Nordmenn kan være mette på matkasser

Matkasser ble svært populært da de kom på markedet, men nå kan det se ut til at populariteten har avtatt. I januar meldte nettsiden e-handel at matkasseselskapet Adams matkasse, som har beholdt navnet separat fra Godt Levert, at kontoret i Bergen skulle legges ned. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Matkasser ble svært populært da de kom på markedet, men nå kan det se ut til at populariteten har avtatt. I januar meldte nettsiden e-handel at matkasseselskapet Adams matkasse, som har beholdt navnet separat fra Godt Levert, at kontoret i Bergen skulle legges ned. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det lokale selskapet Nettmat AS i Rogaland mener matkassetrenden er på vei ut og kutter fra 11 til tre ansatte. Nasjonale aktører sliter også.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På topp for tre år siden, da matkasser var på det mest populære, hadde Nettmat elleve ansatte og en omsetning på 13,8 millioner kroner, ifølge Stavanger Aftenblad.

– Det var en skikkelig «hype» rundt matkasser for tre-fire år siden, og vi ble nok revet litt med, sier styreleder og daglig leder, Tobias Bergo.

I fjor hadde selskapet hans et resultat før skatt på minus 1,5 millioner kroner, mens omsetningen var falt til 4,7 millioner kroner.

Bergo mener det ikke gjelder dem alene. Adams Matkasse/Godtlevert.no som slo seg sammen i 2017 for å styrke seg på markedet, fikk et resultat før skatt på minus 6,3 millioner kroner i 2018, mot et positivt resultat på 107.000 kroner i 2017.

Tidligere i august sa investorer i Herkules-fondet til Dagens Næringsliv at de tviler på at de rene matkassefirmaene klarer å overleve i markedet, og at det ikke er mulig å tjene penger på dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dagligvarekjedene kommer til å ta over, sa Herkules-topp Gert W. Munthe.

I januar meldte nettsiden e-handel at matkasseselskapet Adams matkasse, som har beholdt navnet separat fra Godt Levert, at kontoret i Bergen skulle legges ned og at all virksomhet skulle samles i Oslo. Årsaken til nedleggelsen skal ha vært den tøffe konkurransen i markedet.