Stor test: Mikrobølgeovnene som varmer maten effektivt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mikrobølgeovnen gjør oppvarming av mat enkel og tidsbesparende i travle hverdager. Det er jevnt i toppen blant årets beste mikroer. Finn mikroen som passer deg best.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange av ovnene i denne testen er kun testet én gang, noe som gjør utslag på plassering i tabellen. For å hoppe rett til resultatene kan du klikke her , eller se nederst i saken. Selv om Swan SM22090COPN scorer høyest er det Samsung ME71M/XEE som kåres til testvinner, siden den er basert på mer enn én test.

Slik fungerer Test.no

Test.no oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Test.no oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.

Ovnen fra Samsung gjør det jevnt over greit, hvor Tænk trekker fram at den er spesielt god til å tine mat. Den er i tillegg brukervennlig, enkel å rengjøre og støyer lite.

Ovnen fra Swan får svært god anmeldelse av Which, som legger vekt på at den gjør en god jobb med tining og oppvarming, og at den er rask. De trekker også fram de mange forhåndsinnstillingene som er fine til ulike formål. Om du vil ha den beste ovnen kan det dermed virke som Swan er ovnen å gå for, men vær da obs på at denne kun har én testkilde.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er mikroene målt etter

1. Bruksområder

Mikrobølgeovnene er målt etter hvor gode de er til å varme og tine mat, samt hvor god grillfunksjonen er dersom ovnen har det. Råd og Rön har for eksempel målt hvor lang tid det tar for kjøleskapskald mat å oppnå en viss temperatur, og hvor raskt den oppnår temperaturen.

Jevnhet i temperatur har også spilt inn. Ved tining har 500 gram fryst kjøttdeig blitt tint, enten ved bruk av autoinnstilling der ovnen har hatt det, eller manuelt. Grillfunksjonen har blitt testet ved å riste hvitt brød.

2. Brukervennlighet

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brukervennlighet har også gitt utslag på resultatene. Her har ovnens åpne- og lukkefunksjon blitt målt, samt hvor godt ovnen er opplyst og hvor enkelt det er å følge med på det som skjer inne i ovnen. Hvor lett eller hvor vanskelig det er å plassere maten i ovnen er også vurdert, og om den er greit å rengjøre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

3. Størrelse

Maksimum størrelse på tallerkenen som får plass er notert i produktbeskrivelsene der testkildene har oppgitt dette.

4. Energiforbruk og støy

Testkildene har sett på hvor høyt energiforbruk ovnene har, og hvor mye de støyer. Sikkerhet er også blitt vurdert, eksempelvis hvor varm ovnens ytre deler blir under bruk.

Les også: Disse integrerte stekeovnene skiller seg ut

Hva er viktig for deg?

Det kan bli mye søl i en mikrobølgeovn, så den bør helst være enkel å rengjøre.
Det kan bli mye søl i en mikrobølgeovn, så den bør helst være enkel å rengjøre.

I denne samletesten har vi samlet 25 ulike mikrobølgeovner. For å gjøre produktene i testen mest mulig sammenlignbare i pris og kvalitet er alle ovnene frittstående, men man kan også få tak i innbygde mikrobølgeovner. Disse er som regel en del dyrere. Det er opplyst i produktbeskrivelsen om ovnen har grillfunksjon eller ikke.

Testkildene har i liten grad fokusert på mikrobølgeovnenes funksjoner eller ulike forhåndsinnstillinger, så dersom dette er viktig for deg bør du sjekke ovnenes spesifikasjoner hos produsent.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Om dette derimot ikke er spesielt viktig for deg, og du heller er opptatt av om ovnen gjør en bra jobb på grunnleggende funksjoner som oppvarming og tining, brukervennlighet og energiforbruk, kan du ta utgangspunkt i denne samletesten.

Les også: De dyreste vaskemaskinene er best

Testen er opprinnelig publisert på Test.no