan man velge de chipsene som har mist fett.

Änglamark viser kreative takter med sin økologisk rotgrønnsakschips, men den gode idéen drukner i en alt for høy mengde frityrolje og ble vurdert som en av testens dårligste valg både på kriteriet smak og vektprofil. Hvorvidt disse chipsene inneholder mer næringsstoffer enn de andre er det vanskelig å si noe om. Mengden frityrolje drar uansett såpass ned på helseprofil at den ikke kan sies å utpeke seg som et sunnere valg

Begge Maaruds Superchips og Sørlandschips Poppa med spansk paprika bruker smaksforsterkeren natriumglutamat i krydderblandingen. Forbrukerne har i mange år gitt klar beskjed om at de ikke ønsker nariumglutamat i maten, noe flere store matvareprodusenter har tatt til etterretning.

Velsmakende og sunnere helgekos

Nok en gang vil vi fremheve nykommerne i begge ovennevnte grupper. De bød på nye og spennende smaker og konsistenser og toppet listen over våre smaksfavoritter. Alle de til sammen 11 5-erne og 6-erne er våre smaksvinnere – ingen nevnt, ingen glemt. Kjell Petter som allerede elsker potetgull bytter med glede ut sine gamle favoritter med noen av disse chipsene, og jeg som aldri har fått det store kicket av chips er herved hekta. Om litt er det helg og da tenker jeg vi koser oss med hver vår pose velsmakende og sunnere chisp!


Easis - Paprika Chips

 • Smak, konsistens: Luftige og sprø små flak. Rund god paprikasmak og en herlig hete. Denne var skikkelig god.
 • Innhold per 100 g: F11/kH53/P22. Fiber 8,4. Lite fett, mye protein
 • Råvarer: Soyaprotein, potet. Salt 2,2 g.
 • Pris: Kr. 23,- (kjøpt på nettbutikk)
 • Mengde: 50 g.
 • Terningkast: 6/6


Easis sour cream & Onion

 • Smak, konsistens: Knasende sprø. Fyldig smak med velbalansert krydderblanding. Rømmesmaken er behagelig og frisk
 • Innhold per 100 g: F12/kH52/P23. Fiber 7,9. Lite fett, mye protein
 • Råvarer: Soya, potet. Salt 2,2 g.
 • Pris: 29,- (kjøpt på nettbutikk)
 • Mengde: 50 g.
 • Terningkast: 6/6


Eat Real - quinoa chips Sour Cream & Chives

 • Smak, konsistens: Veldig luftig. Sprø. Mild. Rene smaker av rømme og gressløk. Behagelig ettersmak
 • Innhold per 100 g: F21/kH61/P7,2. Fiber 5,8
 • Råvarer: Quinoamel, maismel, rismel, linsemel
 • Merket: Glutenfri, vegan. Salt 2,1
 • Pris: 20,- (kjøpt på helsekostforretning)
 • Mengde: 30 g.
 • Terningkast: 6/6


Eat Real - Lentil chips tomat & basilikum

 • Smak, konsistens: Tykkere flak og mindre salt enn de fleste potetgull. Sprø. Spennende krydring, som av pesto. Frisk.
 • Innhold per 100 g: F19,5/kH66,0/P9,3. Fiber 3,2. Mye karbohydrater.
 • Råvarer: Linsemel, potetstivelse. Salt 2,8 g.
 • Pris: 20,- (kjøpt på helsekostforretning)
 • Mengde: 40 g.
 • Terningkast: 6/6


Eat Real - Quinoa Chips soltørkede tomater og ristet hvitløk

 • Smak, konsistens: Tykkere flak og mindre salt enn de fleste chips. Sprø. Smaksrik og fyldig krydring. Hvitløken smaker faktisk grillet og smaken av soltørkede tomater var behagelig subtil. Veldig gode.
 • Innhold per 100 g: F21/kH62,4/P7,3. Fiber 5,1.
 • Råvarer: Quinoamel, maismel, rismel, linsemel.
 • Merket: Glutenfri, vegan. Salt 2,1 g
 • Pris: 20,- (kjøpt på helsekostforretning)
 • Mengde: 30 g.
 • Terningkast: 6/6


Eat Real - Hummus chips, chili & Lemon

 • Smak, konsistens: Sprø og tynne flak. Hete og spennende krydder med deilig syre fra sitron. En vinner for de som liker potetgull med eddik.
 • Innhold per 100 g: F17/kH68,4/P6,5. Fiber 4,5. Mye karbohydrater.
 • Råvarer: Kikertermel, ris, potetstivelse. Salt 2,6
 • Pris: 20,- (kjøpt på helsekostforretning)
 • Mengde: 45 g.
 • Terningkast: 6/6


Protein pro - Potato chips sour cream & onion

 • Smak, konsistens: Knasende sprø. Smakfull, fyldig krydderblanding. Rømmesmaken er dempet mens løksmaken er mer fremtredende.
 • Innhold per 100 g: F12/kH51,6/P22,2. Fiber 7,8.Lite fett, mye protein.
 • Råvarer: Soyaprotein, potet.Salt 2,2 g.
 • Pris: 25,- (kjøpt på nettbutikk)
 • Mengde: 50 g.
 • Terningkast: 6/6


Protein pro – Potato chips BBQ/Paprika

 • Smak, konsistens: Luftige og sprø små flak. Mildt og godt krydret hvor paprika dominerer på en fin måte
 • Innhold per 100 g: F11,3/kH52,9/P22. Fiber 8,4. Lite fett, mye protein.
 • Råvarer: Potet, soya. Salt 2,2 g.
 • Pris: 25,- (kjøpt på nettbutikk)
 • Mengde: 50 g.
 • Terningkast: 5/6


Eat Real - Hummus Chips sjøsalt

 • Smak, konsistens: Konsistensen er nesten så fast som kjeks, likevel sprø. Tykkere flak og mindre salt enn de fleste chips. God smak av kikerter.
 • Innhold per 100 g: F17/kH68,4/P6,5. Fiber 4,5. Mye karbohydrater.
 • Råvarer: Kikertermel, potetstivelse, maismel. Salt 1,98
 • Pris: 20,- (kjøpt på helsekostforretning)
 • Mengde: 45 g.
 • Terningkast: 5/6


Green Tea - X50 Broccoli chips BBQ

 • Smak, konsistens: I posen fant vi til vår overraskelse friterte og smaksatte brokkolibiter. De var svært sprø og krydret med en deilig blanding av søtt, salt og litt hete. Vi anbefaler deg å riste posen da noe av krydderet ble liggende nederst. Litt for mange av chipsene var knust til pulver. Honnør til produsentene for originalt produkt.
  Innhold per 100 g: F25,9/Kh59,0/P9,1. 11,2 g fiber. Svært fiberrik.
 • Råvarer: Brokkoli (85%), ris.Salt 1,65 g. Merket glutenfri, vegan
 • Pris: 31,- (kjøpt på nettbutikk)
 • Mengde: 60 g.
 • Terningkast: 5/6


Novo Proteinchips Sour Cream & Onion

 • Smak, konsistens: Sprø. Litt for tørr. Mild og enkel smak. Lite smak av rømme
 • Innhold per 100 g: F11,6/kH36,1/P35,0. Fiber 10,3 Lite fett, mye protein og i nedre sjikte på karbohydrater. Svært fiberrik.
 • Råvarer: Soya, tapioka, potet. Salt 2,22 g
 • Pris: 29,- (kjøpt på nettbutikk)
 • Mengde: 30 g.
 • Terningkast: 5/6


Maarud - Røffe rifler sourcream & Onion

 • Smak, konsistens: Sprø flak, velbalansert krydderblanding.
 • Innhold per 100 g: F22 /kH52/P6. Fiber ikke oppgitt.
 • Råvarer: Potet. Salt 1,4 g.
 • Pris: 29,90 (kjøpt i dagligvarehandelen)
 • Mengde: 190 g.
 • Terningkast: 4/6


Coop – Linsechips med havsalt

 • Smak, konsistens: Tykkere flak og mindre salt enn de fleste chips. Sprø og god smak av linser. Enkel smak.
 • Innhold per 100 g: F22/kH49/P14. Fiber 9,6. Fiberrik og bra proteinmengde.
 • Råvarer: Linsemel, kikertermel, potetstivelse. Salt 2,0 g
 • Pris: 19,90 (kjøpt i dagligvarehandelen)
 • Mengde: 110 g.
 • Terningkast: 4/6


Änglamark – Økologisk rotgrønnsaks chips

 • Smak, konsistens: Tynne flak. Smaken av de ulike grønnsakene fremkommer, men smaken av frityrolje er dessverre alt for dominerende. Vi ville mer likt å bruke en liten porsjon som tilbehør til et middagsmåltid med f.eks. vilt, enn som snacks. Som snacks blir opplevelsen alt for oljete.
 • Innhold per 100 g: F39/kH30/P5,6. Fiber ikke oppgitt. I nedre sjikte på karbohydrater.
 • Råvarer: Rødbeter, gulrøtter, pastinakk. Salt 1,2 g.
 • Pris: 24,90 (kjøpt i dagligvarehandelen)
 • Mengde: 150 g.
 • Terningkast: 3/6


Maarud - Superchips salt

 • Smak, konsistens: Tynne og sprø. Ikke for salt.
 • Innhold per 100 g: F20/kH67/P4,5. Fiber ikke oppgitt. Mye karbohydrater.
 • Råvarer: Tørket potet, potetstivelse. Inneholder smaksforsterker natriumglutamat. Salt 3,0 g.
 • Pris: 28,90 (kjøpt i dagligvarehandelen)
 • Mengde: 135 g.
 • Terningkast: 3/6


Maarud - Superchips paprika

 • Smak, konsistens: Sprø, men litt kompakt. God og mild smak av paprika. I overkant salt.
 • Innhold per 100 g: F20/kH65/P4,7. Fiber ikke oppgitt. Mye karbohydrater.
 • Råvarer: Potet. Inneholder smaksforsterkeren natriumglutamat. Salt 3,1 g.
 • Pris: 29,90 (kjøpt i dagligvarehandelen)
 • Mengde: 135 g.
 • Terningkast: 2/6


Kims - french fries salt

 • Smak, konsistens: Sprø og porøs. Ensartet smak, smaker hovedsakelig salt.
 • Innhold per 100 g: F24,5/kH65/P3,7. Fiber 2,1. Mye karbohydrater.
 • Råvarer: Potet, hvetemel, maisstivelse. Salt 3,1
 • Pris: 27,50 (kjøpt i dagligvarehandelen)
 • Mengde: 90 g.
 • Terningkast: 2/6


Ânglamark Økologisk, salt & vinegar

 • Smak, konsistens: Ordentlige potetflak. Hard konsistens. Ettersmaken var stram og ubehagelig.
 • Innhold per 100 g: F27/kH59/P8,6. Fiber ikke oppgitt
 • Råvarer: Potet. Salt 2,1 g.
 • Pris: 26,10 (kjøpt i dagligvarehandelen)
 • Mengde: 175 g.
 • Terningkast: 2/6


Sørlands chips – Poppa chips med crème fraiche

 • Smak, konsistens: Sprø små flak. Ubalansert krydderblanding hvor smaken av creme fraice ikke kommer frem på en god måte. En ettersmak som av moden ost vi syntes var ubehagelig.
 • Innhold per 100 g: F13/kH70/P7 Fiber 3,1. Lite fett, mye karbohydrater.
 • Råvarer: Potet, rismel. Salt 2,0 g.
 • Pris: 24,80 (kjøpt i dagligvarehandelen)
 • Mengde: 75 g.
 • Terningkast: 2/6


Sørlands chips – Poppa chips spansk paprika

 • Smak, konsistens: Sprø små flak. Lite smak av paprika. Tørr som riskjeks. En ettersmak som av moden ost vi syntes var ubehagelig.
 • Innhold per 100 g: F13/kH70/P6,7 Fiber 3,3. Lite fett, mye karbohydrater.
 • Råvarer: Potet, rismel. Inneholder smaksforsterkeren natriumglutamat. Salt 2,0 g.
 • Pris: 19,70 (kjøpt i dagligvarehandelen)
 • Mengde: 75 g.
 • Terningkast: 2/6


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
00:56 SSB-forsker vil finne ut hvorfor krona svekkes00:38 Israel utskriver nok et nyvalg00:20 Tyske medier: Haaland i samtaler med Dortmund00:01 To menn i 20-åra siktet etter påkjørsel i Sandnes23:50 Supertalentet Felix bidro til Atletico-avansement23:48 Bayern ubeseiret gjennom gruppespillet, Elabdellaoui til europaligaen23:43 Jesus-målrush snudde kampen for City23:40 PSG-stjernene lekte seg mot Galatasaray23:29 Helse Nord: Babcock kan ikke lastes for alle hendelser alene23:25 Prisdobbel til Warholm, Grøvdal ble årets forbilde23:24 Bayern ubeseiret gjennom gruppespillet, Elabdellaoui til europaligaen22:56 Supertalentet Felix bidro til Atletico-avansement22:56 PSG-stjernene lekte seg mot Galatasaray22:47 Vrakrester funnet i søk etter savnet militærfly i Chile22:33 New York Times: Enighet om forlik på 227 millioner kroner i Weinstein-saken22:04 Lørenskog-saken: – Folk sier de har sett henne21:35 To nedrykk for Nordlie på en drøy måned21:16 Sju siktet i to grove kidnappingssaker21:03 LSK rykket ned etter vanvittig drama - Start klar for Eliteserien20:54 Jesus-målrush snudde kampen for City20:24 Fannemel operert igjen, fikk gode nyheter19:59 Helse Nord-sjefen vil ha to sykehus på Helgeland19:44 Høie på tur i nord: – Befolkningen er forbannet19:20 Ranssiktet 15-åring varetektsfengslet i Trondheim19:17 Signalfeil på Gardermobanen rettet18:57 Gattuso erstatter Ancelotti: – Han er som en far for meg18:34 Fiskebåteiere avviser kvotekritikken: – Stemmer ikke18:33 – Du må være rik, jævlig rik, for å bli fisker18:33 Svensk eksminister frikjent for seksuell trakassering18:32 Tusenvis av reisende må kjøpe to togbilletter istedenfor én fra søndag av18:32 Drapet i Sola ble sannsynligvis forsøkt skjult18:04 Ferguson leder Everton mot Solskjærs United17:57 Gartner gjorde sensasjonelt funn – kan ha løst kunstmysterium17:53 Norsk friski-profil på sykehus i Beijing17:50 Infantino avviser FIFA-støtte til ny superliga i fotball17:50 Jordras tok med seg to naust i Trøndelag17:17 Senterpartiet faller markert på ny måling16:59 19-åring dømt til tolv års forvaring for Varhaug-drapet16:42 EUs klimagiv får norsk skryt16:22 Kvinne skutt av politiet16:13 Lance sitter fortsatt fast i isen16:10 Utvannet pensjonsreform blidgjør ikke fransk fagbevegelse15:37 20 personer pågrepet i Danmark i forbindelse med terrorplanlegging15:33 «Ekstremt vanskelig» å finne alle ofrene for trygdeskandalen15:17 Anders Mol kåret til verdens beste sandvolleyballspiller15:16 FIFA vil ha tilbake 18 millioner kroner fra Platini14:36 Store protester mot at Sydney kveles14:35 Viggo Kristiansens advokat: – Vi vil stå på til siste slutt14:34 Fire ekstra ambulansefly satt inn14:12 NHO: – Sannsynlig at renten kuttes13:56 Norge til VM-semifinale etter Tyskland-drama13:43 Midt-Norge får det fineste været til helgen13:02 Time: Greta Thunberg er «årets person»12:54 Boko Haram har tatt livet av minst 275 i Kamerun i år12:53 Drapssiktet mann i Kristiansand erkjenner ikke straffskyld12:40 Pågrepet 18-åring i Trondheim avhørt: – Ville verken skremme eller true12:12 Eldre kvinne døde i påkjørsel i Vindafjord11:42 Ferge grunnstøtte i Fedje11:41 Dansk håndballfiasko i VM, får ikke spille OL11:09 Epstein-offer frykter for livet: – Onde krefter ønsker å se meg stilnet11:06 Roxette-vokalist Marie Fredriksson begraves i stillhet10:44 Kritisk Solbakken etterlyser sunn fornuft10:43 Suu Kyi: Folkemordsaken mot Myanmar er ukorrekt10:19 Thunberg: Verdens ledere mangler innsikt10:17 Oversikt: Drapssaker i Norge i 201910:16 To ambulanser krasjet i Tønsberg10:12 Saudi-Arabias oljeselskap på børs09:09 Israel går mot nok et nyvalg09:06 Fluor-saken: Salget av pustemasker har eksplodert09:02 Norge må ha poeng mot Tyskland for å gå videre09:01 Stor måling peker mot tory-seier09:01 Bil heves fra sjøen etter drap i Sola08:55 Erna Solberg møtte fredsprisvinner Abiy Ahmed Ali08:42 Sundby sier nei til langløpskarriere08:40 New Zealand bestiller hud i store mengder etter vulkanutbrudd08:07 Kina fengsler flest journalister08:02 Norske foreldre er mindre fornøyde med skolene07:41 Elfly for første gang satt inn i ordinær trafikk07:28 «Notre-Dame» årets mest populære Google-søk07:02 4000 norske muslimer åpner for vold: – Normalt, mener ekspert06:41 Bill Cosby fikk ikke medhold i ankedomstolen06:36 Solbergs VM-maraton: – Jeg føler meg sterk nå06:32 Fem ble drept i hotellangrep i Somalia06:01 Tøffe værforhold i Sør-Norge05:58 Dette skjer i dag05:52 Bougainville vil løsrive seg fra Papa Ny-Guinea05:51 Dette skjedde i natt05:38 Minnesota Wild tapte på straffeslag på overtid mot Anaheim Ducks05:27 Homoterapiforslag debatteres i Stortinget onsdag05:24 Domstol i USA stopper Trumps milliardbevilling til Mexico-mur05:05 Distré kvinne innser ikke drivstoff-tabben05:00 Nå skal Viggo Kristiansens ønske om en ny Baneheia-rettssak vurderes04:41 Høyres integreringsminister og Oslo Høyre har ulikt syn på SFO-overnattingstilbud04:09 Demonstranter ber Tsjekkias statsminister om å trekke seg04:06 Nordmenn vil bruke over 6.200 hver på julegaver03:53 Den britiske regjeringsadvokaten jobbet for svindelsiktet i Danmark03:12 Vår Energi er blitt Norges nest største oljeselskap02:37 Fortsatt for farlig å finne savnede på vulkanøy på New Zealand02:10 Ni personer evakuert fra tre hus etter mye nedbør02:04 FN: Flere utenlandske væpnede grupper involvert i Libya-konflikten
Siste nytt
00:56NorgeSSB-forsker vil finne ut hvorfor krona svekkes00:38VerdenIsrael utskriver nok et nyvalg00:20SportTyske medier: Haaland i samtaler med Dortmund00:01NorgeTo menn i 20-åra siktet etter påkjørsel i Sandnes23:50SportSupertalentet Felix bidro til Atletico-avansement23:48SportBayern ubeseiret gjennom gruppespillet, Elabdellaoui til europaligaen23:43SportJesus-målrush snudde kampen for City23:40SportPSG-stjernene lekte seg mot Galatasaray23:29NorgeHelse Nord: Babcock kan ikke lastes for alle hendelser alene23:25SportPrisdobbel til Warholm, Grøvdal ble årets forbilde23:24SportBayern ubeseiret gjennom gruppespillet, Elabdellaoui til europaligaen22:56SportSupertalentet Felix bidro til Atletico-avansement22:56SportPSG-stjernene lekte seg mot Galatasaray22:47VerdenVrakrester funnet i søk etter savnet militærfly i Chile22:33PengerNew York Times: Enighet om forlik på 227 millioner kroner i Weinstein-saken22:04NorgeLørenskog-saken: – Folk sier de har sett henne21:35SportTo nedrykk for Nordlie på en drøy måned21:16NorgeSju siktet i to grove kidnappingssaker21:03NorgeLSK rykket ned etter vanvittig drama - Start klar for Eliteserien20:54SportJesus-målrush snudde kampen for City20:24SportFannemel operert igjen, fikk gode nyheter19:59NorgeHelse Nord-sjefen vil ha to sykehus på Helgeland19:44NorgeHøie på tur i nord: – Befolkningen er forbannet19:20NorgeRanssiktet 15-åring varetektsfengslet i Trondheim19:17NorgeSignalfeil på Gardermobanen rettet18:57SportGattuso erstatter Ancelotti: – Han er som en far for meg18:34PengerFiskebåteiere avviser kvotekritikken: – Stemmer ikke18:33Politikk– Du må være rik, jævlig rik, for å bli fisker18:33VerdenSvensk eksminister frikjent for seksuell trakassering18:32PengerTusenvis av reisende må kjøpe to togbilletter istedenfor én fra søndag av18:32NorgeDrapet i Sola ble sannsynligvis forsøkt skjult18:04SportFerguson leder Everton mot Solskjærs United17:57VerdenGartner gjorde sensasjonelt funn – kan ha løst kunstmysterium17:53SportNorsk friski-profil på sykehus i Beijing17:50SportInfantino avviser FIFA-støtte til ny superliga i fotball17:50NorgeJordras tok med seg to naust i Trøndelag17:17PolitikkSenterpartiet faller markert på ny måling16:59Norge19-åring dømt til tolv års forvaring for Varhaug-drapet16:42NorgeEUs klimagiv får norsk skryt16:22NorgeKvinne skutt av politiet16:13NorgeLance sitter fortsatt fast i isen16:10VerdenUtvannet pensjonsreform blidgjør ikke fransk fagbevegelse15:37Verden20 personer pågrepet i Danmark i forbindelse med terrorplanlegging15:33Penger«Ekstremt vanskelig» å finne alle ofrene for trygdeskandalen15:17SportAnders Mol kåret til verdens beste sandvolleyballspiller15:16SportFIFA vil ha tilbake 18 millioner kroner fra Platini14:36VerdenStore protester mot at Sydney kveles14:35NorgeViggo Kristiansens advokat: – Vi vil stå på til siste slutt14:34NorgeFire ekstra ambulansefly satt inn14:12PengerNHO: – Sannsynlig at renten kuttes13:56SportNorge til VM-semifinale etter Tyskland-drama13:43NorgeMidt-Norge får det fineste været til helgen13:02VerdenTime: Greta Thunberg er «årets person»12:54VerdenBoko Haram har tatt livet av minst 275 i Kamerun i år12:53NorgeDrapssiktet mann i Kristiansand erkjenner ikke straffskyld12:40NorgePågrepet 18-åring i Trondheim avhørt: – Ville verken skremme eller true12:12NorgeEldre kvinne døde i påkjørsel i Vindafjord11:42NorgeFerge grunnstøtte i Fedje11:41SportDansk håndballfiasko i VM, får ikke spille OL11:09VerdenEpstein-offer frykter for livet: – Onde krefter ønsker å se meg stilnet11:06KulturRoxette-vokalist Marie Fredriksson begraves i stillhet10:44SportKritisk Solbakken etterlyser sunn fornuft10:43VerdenSuu Kyi: Folkemordsaken mot Myanmar er ukorrekt10:19VerdenThunberg: Verdens ledere mangler innsikt10:17NorgeOversikt: Drapssaker i Norge i 201910:16NorgeTo ambulanser krasjet i Tønsberg10:12PengerSaudi-Arabias oljeselskap på børs09:09PolitikkIsrael går mot nok et nyvalg09:06SportFluor-saken: Salget av pustemasker har eksplodert09:02SportNorge må ha poeng mot Tyskland for å gå videre09:01PolitikkStor måling peker mot tory-seier09:01NorgeBil heves fra sjøen etter drap i Sola08:55NorgeErna Solberg møtte fredsprisvinner Abiy Ahmed Ali08:42SportSundby sier nei til langløpskarriere08:40VerdenNew Zealand bestiller hud i store mengder etter vulkanutbrudd08:07KulturKina fengsler flest journalister08:02NorgeNorske foreldre er mindre fornøyde med skolene07:41ReiseElfly for første gang satt inn i ordinær trafikk07:28Kultur«Notre-Dame» årets mest populære Google-søk07:02Norge4000 norske muslimer åpner for vold: – Normalt, mener ekspert06:41KulturBill Cosby fikk ikke medhold i ankedomstolen06:36SportSolbergs VM-maraton: – Jeg føler meg sterk nå06:32VerdenFem ble drept i hotellangrep i Somalia06:01NorgeTøffe værforhold i Sør-Norge05:58NorgeDette skjer i dag05:52VerdenBougainville vil løsrive seg fra Papa Ny-Guinea05:51NorgeDette skjedde i natt05:38SportMinnesota Wild tapte på straffeslag på overtid mot Anaheim Ducks05:27NorgeHomoterapiforslag debatteres i Stortinget onsdag05:24VerdenDomstol i USA stopper Trumps milliardbevilling til Mexico-mur05:05VerdenDistré kvinne innser ikke drivstoff-tabben05:00NorgeNå skal Viggo Kristiansens ønske om en ny Baneheia-rettssak vurderes04:41NorgeHøyres integreringsminister og Oslo Høyre har ulikt syn på SFO-overnattingstilbud04:09VerdenDemonstranter ber Tsjekkias statsminister om å trekke seg04:06PengerNordmenn vil bruke over 6.200 hver på julegaver03:53VerdenDen britiske regjeringsadvokaten jobbet for svindelsiktet i Danmark03:12PengerVår Energi er blitt Norges nest største oljeselskap02:37VerdenFortsatt for farlig å finne savnede på vulkanøy på New Zealand02:10NorgeNi personer evakuert fra tre hus etter mye nedbør02:04VerdenFN: Flere utenlandske væpnede grupper involvert i Libya-konflikten
Populært