Trekker tilbake Salmalaks etter funn av listeriabakterie

Bremnes Seashore AS har fått påvist spor av bakterien listeria monocytogenes på en SALMA halvloin med slaktedato 3. oktober 2019. Disse trekkes nå fra markedet.
Bremnes Seashore AS har fått påvist spor av bakterien listeria monocytogenes på en SALMA halvloin med slaktedato 3. oktober 2019. Disse trekkes nå fra markedet. Foto: Bremnes Seashore AS
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakterien listeria monocytogenes er funnet på et parti med laksefileter fra Salma. Produktet trekkes tilbake fra markedet for å være på den sikre siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er lakseprodusenten Bremnes Seashore AS som opplyser om bakteriefunnet.

– Det skal veldig mange bakterier til for å gjøre friske folk syke, opplyser selskapet i en pressemelding. Personer med nedsatt immunforsvar, som blant annet personer med diabetes, gravide, eldre og nyfødte, kan imidlertid bli alvorlig syke av listeriabakterien.

Det er funnet spor av bakterien på pakker med Salma halvloin med slaktedato 3. oktober 2019. Alle Salmaprodukter av halvloin med partinummer 122324 og 221253 trekkes tilbake. Det gjelder også Salma Smoked merket med partinummer 221252.

Disse produktene har vært i salg fra butikk 7. oktober, med unntak av OBS Haugesund, der salget begynte 4. oktober.

Kunder som har produkter merket med disse partinumrene bes om å kaste dem eller levere produktene tilbake til butikken og få refundert pengene.